Close
de zomer op tafel

10 heerlijke zomer recepten

Zoals jullie allemaal wel weten probeer ik af te vallen. Dus een tijdje terug bedacht ik mij, als ik nou een groep start op Facebook, met allemaal gezonde tips en recepten, dan hoef ik niet het hele internet steeds af voor iets origineels. Ik deel vandaag mijn 10 favoriete recepten van de afgelopen weken.

De 10 favoriete gezonde recepten

 1. Om te watertanden zo lekker! Zalm met Boursin en asperges uit de oven. Het is ook het juiste seizoen nu voor asperges. Wist jij dat je van zalm een mooie huid krijgt, en dat asperges vocht afdrijvend werken?
 2. Nog zo een heerlijk vis gerecht zijn de schol rolletjes.  Met roomkaas en gerookte zalm.
 3.  Ik vind kwarktaart echt verslavend lekker. Je kunt het zo mager maken als je wilt, en deze kwarktaart is met een havermout bodem.
 4. Om even bij het havermout thema te blijven, wat dacht je van bananenbrood met havermout en pure chocola?
 5. Paprika heeft 10x meer vitamine c dan een sinaasappel. Op de markt kun je al een flinke zak voor een euro halen. Dit recept met paprika is met gehakt, super low budget ook nog dus.
  10 recepten voor de zomer op tafel
 6. Normaal gesproken ben ik niet zo een fan van het gevoel van quinoa tussen mijn kiezen, maar volgens mijn diëtiste mag ik daar wel flink meer van eten. Deze frisse en zoete quinoa salade is dus wel een lekkere start.
 7. Toen ik las over romige sinaasappel gierst kreeg ik niet meteen trek, maar toen ik de foto zag heb ik het toch maar geprobeerd. Het is zo mega gezond en zo ontzettend lekker. Je voelt je net alsof je echt een heel rijk en romig toetje eet, maar je eet iets gezonds en vullend. Top!
 8. In de zomer vind ik het vooral belangrijk dat het makkelijk te maken is. Dit recept voor een gemarineerde saté heb je zo op tafel!
 9. Blauwe bessen zitten vol anti oxidanten en vitamine c, je mag er dus lekker veel van eten. In de combinatie van een cashewnoten en blauwe bessen taart heb je een geweldig toetje!
 10. Voor dat heerlijk vakantie gevoel kun je een paëlla maken, deze is wat sneller dan het origineel, dus ook op warme dagen goed te doen.

Als bonus moet je echt deze overheerlijke gezonde kibbeling proberen!

Je kunt deze recepten allemaal eten als je aan het afvallen bent, maar ook als je gewoon lekker en gezond wilt eten.

Wat is jouw favoriet?

ps: de groep op facebook

hallo zomer- 10 recepten voor de zomer

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

3 thoughts on “10 heerlijke zomer recepten

 1. Oh super handig dit artikel, kende een paar recepten niet dus die ga ik even bekijken.. En thnx dat er ook een recept van mij tussen staat, leuk!

 2. Wat een handig blog artikel. En dank voor het delen van mijn recept! <3 voor jou. Fijn weekend!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang