Close
10 handige schoonmaaktips

10 handige schoonmaaktips voor als het kind uit huis gaat!

Nou daar gaat je kind dan! Ze gaan op zichzelf wonen. Een lijstje met verschillende handige schoonmaaktips is dan zeker iets wat niet mag missen in het uitzet pakket. Je weet maar nooit hoe goed ze hebben opgelet tijdens het uitleggen. En om te voorkomen dat je elke dag gebeld wordt met “Mahaaaam…” kun je dit lijstje met handige schoonmaaktips vast uitprinten.

Je probeert de kinderen zo goed mogelijk op te voeden en ze van alles mee te geven. Maar die kamers zijn vaak nog steeds om te huilen zodra ze uit huis gaan. Uiteindelijk zullen ze het toch zelf moeten doen, dus dan zijn wat extra tips wel handig. Je hebt het ze zelf vast al 100x gezegd, maar een lijstje met handige schoonmaaktips kan zo op de koelkast.

10 handige schoonmaaktips die je kunnen helpen bij het schoonmaken van je huis.

1. Maak een schoonmaakschema

Het is belangrijk om een schoonmaakschema te maken, zodat je weet welke taken je wanneer moet uitvoeren. Op deze manier voorkom je dat je bepaalde dingen vergeet te doen, en kun je ervoor zorgen dat alles schoon blijft. Het schema hoeft niet heel ingewikkeld te zijn, maar zorg ervoor dat je alle taken die je moet uitvoeren opschrijft.

2. Zorg voor een goede verdeling van de taken

Als je een schoonmaakschema maakt, is het belangrijk om de taken goed te verdelen. Zorg ervoor dat je niet alle taken op één dag probeert te doen, want dan kan het lastig zijn om alles goed te doen. Probeer de taken te verdelen over de verschillende dagen in de week, zodat je alles rustig kunt doen.

3. Begin met het opruimen van de rommel

Als je gaat schoonmaken, is het belangrijk om eerst de rommel op te ruimen. Zorg ervoor dat al het speelgoed opgeruimd is, en leg alle kleding netjes in de kast. Als je de rommel eerst opruimt, is het makkelijker om vervolgens alles schoon te maken.

4. Maak alles schoon met een microvezeldoek

Een microvezeldoek is een doek die je kunt gebruiken om alles schoon te maken. Het voordeel van een microvezeldoek is dat het niet alleen stof en vuil opneemt, maar ook bacteriën. Gebruik de doek om alles schoon te maken, en je huis zal schoner zijn dan ooit tevoren.

5. Gebruik een kruimeldief voor de kleine hoekjes

Met een stofzuiger kom je niet altijd overal bij, en dan is een kruimeldief wel handig. ook wil je niet altijd meteen de stofzuiger erbij pakken. Met de kruimeldief kun je ook fijn je toetsenbord bijvoorbeeld doen, of de trap zodat je goed in de hoekjes komt. Of wat dacht je van achter je bed als je toch weer brood op bed hebt gegeten? Een handige mini-stofzuiger die je er snel even bij pakt.

6. De swiffer om de vloer te dweilen

Met een swiffer kun je heel snel van alles opvegen, maar je kunt het ook als dweil gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de vloer schoon blijft, en je hoeft niet veel water te gebruiken.

7. Gebruik een alles in 1 schoonmaakmiddel

Hiermee kun je van alles schoonmaken als de vloeren, de keuken, de wc etc. Het is gewoon superhandig om te hebben.

8. Werk met kleuren

Om te voorkomen dat je hetzelfde doekje gebruikt voor je keuken als voor je WC, kun je met kleuren werken. Zeg bijvoorbeeld blauw voor de WC, roze voor de keuken, en geel voor de woonkamer.

9. Baking soda en azijn

Voor hardnekkige vlekken of een verstopte afvoer kun je altijd baking soda en azijn gebruiken. Strooi wat baking soda op de plek en daarover heen wat azijn. Het gaat dan bubbelen en het helpt bij vlekken, maar ook om verstoppingen op te lossen. Even naspoelen met heet water. Azijn is overigens een enorme hulp in de huishouding. Zo maakt het ramen glanzend schoon, en als je er een beetje van bij de was doet ruik je geen zweetgeur meer en is het superzacht!

10. De wasmachine schoonmaken

Dit is zo een klusje die niemand je van te voren verteld. Maar om je was fris en schoon te houden moet je zeker 1x per maand even de wasmachine zonder was (op schoonmaak stand of de heetste setting) draaien. Doe er een afwastablet in en je wasmachine is stralend schoon.

Mijn laatste tip is lees ook Met deze 10 manieren houd je het huis netjes en hoef je nooit meer een bende te hebben voor handige opruim tips! Of als je kind op zichzelf gaat en een kleine kamer heeft, dan vindt je hier de beste tips!

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang