15 “Geweldige” opmerkingen als je (nog) niet slank bent

Als zwangere vrouw ben je gemeengoed. Iedereen mag tegen je zeggen wat ze willen, en maken daar veelvuldig gebruik van. Als moeder ken je ze vast:

 • Jij geniet echt van het zwanger zijn, je word al lekker bol
 • Zooooo dat is een flinke buik, dat word vast een enorme baby
 • Nou je houd behoorlijk vocht vast he, je bent zo opgezwollen
 • Jij krijgt vast een meisje, die halen al je schoonheid bij je wegpregnant 1426609527 - 15 "Geweldige" opmerkingen als je (nog) niet slank bent

Zo kan ik nog even doorgaan. Nog erger word het na de bevalling:

 • Die extra kilos gaan er zo weer af hoor
 • Je kan zien dat je net bevallen bent, daar word je haar ook zo lelijk van
 • Ach we kunnen niet allemaal meteen slank zijn na de bevalling
 • Je moet gewoon sporten en smerig goedje A met vies spulletje B drinken, dan ben je zo weer slankfat 1426609694 - 15 "Geweldige" opmerkingen als je (nog) niet slank bent

Ik moet er bij vertellen, dat dit allemaal ongevraagde opmerkingen zijn. Allemaal heerlijk spontaan. Als je dan geen complex hebt, dan komt die vanzelf.
Het ergste vind ik deze periode. We zijn namelijk ruim een jaar verder, en nee ik ben nog steeds niet hoe mensen mij graag zien. Ik ben nog steeds niet slank. Nou zou ik dat zelf ook wel willen, helemaal omdat mijn gezondheid er nu onder lijd. Maar de volgende opmerkingen kan ik echt wel missen:

 • Ben je niet bang dat hij nu naar een ander kijkt?
 • Ben je weer zwanger?
 • J(verloofde) viel altijd op hele slanke meisjes
 • Je moet wel een gezond voorbeeld geven aan je kinderen
 • Maak jij zelf babyvoeding? Vind je meer een type voor kant en klaar
 • Die en die zijn wel mooi slank weer he? Ach dat is voor ons niet haalbaar (zei iemand die zeker 2x mijn gewicht is)
 • Wat zie je er leuk uit vandaag, echt zo een rubens vrouwwoman 1426609835 - 15 "Geweldige" opmerkingen als je (nog) niet slank bent

Weet je, ze bedoelen het vaak niet slecht. Maar het komt vaak wel keihard aan. Iets van subtiliteit zou deze mensen niet misstaan. Ik weerhoud mezelf van opmerkingen terug te maken, want aan lelijkheid kunnen ze toch niet veel doen. En in mijn ogen word zo iemand er met zulk gedrag niet mooier op.

Ik heb vorige week als reactie op mijn blog een aantal super tips gehad van lifemystyle.eu, hetsushimeisje.wordpress.com, mamaliefde.nl, en het eiland-meisje.nl mega bedankt daarvoor!!

Hier een update foto, op de 1 of andere manier lijk ik een stuk bruiner, maar dat zal het licht zijn ofzo 🙂

collage 20150317081413415 - 15 "Geweldige" opmerkingen als je (nog) niet slank bentEen stuk minder opgezwollen, en 1.5kg lichter. Ik heb het redelijk goed volgehouden afgelopen week, met een paar stress eet momenten, maar omdat ik me voor de rest wel goed hield aan wat ik wel en niet mag, is het gelukkig niet erger geworden. De buikpijn is zelfs niet meer de hele dag, dus ik zet absoluut door! Mijn navelbreuk is ook eindelijk weg, dat scheelt een hoop ook in de pijn denk ik.

Heb jij nog tips of leuke comments die je naar je hoofd gesmeten krijgt/kreeg?

Tot volgende week!


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love

11 comments on “15 “Geweldige” opmerkingen als je (nog) niet slank bent

 1. Zo dan, er worden wel belachelijke dingen tegen je gezegd! “Ben je niet bang dat hij nu naar een ander kijkt?” Eh, nee, want je houdt van elkaar? Jeetje, zeg. Sommige mensen mogen wel even nadenken voordat ze praten.

 2. Ik denk dat het een beetje te maken heeft met ideeen over gender en dat de vrouw toch als publiek goedje wordt gezien. Het is gewoon een beetje sociale controle…
  Het zou handiger zijn als die vreemden hun energie zouden gebruiken om asociale mensen aan te spreken of kinderen die fout bezig zijn..

  Niks aan te doen denk ik behalve ervoor zorgen dat je op een no nonsense persoon lijkt. Beetje breed staan, boos kijken haha.

 3. Ja 4kg en omvang 4cm, dus erg blij mij. Mijn arts helemaal! De opmerkingen komen vaak van vreemden, ik ben dan te verbaasd om er iets van te zeggen. Als het van vrienden komt dan zeg ik er wel wat van, of maak ik zo een opmerking dat ze het snappen. Maar bij vreemden ben ik verbaasd

 4. Ik zie op je foto’s wel dat je wat bent afgevallen, goed hoor!

  En wat brutaal dat mensen die opmerkingen maken…

  Misschien helpt het om wanneer iemand op een feestje zo’n opmerking maakt te zeggen dat het waarschijnlijk goed bedoeld is maar dat jij dat soort opmerkingen als kwetsend ervaart.
  Dan horen verschillende mensen dit meteen en wie weet dat er de volgende keer wel drie keer wordt nagedacht voordat er een opmerking wordt gemaakt.

  Het moet natuurlijk ook maar net bij je persoonlijkheid passen om mensen hierop aan te spreken 😉

  En wat leuk dat je mij in je post hebt vermeld!
  ps: dit soort opmerkingen is denk ik ook redelijk normaal voor vrouwen. Ik ben slank maar krijg ook geregeld opmerkingen over mijn eetgedrag en gewicht naar mijn hoofd geslingerd. Vrouwen zijn zo streng voor elkaar…en misschien ook wel een beetje jaloers/onzeker soms..

 5. Wow, zeggen mensen dat echt? Ik vind het altijd zo fout om te zeggen of te denken, net zoals ben je zwanger? Nee, lijkt alleen zo. Nee, ik ben gewoon dik. Wtf people. Even denken, ik was vroeger aardig bol, maar ik kan mij dit soort dingen niet herinneren. Fijn dat het herstellen goed gaat met je buik en dat de navelbreuk ook gone is. Het lijkt mij ook heel pijnlijk. Je moet blij zijn met jezelf, anderen hebben altijd wat te klagen.

 6. Zeggen ze dat echt? Ik denk dat ik dan een lieve omgeving heb. Nog steeds 8 kilo zwaarder als voor de zwangerschap en we zijn 20 maanden verder. Al ben ik inmiddels begonnen met buikspieroefeningen, hopelijk brengt dat wat verbetering haha. Maar jij ziet er prachtig uit hoor! En je bentvsuper goed bezig, fijn dat de pijn al minder is en navelbreuk weg.

 7. Wow is dit echt tegen je gezegd? Ik had er echt een flinke tegenreactie op gegeven als iemand zoiets tegen mij zou zeggen, want dit gaat echt te ver.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: