10x La Casa De Papel | De Netflix serie die nu op je kijklijst moet!

Hou je van spanning, een beetje mentaal uitgedaagd te worden en een aantrekkelijke cast op de niet standaard manier? Dan moet je echt La Casa De Papel op Netflix kijken!

La Casa De Papel

Acht dieven sluiten zichzelf en hun gijzelaars op in de Koninklijke Munt van Spanje terwijl een crimineel meesterbrein de politie manipuleert om zijn plan uit te voeren. Dat is de korte beschrijving die Netflix zelf geeft. Maar de serie is veel meer dan dat. Er wordt een heel slim gespeeld waarbij de gijzelaars toch een bepaalde band krijgen met de gijzelnemers. Een plan waar 5 maanden op getraind is blijkt toch een stuk ingewikkelder als je samen opgesloten zit. Maar ze kunnen hierbij 2.5 miljard euro krijgen, en dat is natuurlijk alle moeite waard. Ze mogen niets van elkaar persoonlijks weten, hun namen zijn dan ook stadsnamen. Maar uiteraard kun je niet allemaal redelijk aantrekkelijke mensen maanden samen zetten zonder dat er iets gebeurd..

Hoofdrollen: Úrsula Corberó, Itziar Ituño, Álvaro Morte

Trailer van La Casa De Papel

Aangezien het intro nummer van La Casa De Papel zo in mijn hoofd blijft hangen, hierbij het volledige nummer: My life goes on van Cecilia Krull

10x Waarom ook jij La Casa De Papel moet kijken

Je zult hier vast wel gemerkt hebben dat mijn taal en zins opbouw niet altijd klopt. Dat komt doordat ik nog steeds in het Spaans en Engels denk, en het dan vertaal naar een zo goed mogelijke zin in het Nederlands. Dit is ook de reden dat mijn Engels een Spaans accent heeft, en mijn Nederlands niet altijd klopt. Maar des te fijner vind ik het soms dan om gewoon lekker een Spaanse serie te kijken. Dus daarbij mijn punt 1:

 1. Het is een Spaanse serie. En ik hou nou eenmaal echt van de Spaanse taal. Als ik echt boos wordt dan horen de meiden dat ook in het Spaans. Grappig is wel hoe braaf de Nederlandse ondertiteling is. De serie is eigenlijk een stuk grover gebekt dan de ondertiteling.
 2. De cast. Je wil er niet van houden want ze zijn slecht. Maar je doet het toch. Vanaf de eerste aflevering hoop je dat ze het redden. Van beide kanten. Je wilt dat de inspecteur ze op kan pakken. Maar jij wilt ook dat ze die 2.5 miljard stelen en er mee weg kunnen komen. De karakters zijn zo verschillend en goed geschreven. Ze worden ook allemaal echt goed ingezet. Als er bij de 1 wat gebeurt weet je meteen welk effect dat gaat hebben op de rest.

  Zo heb je de professor, een mysterieus crimineel genie. Altijd in een tweed pak en heeft het hele plan bedacht. De inspecteur Raquel die met haar dochter en moeder samenwoont nadat ze haar ex heeft aangegeven voor mishandeling. Ze speelt een spel met de professor, of hij met haar, maar zonder dat zij het weet, hebben ze ook privé een connectie. Berlin lijkt in alle opzichten een perverseling, en is toch binnen in de bank de leider. Ook daar gaat hij steeds net wat te ver. Dan is er ook nog Tokyo. Zij is de hoofdrolspeelster en vertelt het hele verhaal. Maar vergis je niet, ook alle rest van de acteurs hebben een bijna even groot aandeel en zijn net zo belangrijk als de bovengenoemde acteurs.

 3. Nog een keer de cast.. Ze zijn ook gewoon echt goed. Een beetje rauw en realistisch zonder als een reality show over te komen.
 4. Deel 3 van de cast: ze zien er ook nog eens echt aantrekkelijk uit. Zelfs de lelijkerds worden aantrekkelijker naarmate van tijd.
 5. Het verhaal lijkt onrealistisch maar hoe meer je kijkt hoe meer je het wel kan voorstellen. Misschien niet om zelf een bank te overvallen, maar je snapt mij wel.
 6. Soms doet het psychologische spelletje van de professor met de agente een beetje denken aan Silence of the Lambs. Maar het is niet storend of zo. Helemaal omdat hij echt een stap verder gaat en haar ook privé op zoekt.
 7. De kleding en outfits zijn echt geweldig! Het is 1 grote dress up show met de masker en alles. Dat is ook een leuke tip voor carnaval. Verkleed gaan als 1 van de overvallers  of gijzelaars (die dragen namelijk hetzelfde). Ik heb dus uiteraard ook zo een Casa De Papel pak!
  Even tussendoor: ik heb dus nooit echt carnaval gevierd maar mijn man komt uit Nijmegen dus voor hem is het een mega big deal! Ook voor de meiden is het altijd feest op school. Zij is bijna net zo lang als ik en kan nu al niet wachten om de coolste outfit op school aan te hebben. Waar iedereen als Fortnite iets gaat of de kleintjes als prinses, is zij nu een stoere bankrover.

  Maar mocht ik zelf naar een carnaval iets gaan dan zou ik hem ook zeker dragen. Ik droeg hem naar de supermarkt na de shoot en toen maakte hij al indruk. Is gewoon een stoer gevoel om zo een kick ass pak van Casa De Papel te dragen. Ik vraag me af wat er gebeurd als ik hem aantrek en alleen maar Spaans praat?

 8. Het is een serie voor mannen en vrouwen, dus ook eventuele partners kunnen lekker mee kijken. Die van mij had er niet zo een zin in, in de manier hoe ik de serie uitgelegd had. Maar toen hij even keek zag hij twee vrouwen kussen en sindsdien zit hij ook vast aan de serie.
 9. De serie heeft alles: schelden, verslavingen, vreemdgaan, stelen, list en bedrog. Wat wil je nog meer?
 10. Deze serie is zo verslavend omdat hij altijd eindigt met een cliffhanger waarvan je onmiddellijk het vervolg moet zien. Zo een boek waarvan je de volgende pagina echt nog even moet lezen.

Ken jij de serie al?Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like