Close
ontspannen om te ontstressen

Tijd om te ontstressen met deze 10 selfcare tips

Hoelang heb je jezelf al niet meer verwend met een beetje self care om te ontstressen? Hoewel we regelmatig pauzes nemen om fysieke en mentale gezondheid te verbeteren, omarmen veel mensen niet altijd hun vermogen om zichzelf te verzorgen. Het leven staat soms een spanning toe, die ons overweldigt en ons vaak stil kan leggen. We stoppen met alledaagse activiteiten zoals stiltemomenten of momenten van reflectie, omdat we gewoonweg vergeten dat zelfzorg essentieel is; het is iets dat vaak op het laatste moment wordt overgeslagen voor andere dingen die we altijd bezig houden.

Ontstressen, ontstressen en ontstressen!

Als je je gestrest voelt, sta je vaak bol van negatieve gedachtes, die je in een soort vicieuze cirkel van overspannen gedachten voeren. Te veel stress kan je goed ziek maken. Het is echt belangrijk om momenten te pakken om te ontstressen. Ik weet dat het makkelijk klinkt, maar geloof mij nou dat het echt belangrijk is voor je gezondheid.

Gelukkig is er een manier om iets van die stress te laten gaan, namelijk met wat self care. Als je tijd maakt om jezelf te verwennen, help je jezelf om de spanning los te laten en je te ontspannen. Hieronder vind je 10 manieren om jezelf te verzorgen als je gestrest bent.

1. Neem een warm bad.

Een warm bad of douche kan je helpen om je lichaam en geest te ontstressen. Voeg wat essentiële oliën toe om je badritueel af te maken. Voor extra comfort kun je een badmuts of oogmasker op doen, waardoor je hoofd echt tot rust komt. De ultieme luxe voor mij is bijvoorbeeld de badzout van Verdant Alchemy. Het bevat magnesium voor ontspannen spieren, en tovert de hele badkamer om in een spa met de lekkere geuren.

2. Mediteer.

Mediteren is een geweldige manier om je te kalmeren en je te helpen om stress te verlichten. Neem een paar minuten per dag om je ogen te sluiten en je ademhaling te reguleren. Lukt de traditionele meditatie niet, zet dan lekker je lievelingsmuziek op en luister er echt even naar met je ogen dicht. Of Staar even 10 minuten uit het raam. Aai de hond met aandacht op hem. Je zult zien dat je gedachten echt even pauze nemen.

3. Zwemmen om te ontstressen.

Of je nu in een openbaar zwembad of in het meer zwemt, het is een heerlijke manier om stress te verminderen. Zwemmen helpt je om je spieren te ontspannen en het is geweldig om de buitenlucht in te ademen. Je bent heel even gewichtsloos, en je hoeft niet echt na te denken bij zwemmen. Gewoon je baantjes tellen, en dat maakt het enorm rustgevend.

4. Doe wat lichaamsbeweging.

Sporten is een van de meest effectieve manieren om stress te verminderen. Ga lopen, fietsen, of ga naar de sportschool om je lichaam en hoofd te versterken.

5. Maak een wandeling.

Als je niet in de stemming bent om te sporten, maak dan gewoon een rustige wandeling. Geniet van het uitzicht en laat je gedachten even vrij.

self care tips om te ontstressen

6. Doe aan yoga.

Yoga is een geweldige manier om je lichaam en geest in balans te brengen. De asana’s, pranayama’s en meditaties helpen je om je stress kwijt te raken. Je maakt door de bewegingen ook veel los in het lichaam wat goed helpt om te ontstressen.

7. Ga lekker winkelen.

Winkelen kan heel ontspannend zijn. Kijk rustig rond om iets leuks te vinden en vergeet niet om af en toe even stil te staan om te kijken wat er om je heen gebeurt.

8. Geniet van een beautyritueel.

Een beautyritueel is een geweldige manier om je geest en lichaam te ontsen. Neem de tijd om je favoriete gezichtsmasker aan te brengen of te exfoliëren. Geniet van een lekker muziekje, of zet je favoriete vrouwenserie op.

9. Doe een dutje.

Neem een dutje als je moe bent. Als je niet in slaap kunt komen, zoek dan een rustig plekje waar je in stilte kunt zitten. Even 10 minuten pakken kan je zoveel energie geven!

10. Kook bewust.

Koken is een heel bevredigende en therapeutische ervaring. Kies een recept dat je leuk vindt om te maken en neem de tijd om je maaltijd voor te bereiden. Maak lekkere wholesome gerechten waarvan je echt warm wordt. Waarvan je echt even rustig van kunt genieten. Iets voor jou, wat jij echt lekker vindt. Niet gaan koken met de gedachten dat de rest van het gezin straks Yuk roept. Het is niet voor hun.

Self care is echt een snelle en makkelijke manier om even te ontstressen. Je kunt alles doen wat je wilt, zolang het niet illegaal is en jij er echt blij van wordt. De 1 gaat kickboksen, de ander zwemmen, en weer een ander gaat een uur makeup tutorials namaken.

About Ailana

Externe bloggers van PinkPress

1 thought on “Tijd om te ontstressen met deze 10 selfcare tips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang