Close
16x series met sterke vrouwen om nu te kijken

16x series met sterke vrouwen die je nu wilt zien!

Series met sterke vrouwen zie je weinig. Vrouwen in de hoofdrol zijn vaak alsnog een soort van bij karakter en draait het altijd uiteindelijk om de man of is het leven pas goed als de man toegeeft en verliefd wordt. Dit zijn andere series met sterke vrouwen. Waarin het echt draait om haar.

Series met sterke vrouwen die je nu wilt zien!

Hieronder mijn top 16 series met sterke vrouwen. Ik wilde er een top 10 series met sterke vrouwen van maken, maar gelukkig komt er eindelijk steeds meer online!

Wilderness

Wilderness op Amazon Prime heeft om te beginnen een geniale soundtrack. Echt lekkere muziek. Het gaat over een pasgetrouwd stel dat naar New York verhuisd voor zijn werk. Van journaliste wordt zij huisvrouw en hij een vreemdganger. Dat wraak heel zoet kan zijn, en dat je never nooit een vrouw zo moet onderschatten als hij dat doet, dat zie je in deze echt geniale serie.

Schitt’s Creek 

Schitt’s Creek gaat over een rijke familie, de Roses, die plotseling hun fortuin verliest en gedwongen wordt om te verhuizen naar een klein stadje genaamd Schitt’s Creek. De serie draait om de familie die probeert om te gaan met deze onverwachte verandering in hun leven en hun aanpassing aan het leven in een kleine stad.

Moira Rose is een voormalig soapactrice die haar carrière heeft opgegeven om bij haar man en kinderen te zijn. Ze is excentriek en heeft een unieke kledingstijl en accent. Ondanks haar soms overdreven gedrag, is ze een zeer liefhebbende en zorgzame moeder. Alexis Rose is de dochter van de familie en was voorheen een feestbeest en een socialite. Ze heeft echter een sterke wil en is in staat om haar eigen weg te vinden, zelfs in Schitt’s Creek.

De serie behandelt ook belangrijke thema’s zoals LGBTQ+-rechten en acceptatie, en laat zien hoe de personages leren om te gaan met en te waarderen diversiteit. Schitt’s Creek is een van die grappige en hartverwarmende series met sterke vrouwen en mannen zal aanspreken, maar het is vooral belangrijk voor vrouwen vanwege de sterke vrouwelijke personages en de inclusieve boodschap.

Euphoria

Euphoria (HBO) volgt het leven van een groep tieners in een Amerikaanse voorstad, waar ze te maken krijgen met uitdagende thema’s zoals drugsgebruik, seksualiteit, trauma en mentale gezondheid.

De serie draait voornamelijk om het personage Rue Bennett, gespeeld door Zendaya, die terugkeert naar huis na een verblijf in een afkickkliniek. Ze probeert haar weg terug te vinden in het dagelijks leven, terwijl ze worstelt met haar verslavingen en een complexe relatie met haar vrienden.

Euphoria is een intense en soms schokkende serie die niet geschikt is voor alle kijkers. Het bevat expliciete inhoud en thema’s die triggerend kunnen zijn voor sommigen. Desondanks is het een belangrijke serie die aandacht vestigt op de problemen waarmee tieners te maken kunnen krijgen en hoe belangrijk het is om mentale gezondheid te bespreken en te ondersteunen. Dit is 1 van de series met sterke vrouwen die zo een belangrijke les kan hebben voor je tienerdochter en om zelf iets meer duidelijkheid te krijgen in hun wereld.

Industry (HBO)

Industry speelt zich af in de financiële wereld van Londen en volgt een groep ambitieuze afgestudeerden die hun eerste baan beginnen bij een prestigieus investeringsbedrijf.

Industry toont de harde en concurrerende werkomgeving die gepaard gaat met werken in de financiële sector, waar de druk om te presteren hoog is en de grenzen tussen werk en privéleven vaak vervagen. De personages worden geconfronteerd met verschillende uitdagingen, zoals rivaliteit tussen collega’s, de strijd om promotie en het vinden van een balans tussen werk en privéleven.

Mare of Easttown (HBO)

Mare of Easttown speelt zich af in het fictieve stadje Easttown, Pennsylvania en volgt het leven van Mare Sheehan, een rechercheur van de lokale politie die worstelt met persoonlijke en professionele problemen.

Het draait om een moordmysterie dat Mare moet oplossen, terwijl ze ook te maken heeft met de gevolgen van een tragische gebeurtenis in haar eigen leven. Naarmate het verhaal vordert, ontdekt Mare dat er meer aan de hand is dan alleen de moordzaak en dat er geheimen en leugens zijn die het stadje en haar inwoners bedreigen.

16x series met sterke vrouwen die je nu wilt zien

The Power (Prime Video)

In deze duistere, dystopische serie hebben vrouwen plotseling de controle over elektriciteit en gebruiken ze hun nieuwe krachten om de wereldorde omver te werpen en de patriarchale samenleving omver te werpen. Te zien op Prime Video.

Orange is the New Black (Netflix)

Deze komische dramaserie volgt het leven van Piper Chapman, een vrouw die veroordeeld is voor een misdaad uit haar verleden. Terwijl ze leert omgaan met het leven achter de tralies, leert ze ook meer over zichzelf en de kracht van vrouwelijke vriendschap. Te zien op Netflix.

The Queen’s Gambit (Netflix)

In deze bekroonde serie speelt Anya Taylor-Joy de rol van Beth Harmon, een weesmeisje dat opgroeit tot een schaakgenie en vecht tegen seksisme en vooroordelen in de wereld van het schaken. Te zien op Netflix.

Big Little Lies (HBO Max)

Deze dramaserie volgt de levens van vijf vrouwen in Monterey, Californië, terwijl hun levens en geheimen worden onthuld in de nasleep van een tragische gebeurtenis. Met in de hoofdrollen onder andere Reese Witherspoon, Nicole Kidman en Shailene Woodley. Te zien op HBO Max.

Unorthodox (Netflix)

In deze miniserie volgen we de jonge Esther Shapiro, die probeert te ontsnappen aan haar ultra-orthodoxe Joodse gemeenschap in Brooklyn en haar eigen pad te vinden in Berlijn. Te zien op Netflix.

Mrs. America (Hulu)

In deze historische dramaserie volgen we de strijd van vrouwen voor gelijke rechten in de jaren ’70, met Cate Blanchett in de hoofdrol als de conservatieve activist Phyllis Schlafly, die zich verzet tegen de Equal Rights Amendment. Te zien op Hulu.

Alias Grace (Netflix)

Gebaseerd op de roman van Margaret Atwood, speelt Sarah Gadon de rol van Grace Marks, een Ierse immigrante die beschuldigd wordt van moord in het 19e-eeuwse Canada. Terwijl ze haar verhaal vertelt aan een psychiater, wordt de waarheid over haar zaak onthuld. Te zien op Netflix.

She’s Gotta Have It (Netflix)

In deze komedieserie van Spike Lee speelt DeWanda Wise de rol van Nola Darling, een jonge vrouw die haar weg probeert te vinden in het kunstenaarsmilieu van Brooklyn en haar seksualiteit verkent terwijl ze worstelt met de druk van haar liefdesleven en carrière. Te zien op Netflix.

Harlem (Prime Video)

Een moderne versie van Sex and The City, zo kun je deze serie wel omschrijven. Het gaat over 4 vriendinnen die van alles meemaken in de liefde, carrière, vriendschappen etc. Ook zij zitten elke middag gezellig wat te drinken om het leven te bespreken. Toch voelt het niet alsof je het allemaal al hebt gezien. Gewoon een lekkere wegkijk serie. Op Prime Video. 

Mocht je nog tijd over hebben dan kan ik ook zeker deze series met sterke vrouwen aanraden: Succession (HBO), Godless (Netflix) en Anne with an E (Netflix). Alledrie totaal verschillend -zakenvrouw, western vrouwen, en een jong meisje aan de vooravond van feminisme-, maar alledrie zeer de moeite waard!

Kijk ook: Deze vrouwenseries moet je zien op HBO

About Ailana

Externe bloggers van PinkPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang