10 keer online motivatie om te sporten

21x online inspiratie om te sporten

Vind jij het lastig om te beginnen, of geniet je gewoon heel erg van online motivatie, dan zit je bij dit artikel goed. Ik zoek mijn inspiratie namelijk regelmatig online, dat is gewoon een ‘plek’ waar ik veel aanwezig ben. Het feit dat jij dit bericht leest duidt erop dat jij ook wel eens online bent, en misschien wel wat kunt gebruiken. 

1. BEAFITMOM

Claudia van beafitmom.nl is in mijn ogen een ongelooflijke sterke powervrouw. Ik kijk haar foto’s op Instagram graag, want ze brengen mijn motivatie tot een maximum. Dat niet alleen, het geeft ook heel veel inspiratie. Altijd fijn om nieuwe ideeën te krijgen voor trainingen op haar blog.

2. na 3 maanden trainen

 

Afvalverhalen

Ik ben gek op afvalverhalen. Niet omdat ik zelf (veel) wil afvallen, maar ik vind ze gewoon heel erg inspirerend en ik lees ze dan ook graag.

 1. Hoe ik met sportvasten 4 kilo ben afgevallen in 10 dagen
 2. Na 1 koekje gillen we dat het dieet verpest is, herkenbaar?
 3. Review | Afvallen met New Fysic

Docu: The Barkley Marathon

De Barkley Marathon is een documentaire over een heftige marathon in Amerika. De wedstrijd is hels, en er zijn maar weinig mensen die de finish halen. Sterker nog, er zijn al heel wat jaren voorbij gegaan dat niemand de finish haalde. Hoewel het voor verreweg de meeste hardlopers een ver-van-het-bed-show is, vond ik het ongelooflijk om te zien wat die mensen kunnen presteren. Respect!

Calisthenics

Calisthenics is een manier van sporten waarbij je gebruik maakt van je eigen lichaamsgewicht. Ongelooflijk inspirerend om deze video’s te bekijken, en het brengt mij elke keer weer tot het besef dat ik meer aandacht moet besteden aan krachttraining.

Fit Girls

Fit Girl Code is een blog (zowel in het Engels, met .com als in het Nederlands, met .nl) over sporten en gezond leven. Ze geven ongelooflijk veel tips over allerlei sporten, maar weten ook heel veel over goede voeding. Daarnaast krijgen ze regelmatig gadgets om te proberen, waardoor ze je precies kunnen vertellen wat je wel of niet moet kopen. Ik raak altijd enorm gemotiveerd om hun teksten te lezen, want hun motivatie om te sporten spat er van af!

 1. Vrouwen en krachttraining: slanker, strakker en keiharde billen
 2. Waarom je begint met krachttrainen na je 40ste
 3. Zwemsporten die je deze zomer nog moet proberen
 4. Welke sporten zijn goed voor je lichaam en geest?
 5. 8 Redenen waarom het leuk is om te sporten met je partner

Inspirerend verhaal

Dit verhaal zorgt er gegarandeerd voor dat je je dag actief wil beginnen, wat een topwijf! Haar verhaal lees je hier, dit is de bijbehorende youtube-video:

Nog een calisthenics-video..

..Omdat we er geen genoeg van krijgen. Deze 17-jarige jongen onderging een behoorlijke transformatie door te beginnen met gezond leven.

De Marathon

De marathon is een heel bekende, Nederlandse film over een groep mannen die de marathon besluiten te lopen. Zo worden (althans, dat is de bedoeling) omgetoverd van fanatiek zitters naar goede hardlopers. Van deze film krijg ik spontaan zin om te gaan trainen.

Op Amazon Prime staat ook zo een goede film:

Hardloopblogs

Een andere super goede manier om gemotiveerd te raken (of te blijven) is het volgen van hardloopblogs. Zo heb je Laura Brijde, Annemerel, Gaby Runs the World en natuurlijk mijn eigen blog. Hardlopen is niet het enige waar we over praten, maar het is wel een van die dingen waar we heel graag over praten.

 1. Hardlopen voor de beginner!
 2. Het ideale hardloopschema voor de beginnende hardloper
 3. Zo maak je hardlopen je favoriete sport!


Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

 1. Sherry

  Oke ik moet bekennen dat als ik hun zie ik wel zin krijg om te sporten. Helaas ligt mijn knieschijf uit de kom en zit in in het gips. Herstel 5 weken. Ik train mezelf op een looprek telt dat ook mee?

 2. Vlijtig Liesje

  Dat zijn goede motivators inderdaad. Bij mij helpen blogs ook heel erg, en boeken over hardlopen. Ik hoop ook altijd dat mensen hardlopen leuk gaan vinden als ik er over schrijf.

%d bloggers liken dit: