Close
10 MANIEREN OM TIJDENS HET REIZEN GELD TE VERDIENEN

10 Manieren om tijdens het reizen geld te verdienen

Wil je graag werken en reizen? Pak dan snel je koffers! Classylife vertelt je vandaag in dit artikel hoe je geld kunt verdienen tijdens het reizen! Wij hebben de meest uitgebreide lijst voor je samengesteld van het beste werk, dat je overal ter wereld kunt uitvoeren!

 

1. Geef Engelse les in het buitenland

 

Als je Engels niet vloeiend is, ga dan door naar punt 2. Engelse les geven in het buitenland is één van de meest voorkomende manieren om geld te verdienen en tegelijkertijd in een compleet andere cultuur te duiken. Er zijn bijna overal vacatures en veel bedrijven betalen zelfs je vluchten en een appartement. Zuid-Korea en Japan zijn landen waar leraren Engels goed betaald krijgen.

 

2. Ga aan de slag in hostels en hotels

 

Veel hostels, hotels en resorts zoeken voor een korte tijd (tijdens het hoogseizoen) of voor een langere termijn personeel. De vacatures vari√ęren van receptiepersoneel, schoonmakers, kamermeisjes, chauffeurs voor het ophalen van de passagiers van de luchthaven, enz. Voor sommige van deze taken word je betaald, andere zijn op vrijwillige basis. Je doet het dan meestal in ruil voor een gratis slaapplaats en maaltijden. Het is niet echt ideaal als je veel geld wilt verdienen, maar op zijn minst is het een manier om tijdens het reizen geld te besparen.

 

3. Word duikinstructeur

 

Als je van duiken houdt, moet je overwegen om een duikbrevet te gaan behalen! Er zijn ongelooflijke plekken in de wereld om te gaan duiken, zoals Mexico, de Malediven, Honduras, de Filippijnen, Hawaii, Egypte en nog veel meer plaatsen, waar je zou kunnen solliciteren als duikinstructeur! Geef reizigers duiklessen en geniet van een ontspannen leven aan zee, inclusief gratis duiken. Niet slecht, toch?

 

4. Een baan aan boord van een cruiseschip 

 

Eén van de betere banen voor mensen, die graag reizen, is werken op een schip. Een cruiseschip is als een enorm drijvend hotel op de zee, met allerlei leuke voorzieningen. Er zijn veel verschillende banen op een cruiseschip. Denk bijvoorbeeld aan barman, winkelpersoneel, receptioniste, chef-kok, casinopersoneel, DJ, kapper, massagetherapeut, schoonmaker en nog veel meer. 

 

5. Werken bij een boer

 

Als je graag buitenshuis werkt, graag met dieren bezig bent en het niet erg vindt om je handen een beetje vies te maken, zoek dan naar banen in de landbouw. Het is ook een geweldige manier om te ontsnappen aan de grote steden en een tijdje in landelijke gebieden, ver van de toeristische plaatsen, te wonen.

6. Ga aan de slag als steward/stewardess

 

Krijg betaald om te reizen! Voor banen in de luchtvaart zoals bijvoorbeeld steward of stewardess moet je constant reizen plus dat het ook nog andere royale voordelen, zoals 90% korting op andere vluchten, goedkopere tarieven voor familieleden en geweldige kortingen in hotels met zich meebrengt. 

 

7. Ga fruit plukken

 

Groenten, fruit en bloemen plukken, is een populair baantje onder reizigers. Het is meestal een seizoen baan en vaak zeer goed betaald. Stel je eens voor dat je druiven kunt gaan plukken in Itali√ę, mango’s kunt gaan plukken in Australi√ę en kiwi’s in Nieuw-Zeeland. Je moet wel voor deze baan solliciteren voordat het hoogseizoen begint.

8. Word au pair

 

De meeste mensen zoeken een vrouwelijk au pair en het is een geweldige baan als je van kinderen houdt! Werken als au pair is een manier om het leven in het buitenland te ervaren. Wat doet een au pair? Meestal een gezin helpen met hun huishouden en met de zorg voor de kinderen. 

 

9. Word surfinstructeur

 

Net als een duikinstructeur, ben je als surfinstructeur natuurlijk altijd in de buurt van de zee. Het wordt niet erg goed betaald, maar is zeker een leuk en avontuurlijk baantje! Als je een passie hebt voor surfen en de vaardigheden hebt om mensen te leren over de golven te glijden, ga er dan voor!

10. Ga aan de slag als barman of ober

 

Het vinden van een baantje als barman of ober is eigenlijk vrij eenvoudig en zeker als je je tijdens het hoogseizoen in toeristische gebieden bevindt. In plaats van online te solliciteren, moet je gewoon bij de bars en cafés langsgaan en vragen of ze nog mensen zoeken. Je kansen zijn nog beter bij een tent, die net open is. Zorg dat je in de buurt bent voordat het hoogseizoen begint en met een beetje geluk heb je een baan voor het hele seizoen.

10 MANIEREN OM TIJDENS HET REIZEN GELD TE VERDIENEN

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang