Close

10x Waarom Fuerteventura de plek is om nu naar toe te gaan!

Fuerteventura met zijn vulkaanlandschap, altijd mooi weer en fantastische eten is een must!

Een aantal jaar geleden toen Keira nog net een half jaartje was, gingen wij op bezoek bij familie op Fuerteventura. 2 Maanden later waren onze spullen gepakt en besloten wij Valencia te laten voor wat het was en Ibiza even te vergeten. Ik beloof je dat 1 voet op het eiland betekend een nieuwe liefde van je leven.

Het eiland gevoel op Fuerteventura

Je kent al die bounty eiland reclames wel. ver weg en peper duur om naar toe te gaan. Als je denkt aan de Canarische eilanden dan gaan we kroketjes eten en hossen bij Jantjes Café. Of aan de vele Duitsers die ook die kant op gaan. Maar de Canarische eilanden hebben zoveel meer! En dan met name Fuerteventura is een eiland hoe je die niet zou verwachten.

Wij hebben er uiteindelijk nog geen jaar gewoond. Mijn ex wilde graag terug naar Ibiza, en dus zijn wij terug gegaan. Maar het wonen was er FANTASTISCH! Als kleine baby lag Keira al op surfboard in het water. Voor haar verjaardag had ze mooiste prinsessentaart die ik ooit heb gezien, gemaakt door de buurvrouw. De doop van Keira was zo bijzonder en mooi. Met 1 jaar gaan de kleintjes daar allemaal naar het KDV. Netjes in hun mini uniformpjes. Te schattig voor woorden. Grappig is wel dat het KDV daar normaal is, en elke dag. De publieke KDV is gratis, anderen zijn van €200 tot €400 pm. Zonder verder onzin van toeslag of wat dan ook. Dat is het bedrag, voor 5 dagen per week. En de meeste gaan ook 5 dagen. Het hoort bij de cultuur, en is daar gewoon heel normaal. Juist niet doen is weer raar.

Net als bijvoorbeeld oorbellen hier pas rond 5 wordt gedaan over het algemeen en is het eerder toch wel een issue. Daar werd ik er elke dag op aangekeken dat ze met een half jaar nog geen oorbelletjes had. Ik was een rare Hollandse. En ja ik ben bezweken!

 1. Het Bounty eiland gevoel

  Ik heb mooie stranden gezien in mijn leven. Wereldwijd van de Cariben, tot aan Formentera, de Malediven en Florida. Prachtig mooie stranden. Maar Fuerteventura staat toch wel erg ver boven in mijn lijstje. Verlaten stranden met een woeste zee en enorme golven voor de surfers, tot het mooiste blauw/groene water wat bijna op een spiegel lijkt. Waar je 10 minuten ver kunt lopen zonder te hoeven zwemmen. Water wat zo helder is dat je alle vissen kunt zien zonder zelfs maar een duikbril. De stranden zijn van kiezelstenen tot het zachtste zand.

 2. De mensen op Fuerteventura

  Hier heb ik echt vrienden voor het leven gemaakt. De mensen zijn zo gastvrij en behulpzaam. Wij kwamen een beetje verloren aan en werden meteen in een hele liefdevolle groep opgenomen. We pasten op elkaars kinderen, gingen samen naar het strand om te surfen en een BBQ aan te zetten. Genieten van het leven staat daar hoog in het vaandel. En niet alleen als vrienden, ook voor toeristen zijn ze ontzettend lief. Hun accent lijkt een beetje meer op Zuid Amerikaans dan typisch Spaans, wat meer alsof ze zingen. Maar ze zijn ook een stuk luidruchtiger en amicaler.

 3. Fuerteventura is een surfparadijs

  Ik zei het al even eerder, maar je kunt hier geweldig surfen! Ook voor de kinderen is het bodyboarden echt heel erg leuk. Er zijn veel verlaten stranden, dus het is wel belangrijk om met iemand te gaan die het eiland kent. Sommige stranden zijn niet voor niets helemaal verlaten. De stroming kan dan gevaarlijk zijn. Kom je er voor het eerst, dan zou ik wel aanraden om snel vrienden te maken die het eiland kennen, of op de stranden te blijven waar al mensen zijn.

 4. Het eiland is groter dan je denkt!

  Even van de 1 naar de andere kant is wel een paar uur rijden. Het is een prachtige route, met overal bergen en geiten. Maar is wel iets om rekening me te houden. Je doet het niet even. Maar je moet zeker wel een rondje eiland doen! Vooral het noorden en zuiden is zo anders dat je bijna denkt dat je op een heel ander eiland zit. Organisaties als Neckermann bieden vaak ook tours aan op het eiland. Zo zie je toch heel veel.

 5. Het heerlijke eten

  Op Fuerteventura kun je ZO lekker eten. Je hebt er super lekkere restaurants met vooral veel vis en vlees. Als je houd van verse vis dan kun je hier echt los gaan. In de supermarkten is het enorm voordelig, dus je kunt ook lekker mee nemen voor op de take away BBQ bijvoorbeeld. Het meeste vlees is import uit Zuid Amerika. En laten die nu net bekend staan om hun malse vlees. Je vind er overal lekkere grill restaurants. Tapas zijn natuurlijk de manier om van alles wat te proeven. De lokale specialiteiten zijn gegrilde vis, geit en papas bravas (gegrilde aardappelen met een pittig sausje).

 6. Lekker weertje he?

  Er valt hooguit een week per jaar regen. Het is altijd lekker weer. Ook in de winter. Echt koud is zo een 23c. Dan draagt iedereen een jas. Met das. Op Fuerteventura vooral rond Corralejos is altijd wind. Veel wind. Dit kan echt gaan irriteren als je daar niet goed tegen kunt. Door de wind kan het in de schaduw in de winter ook wel fris aanvoelen. En soms heb je een knalrode auto door de woestijnwind over van de Sahara.

 7. Nog geen massatoerisme

  Het is er nog redelijk rustig. Nog geen miljoenen toeristen die je omver lopen. De stranden zijn echt goed te doen. Het nachtleven is niet heel bruisend, maar er zijn wel veel leuke terrasjes met muziek. Er zijn wel discotheken, maar die heb ik eerlijk gezegd niet van binnen gezien.

 8. Shoppen!!

  Fuerteventura is belastingvrij shoppen. Alle grote ketens die je gewend bent van hier zitten daar ook. Denk H&M, C&A, Zara, MANGO, Pull&Bear, Bershka, Pimkie.. en allemaal belastingvrij. Dat is nog eens leuk winkelen! In Puerto del Rosario staat een mega shopping mall. Lekker airco, en fijn shoppen.

 9. Fuerteventura is kindvriendelijk

  Maar dan ook echt. Kinderen zijn alles daar dus iedereen is bereid om kinderporties te geven, overal zijn speeltuinen, en plekken om je kind te verschonen. Zelfs in de bank of een ander kantoor doet niemand moeilijk als je kind wat drukker is. Zo zijn kinderen. De kinderen zijn over het algemeen wel wat later buiten dan wij hier gewend zijn. Er is een fantastische dierentuin die je echt gezien moet hebben. Maar ook de waterparken zijn erg leuk.

 10. Fijn voor de portemonnee

  Het is er gewoon niet echt duur. De huren zijn hoog, maar daar heb jij verder weinig mee te maken. Verder is het er echt goedkoop. Lekker bakkie koffie voor 1.50 is de norm. Het eiland heeft rechtstreekse vluchten vanaf Nederland, en is niet zo ver als naar de Caribische eilanden bijvoorbeeld. Je krijgt wel ongeveer hetzelfde er voor terug, alleen dan veel goedkoper. Neckermann heeft leuke deals, helemaal als je vroeg boekt.

Als ik er zo over schrijf dan heb ik eigenlijk zelf alweer zin om terug te gaan! Ben jij al eens op Fuerteventura geweest? Of zou je er naar toe gaan aan de hand van deze tips?

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang