Close

Een zomerse tuin: 10 tips voor jouw eigen paradijsje

Wat dacht je van eindeloze zomerdagen en ontspannen avonden, zo in je eigen achtertuin? We hebben 10 tips samengesteld om jouw tuin om te toveren tot een zomers paradijs. Kijk hoe eenvoudige veranderingen een wereld van verschil kunnen maken. 

De mediterrane sfeer voor een zomerse tuin

Breng de warme sfeer van de Middellandse Zee naar je tuin met kleurrijke bloemen zoals bougainvillea en oleander. Deze planten floreren in de zon en voegen een vleugje mediterrane pracht toe. Maak gebruik van terracotta potten, en zet de tuin vol met tropische planten.

Om die mediterrane sfeer compleet te maken, introduceer ik je graag aan wandcirkels voor buiten. Fleur de tuin op met artistieke cirkels die dienen als het perfecte decor voor jouw eigen zomerse foto’s. Verander je buitenmuur of schutting in een kunstwerk dat de warme sfeer van de Middellandse Zee ademt.

Deze muurcirkels van Modulari zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook praktisch. Je kunt eenvoudig een fotocollage maken en deze uitbreiden naarmate de zomer vordert. Of verwissel specifieke elementen om de zomerse vibe fris en levendig te houden. Het is de ideale manier om dat extra vleugje vakantiegevoel in je eigen tuin te brengen.

2. Parasols in stijl

Kies voor elegante parasols met levendige patronen en heldere kleuren. Deze niet alleen voor schaduw, maar dienen ook als stijlvolle accenten. De kleur geeft je echt dat gevoel van een zomerse tuin in een tropisch paradijs.

3. Ga voor groen

Leg een weelderig gazon aan voor een zachte, natuurlijke uitstraling. Frisgroen gras nodigt uit tot ontspannen en brengt een vleugje luxe naar je buitenruimte. Met de hete zomers die we tegenwoordig hebben houdt het ook de tuin wat frisser en verbrandt je niet meteen je voeten. 

4. Houten vlonders

Zorg voor een natuurlijke uitstraling met houten vlonders. Deze voegen niet alleen warmte toe aan je tuin, maar creëren ook een prachtig contrast met het groen van het gras en de kleurrijke bloemen.

Een zomerse tuin, een resort aan huis

5. Een resort in de tuin

Als je bij een resort ligt dan zijn de heerlijke ligstoelen en banken met enorme kussens altijd zo’n luxe! Investeer in comfortabele loungesets met kussens in zomerse tinten. Deze nodigen uit tot ontspannen momenten en geven je het gevoel van een luxe resort in eigen huis.

6. Sfeervolle verlichting in de zomerse tuin

Verleng de zomeravonden met sfeervolle verlichting. Hang wat lantaarns op of gebruik stringlights voor een knusse sfeer, perfect voor gezellige late avonden.

7. Het vakantiegevoel aan tafel

Kies voor een tafel met mediterrane details, zoals mozaïektegels. Combineer dit met lichte, luchtige tafellakens en servies in zomerse kleuren voor een onmiskenbaar vakantiegevoel tijdens elke maaltijd.

8. Haal de Provence in de tuin

Plant kruiden zoals lavendel, tijm en rozemarijn. Naast hun heerlijke geuren, voegen ze een vleugje Provence toe aan je tuin. Ze zijn ook praktisch te gebruiken in de keuken voor een extra zomerse touch.

9. Kleurrijke kussens en dekens

Voeg kleur toe aan je loungesets met vrolijke kussens en zachte dekens. Kies voor tinten die doen denken aan azuurblauwe wateren en zonnige luchten voor een instant zomers effect.

10. Een beetje Zen in de tuin met water

Overweeg een kleine fontein voor dat rustgevende geluid van stromend water. Het zorgt niet alleen voor verkoeling op warme dagen, maar geeft ook een luxe touch aan je tuin. Niet handig? Ga dan voor een lekker zwembad. Zo 1 die de hele zomer kan blijven staan. Costa la tuin for the win!

Met deze 10 tips transformeer je een simpele achtertuin tot een zomerse tuin. Voel de mediterrane sfeer, ontspan op comfortabele loungesets en geniet van de luxe van je eigen mini resort. 

About Betty

1 thought on “Een zomerse tuin: 10 tips voor jouw eigen paradijsje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang