Close

15 binge series om nu lekker te kijken!

Ik werk thuis in mijn uppie, en met de binge series op de achtergrond vind ik dan gewoon lekkerder werken.
Natuurlijk zijn er veel meer series, en waarschijnlijk ook wel betere en heel veel nieuwe series. Ik weet gewoon niet altijd nog hoe ze heten, of waren ze entertaining maar dan zijn de laatste seizoenen echt bloedirritant waardoor je het goede begin een beetje vergeet. De volgende series heb ik van het begin tot het einde echt van genoten, en vond ik het serieus jammer dat er niet nog een seizoen is. Overigens is het allemaal in willekeurige volgorde.

Binge series op Netflix

Deze binge series heb ik gekeken op Netflix.

Love

Judd Apatow werkte mee aan deze gedurfde comedy, waarin de rebelse Mickey en de goedgeluimde Gus alle sensaties, maar ook alle kwellingen van moderne relaties ondergaan. Met heel veel guest appearances overigens!
Het duurde even voor ik hier echt in kon komen. Maar hoe meer je kijkt, hoe leuker het wordt. Het begin van een relatie, moet je wel of niet appen, app ik te veel? Dat onzekere gevoel bij relaties, werk en vriendschap wordt goed uitgemeten. Overigens is de kledingstijl van Mickey precies helemaal wat ik leuk vind. Stoer en toch wel vrouwelijk. De karakters in de serie zijn begin/midden 30.

Jane the virgin

Jane Villanueva heeft gezworen kuis te blijven tot haar huwelijk, maar als ze ontdekt dat ze zwanger is door een medische fout, moet ze haar toekomstplannen heroverwegen.

Dit is helemaal gefilmd in de typische telenovela stijl. Oftewel een Spaanse overgedramatiseerde soap serie. Toen ik Spanje woonde keek ik alleen maar dit soort series om goed Spaans te leren. En hoewel deze serie echt in het Engels (met veel Spaans, en Spaans accent) is gefilmd brengt het mij weer helemaal terug. Heerlijk de 8 hoeks relaties, oma en mama die overal mee bemoeien, kinderen, ontvoeringen, moord, weer levend, veel huwelijken en vooral heel veel drama en toch keihard lachen. Alles zit erin.

Unbreakable Kimmy Smith

Het is al een tijdje terug dat ik deze serie zag over Kimmy die in een nieuwe stad komt wonen en meteen overal wordt opgelicht, maar met haar vrolijke, ietwat naïeve gedrag echt hartverwarmend is. Er is ook veel wijn. Altijd wijn. En nu wil ik overigens rood haar.

Trinkets

Hoewel dit in eerste instantie een high school serie lijkt, is het gewoon ook interessant om te kijken. 3 Meiden leren elkaar kennen bij een afkicken van diefstal meeting. Zij worden vriendinnen en je krijgt drama’s met gezin, de liefde, val je op man of vrouw, diefstal, vriendjes die slaan en nog veel meer.

Umbrella company

Zes broers en zussen (allen geboren uit verschillende moeders, op exact dezelfde dag) met bijzondere krachten worden herenigd door hun vaders dood. Ze onthullen schokkende familiegeheimen en een dreigend gevaar voor de mensheid. Samen gaan ze wereld redden. Klinkt wat suf zo, maar is echt een hele spannende serie!

Dear white people

Studenten van kleur krijgen te maken met dagelijkse vernederingen en achterbaks gekonkel op een Ivy League-universiteit die lang niet zo liberaal is als deze zelf denkt. De hoofdrolspeelster is “white passing” dit betekent dat ze ook voor licht door zou kunnen gaan en gebruik kan maken van de “white privilege”. Dit maakt haar eigenlijk extra opstandig. Want ze komt er vaak voor te staan dat ze een kant moet kiezen. En dat is dus onmogelijk zonder de helft van jezelf tekort te doen. Voor mij een heel herkenbare situatie.

DC’s Legends of Tomorrow

Een mysterieuze ‘tijdmeester’ uit de toekomst brengt een onwaarschijnlijk team van superhelden en misdadigers op de been om de wereld te redden van een krachtig kwaad. Dit is echt een heerlijke serie waar je niet al te veel bij hoeft na te denken. Ze reizen de hele wereld en alle tijden over. Ook is het een crossover in een crossover met heel veel crossovers. Je komt alle DC helden wel tegen, maar ook bijvoorbeeld de broers uit Prison Break.

Valeria

Een schrijfster in creatieve en echtelijke crisis krijgt hulp van drie vriendinnen, die zichzelf ook aan het ontdekken zijn. Gebaseerd op de romans van Elísabet Benavent. Juist als iemand met regelmatig een writers block is dit heel herkenbaar. Afgezien van de spannende affaires dan. Hoewel ze eigenlijk van alles fout doet, moet je wel van Valeria houden. Ik kan niet wachten op het volgende seizoen!

One day at a time

In deze remake van de klassieke serie zorgt een recent alleenstaande Cubaans-Amerikaanse moeder en ex militair voor haar tienerdochter en oudere zoon, samen met haar ouderwetse moeder. Dit is zo een serie die echt mega komisch is, maar ook voor veel moeder zeer herkenbaar zonder cliché te zijn. En ja ik geef toe, soms is het echt janken. Weet je dat vast.

OA

Zeven jaar nadat ze is verdwenen, komt een jonge vrouw terug met mysterieuze nieuwe krachten. Ze schakelt vijf vreemdelingen in voor een geheime missie. Een alternatieve wereld, stel je toch voor dat je ertussen zou kunnen reizen? Ik vond het zo jammer dat deze serie gecanceld werd. Hij werd echt steeds spannender! Wat mij betreft echt een aanrader als je wel eens een doordenker bent over waar je vandaan komt, en “is dit alles?” gevoel.

Orphan black

Als Sarah getuige is van de zelfmoord van haar dubbelgangster, neemt ze de identiteit van de overledene aan en gaat er een wereld aan geheimen voor haar open. Je zult er maar achter komen dat je tig klonen hebt, en allemaal hebben ze hun eigen verhaal. Mega spannend!

Binge series op Amazon

Amazon Prime is hier nog niet zo heel bekend, maar voor 2,99pm kan je het bijna niet laten liggen toch? Het is ook nog eens maandelijks opzegbaar. Je vind er heel veel series en films die niet op Netflix zijn. Kleine Miya is vooral dol op Dino Dina – een klein meisje die avonturen beleeft met dinosaurussen, erg leerzaam!- en de American Girl films of bijvoorbeeld de Holly Hobby serie. Fijn ook series zonder agressie of drama. Mijn favoriete binge series zijn op het moment die hieronder staan.

The Bold Type

Een serie over het lief en leed van 3 vrouwen achter het wereldwijde vrouwenmagazine Scarlet. Geen onderwerp blijft onbesproken. LGBTQ, borstkanker, vreemdgaan, wel of geen kinderen, ontslag, carrière maken, intimidatie, feminisme en natuurlijk vriendschap zijn wel de rode draad door het verhaal.  Onverwacht leuk voor bloggers ook, veel tips over hoe je een goed verhaal schrijft. Deze staat trouwens ook op Videoland.

Doom patrol

In Doom Patrol laten een paar van de meest iconische DC Comics Superhelden zich zien – Robotman alias Cliff Steele; Negative Man alias Larry Trainor; Elasti-Woman alias Rita Farr; en Crazy Jane. Zij worden geleid door de gestoorde wetenschapper Niles Caulder, beter bekend als de Chief. Wanneer de Chief opeens verdwijnt geeft Cyborg, alias Vic Stone,de aarzelende helden een opdracht die ze onmogelijk kunnen weigeren. Leuk omdat het natuurlijk echt de misfits zijn die het net niet haalden in de grote blockbusters. Samen zijn ze gewoon echt heel erg leuk om te zien.

Little fires everywhere

Jeetje wat was deze spannend! Beide hoofdrolspeelsters zijn ijzingwekkend goed in hun rollen. Al zou je alleen hierom een Amazon Prime abonnement nemen. Echt de moeite waard.  Little Fires Everywhere is vrijwel volledig geschreven, geregisseerd en geproduceerd door vrouwen. Met Reese Witherspoon als producer en hoofdrolspeelster, en Kerry Washington als 1 van de directors die ook een hoofdrol op zich nam.

Het begint dat het huis in de fik staat. Maar wie heeft het gedaan en waarom? Een serie met gevoelige thema’s als racisme, seksisme, interraciale adoptie, onvruchtbaarheid, abortus en postnatale ellende.Later kwamen daar nog homofobie en biseksualiteit bij.

Modern Love

Al vijftien jaar lang publiceert The New York Times wekelijks persoonlijke essays over de liefde onder het kopje Modern Love in het Sunday Style-katern. Het is een populaire rubriek, veelvuldig door lezers gedeeld en na het weekend besproken bij de koffieautomaat. De column werd vier jaar geleden uitgebreid met een podcast waarin de essays worden voorgelezen door bekende acteurs. Nu is het dus een serie volgestopt met bekende en onbekende acteurs. Alle afleveringen zijn op zichzelf te zien. Alhoewel in de laatste alles een beetje lijkt samen te komen. Ik heb deze serie gewoon 2x gekeken, ik hou van de liefde en drama!

Upload

Merk je dat ik van Sci-Fi hou? Ik zal je de rest besparen dat ik kijk, maar ik smul er echt van! In 2033 worden mensen die op sterven liggen ‘geupload’ in VRhotels van 6 techfirma’s. Nora uit Brooklyn werkt als klantenservicemedewerker voor het luxe ‘Lakeview’. Wanneer programmeur en feestbeest uit L.A., Nathan, een ongeluk krijgt met zijn zelfrijdende auto, uploadt zijn veeleisende vriendin hem permanent in Nora’s VR-wereld. Zij bepaald hoe zijn dag verloopt, en kan hem zelfs ontmoeten in het virtuele hiernamaals.

Aangezien de vriendin betaald voor het luxe Lakeview, moet die natuurlijk wel te vriend gehouden worden. Anders kun je zomaar in zwart wit beeld veranderen, of zelfs op pauze gezet. Op de 1 of andere manier zou het mij niets verbazen als dit zomaar zou kunnen over 50 jaar!

Vind hier lekkere hapjes voor bij de series, en dan alvast veel plezier!

Tip! Zie hier meer lekkere lounge series, Videoland aanraders, Deze vrouwenseries moet je zien op HBO en griezel series voor kinderen

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang