Close

10+ tips die je helpen de hal mooi te verven

Hoe schilder je een hal? Welke kleuren past hier het best bij? Hier zijn 10+ tips die je helpen de hal mooi te verven en er een prachtige hal van te maken.

Mijn eigen hal verven

Ik weet niet of je mij ook volgt op Instagram, maar daar kon je mijn rampenplan van een gang verven zien.. Ik wilde in een spontane bui de hal, deuren en de trap verven. Eventueel leek het mij erg leuk om daar ook de muren mooi te verven. Dit deed ik natuurlijk zonder enige voorbereiding en ik was alle tips en fouten van de afgelopen keren weer vergeten. Soms kan ADHD echt een probleem zijn.

Ik had een mooie matte witte muurverf uitgekozen die je met een doekje af kunt nemen. Dit omdat mijn dochter en haar vriendinnetjes altijd hun handafdrukken tegen de muur moeten zetten, en hun schoenen gaan ook via de muren naar de grond lijkt het. Voor de deuren en trap had ik (dacht ik) een hele donkere mat blauw genomen. Het contrast vind ik zelf erg mooi. De muren waren super gelukt. In 1 laag was het prachtig. Zo veel beter dan het vlekkerige lichtblauw wat er op zat waar ik vorige keer fout was gegaan. Een goede verf is bijvoorbeeld de sikkens alphacryl pure mat sf , dan zit je in 1x goed.

Toen de deuren en de trap.. Je raadt het al; het was niet het mooie luxe donkerblauw wat ik voor ogen had. Het was echt pijn aan je ogen blauw. Ik dacht nog dat het vast kwam omdat het een witte deur was en ik nog een laagje moest doen. Dus deed ik ook alvast de helft van de trap want die was wel donker al. Niet mijn beste keuze geef ik eerlijk toe. Mijn man kon er wel om lachen want het was echt iets voor mij om niet eerst een klein stukje te testen maar meteen de helft van de trap te doen en een deur. Vervolgens dacht ik om dat dan ook maar wit te doen. Dit was al helemaal geen succes. Ik heb dus maar weer nieuwe (dit keer extra goed dekkende kwaliteitsverf, om het echt mooi te verven) verf gehaald, en voor de trap had ik een echte trapverf gehaald dit keer. Grijs/beton want over dat blauw was niet heen te verven. Uiteindelijk is het dus goed gekomen, al heb ik er weken over gedaan want met die reuma gaat dat niet zo snel en moet ik dagen bijkomen. Ik geef jou het advies om onderstaande tips te lezen om de muren mooi te verven, want je wilt mij niet nadoen!

Tips om de hal mooi te verven en er een prachtige hal van te maken!

1. Begin met het uitzoeken van de juiste muurverf. Ga voor een matte verf in een lichte kleur van bijvoorbeeld sikkens muurverf. Dit geeft een ruimtelijk effect en is makkelijker schoon te houden.

2. Kies een kleur die bij de rest van het huis past. Denk hierbij aan de kleuren van de muren in de woonkamer of keuken. Een neutrale kleur is altijd een goede optie.

3. Verf de hal in een rustige kleur. Een drukke print op de muur kan de ruimte klein maken.

4. Let bij het verven ook op het licht in de ruimte. Een lichte kleur geeft een ruimtelijker effect dan een donkere kleur.

5. Maak gebruik van verschillende verftechnieken. Een simpele streepjes- of ruitjespatronen kan de hal een unieke uitstraling geven.

6. Vergeet de plinten en de deuren niet. Een contrasterende kleur voor de plinten en de deuren geeft de ruimte extra diepte.

7. Gebruik accessoires om de hal aan te kleden. Een spiegel, een wandklok of een mooie vaas zijn leuke accessoires die de hal sieren.

8. Hang een mooie schilderij of fotocollage aan de muur. Dit geeft de hal een persoonlijke touch.

9. Zorg ervoor dat de hal opgeruimd is. Een rommelige hal is niet aantrekkelijk.

10. Maak de hal af met een mooie verlichting. Een sfeervolle lamp of een hanglamp geven de hal een warme uitstraling.

Handige tips voor de beginner om mooi te verven

Als je zelf een muur wilt schilderen, heb je een aantal dingen nodig. Je hebt muurverf nodig, een kwast of roller, en een dropcloth of oude lakens om je vloer en meubels mee te beschermen. Je wilt ook een schilderij ladder of een steektrap om de bovenkant van de muur te kunnen bereiken.

Eerst moet je de muur schoonmaken. Gebruik een zachte doek of borstel en een allesreiniger om vuil en stof te verwijderen. Laat de muur vervolgens goed drogen. Als je een muur in een donkere kleur wilt verven, heb je een primer nodig om de muur te dekken. Als je een lichte kleur wilt gebruiken, kun je de muur gewoon verven zonder primer.

Zet alle meubels en andere items in de kamer uit de buurt en bedek ze met dropcloths of oude lakens. Bedek ook de vloer met een dropcloth of laken. Gebruik een kwast of roller om de verf op de muur aan te brengen. Begin met de bovenkant van de muur en werk naar beneden. Laat de muur vervolgens drogen. Als je muur een schone, egale look wilt geven, kun je een tweede laag verf aanbrengen.Laat de muur vervolgens 24 uur drogen voordat je meubels en andere items weer in de kamer zet.

1. Kies een goede kwaliteit muurverf. Een afwasbare muurverf waar je maar 1 laag van nodig hebt is natuurlijk ideaal.

2. Breng een laag grijs aan als onderlaag. Dit zorgt ervoor dat de kleur beter dekt.

3. Werk met een kwast of roller. Begin in het midden van de muur en werk naar boven en naar beneden.

4. Laat de verf minimaal 4 uur drogen voordat je een tweede laag aanbrengt.

5. Maak de muur eventueel af met een glanslaag voor een beschermende laag.

Verf jij zelf de muren, of huur je iemand in om de muren mooi te verven?

Lees ook: Het belangrijkste bij verhuizen: dit moet op je checklist!

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang