Close

Nog 10 kilo voor ik weer in shorts kan!

Nog 10 kilo moet er vanaf! Ik ben heel smal gebouwd dus krijg al snel de vraag: Ben je net bevallen? Nee.. Het is inmiddels 15 maanden geleden dat ik ben bevallen van een prachtig mooi stout meisje. Helaas had ik de pech dat alles mis ging in mijn lichaam, en alleen maar dikker werd na de bevalling. Tijdens de zwangerschap was ik maar 6 kilo aangekomen, mijn verloofde was zo lief om 10 kilo over te nemen 🙂

Maar nu zit ik dus nog met 10 kilo te veel. Ik zie alle blogs over full figure, beautiful curvy, en hebben ze echt geweldige kleding aan. Ik vind het stuk voor stuk even prachtig, en bedenk mij dan dat dik zijn helemaal niet zo erg is. Het kan mooi en sexy zijn. En hey, eindelijk een echt volle cup is toch wel fijn. Maar, al mijn kleding is maat 36/38. Het is mooie kleding, helemaal mijn smaak, en zit geweldig. Met 10 kilo minder.
Ik heb het geprobeerd, echt waar. Ik heb alle modeblogs en bladen erbij gehaald. Uitgespit, en bestudeerd. De kleding gekocht en nee het misstaat niet. Het staat zelfs wel leuk. Tot ik langs een raam loop en daar iemand zie lopen die ik niet herken. Een volle vrouw. En hoe mooi ik het bij anderen kan vinden, bij mij staat slank, of zelfs dun gewoon veel beter. Het past bij de bouw van mijn lichaam, en ik hou gewoon van een strakke spijkerbroek zonder rollen. Bij Esprit hebben ze van die leuke modellen, die altijd net goed om je kont zitten, zonder er als bouwvakker bij te lopen.

shorts1
Ik heb inspiratie opgedaan bij Esprit, dus je kunt gewoon doorklikken als jij ze ook zo leuk vind!

Afgelopen week ben ik gezellig met mijn meisje, haar bio vader en zijn lieve vriendin (Kylie Jenner lookalike) gaan winkelen. Mijn dochter had wat shorts nodig, want die vind ze het lekkerst zitten. We kozen wat leuke jeans shortjes uit om te passen. De vriendin van mijn ex vond 1 wel heel erg leuk, en we gingen op zoek naar een volwassen versie. Die was er niet. Maar ze is niet zo heel lang, dus pakte ik de grootste maat van de kinderen. Ik dacht nog, daar paste ik vroeger nog wel in. Zij niet. Broekje viel zo weer naar beneden. En echt ze lijkt heel mooi gevormd, totaal niet dun ofzo. En toch kwam ze uiteindelijk op een maat 146. Mijn dochter (8) op 134. Dan heb je wel even een momentje. Hoef ik niet perse in maat 146 te passen, en heb ik die ambitie echt niet. Maar met 10 kilo minder, kan ik ook weer een lekker kort broekje aan! En ja, ik vind dat mooi!

Wat zou jij aan willen als je (weer) megaslank was?

UPDATE juli 2022: hoe ik ben gegroeid

Wow, dit is best een heftig artikel. Laat mij even voorop stellen dat ik er nu echt anders over denk.

Ja IK moet nog steeds afvallen. Niet omdat een kort broekje dan leuker staat, maar omdat inmiddels mijn gezondheid mijn gewicht niet meer toe laat. Mijn voeten kunnen het vrij letterlijk niet meer dragen.

Maaaaar… dat je slank moet zijn om lekker in een korte broek te kunnen lopen is natuurlijk onzin. Je bent net zo lekker met een flinke kont als met een maat 34. Het duurde even voor ik realiseerde dat ik er een hele toxic mindset op nahield en daarvoor mijn excuses. Het was mijn eigen complex die daarvoor zorgde. Dun stond voor gezond en mooi. Daar ben ik nu wel vanaf dankzij positieve rolmodellen online.

Van de artsen kwam de suggestie om zelf flink af te vallen zodat ik weer normaal kan lopen en beter voel. Met behulp van trainers en andere artsen is de eerste motivatie sterk en krachtig te worden. Eens kijken wat dat doet voor het lopen en de gezondheid. De focus verschuift hierbij naar kracht ipv kilo’s en ik vindt dat een gezonde ontwikkeling.

💋

Lees ook:

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

10 thoughts on “Nog 10 kilo voor ik weer in shorts kan!

  1. Ja eigenlijk wel 🙂 Maar in de zomer mag ook. Ik wil ook niet alleen maar afvallen om in een kort broekje te passen hoor, ik moet op doktersadvies afvallen.

  2. 10 kilo is wel veel om af te vallen. Dat moet toch niet nog voor de zomer, hoop ik? Zou 5 kilo afvallen niet ook al genoeg zijn? Scheelt ook al heel veel hoor + is haalbaar. Succes!

  3. Ik ben zo blij dat ik een kuur heb gedaan nadat ik klaar was met borstvoeding geven. Want ik dacht gewoon simpelweg dat het niet meer voor mij weg gelegd was. Slank zijn. Ik was altijd supers slank. Maar na mijn tweede bevalling gingen ook de laatste 10 kilo er gewoon niet meer af. Nu ben ik totaal 13 kilo afgevallen en pas ik weer kleding die ik mooi vind! Het is gewoon heel lekker als je kleding gaat passen en niet hoeft te letten op dat je bijv. je buik moet verhullen of je lovehandles… Dus ik snap helemaal wat je bedoelt! Liefs, Eva

  4. Ik woog voor mijn zwangerschappen 49 kilo en erna binnen een paar maanden weer op mijn oude gewicht. Na mijn 29ste ging ik opeens naar 65 kilo. Mijn hele leven Was ik bezig met aankomen en niets lukte. Ook niet advies van een diëtiste. Nu Is 65 kilo iets te zwaar voor mijn lengte van 159 cm. Ik kreeg dus ook de vraag of ik zwanger was. Nu weeg ik 62 en wil er nog 2 kilo vanaf. Mijn benen en vooral billen zijn dik en ik vind het prachtig. Ik houd zelf van curves maar ik vind mijn buikje niet zo mooi. Gewoon gezond eten en trainen dan ben ik al snel tevreden. Ik vind dat je je nooit voor jouw lichaam moet schamen!

  5. Ook korte broekjes. Ik was vroeger megaslank, totdat ik in de puberteit kwam en rond mn 16e opeens aankwam. Nu zit er na mijn zwangerschap wel iets meer dan 10 kilo aan helaas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang