20 Voordelen van magnesium

magnesium

Magnesium is een mineraal met heel veel voordelen. Ik krijg het idee dat veel mensen het mineraal niet echt weten te waarderen, of überhaupt weten waar het goed voor is. Eerlijk is eerlijk, ik wist het ook niet zo goed. Daarom heb ik mij er eens goed in verdiept, en voor jullie een duidelijk overzicht gemaakt met alle voordelen.

20 voordelen van magnesium

 1. Verschillende processen in ons lichaam gebruiken magnesium
 2. Er is magnesium nodig om spieren te laten ontspannen
 3. Je lichaam gebruikt magnesium in tijden van stress
 4. Je lichaam gebruikt magnesium wanneer je sport of lichamelijk actief bent
 5. Is goed voor hart en bloedvaten
 6. Is belangrijk voor een stabiel bloedsuikerspiegel (en vermindert de kans op diabetes)
 7. Kan sportprestaties verbeteren
 8. Het verkleint de kans op depressies
 9. Kan voor een lagere bloeddruk zorgen
 10. Werkt ontstekingsremmend
 11. Sommige onderzoeken zeggen dat magnesium migraine kan voorkomen én genezen
 12. Kan helpen menstruatie pijntjes onder controle te houden
 13. Zorgt ervoor dat je lichaam calcium kan gebruiken en is daarmee mede-verantwoordelijk voor de botbouw in jouw lichaam
 14. Helpt bij het maken van eiwitten, en is ook om die reden goed voor sporters
 15. Zou helpen tegen wonden en blauwe plekken
 16. Zou je leervermogen verbeteren
 17. Kan ervoor zorgen dat je minder trilt als je gedronken hebt (minder drinken ook, in het kader van gezondheidsvoordelen)
 18. Reguleert de energiehuishouding
 19. Vermindert huidklachten
 20. Last but not least: magnesium zou het ouderdomsproces vertragenmagnesium

Oke, persoonlijk twijfel ik wel een beetje aan punt 20. Daarnaast realiseer ik mij ook dat ik er natuurlijk maar weinig verstand van heb, en dat het heel goed mogelijk is dat er wel degelijk een kern van waarheid in zit. Echter, de andere 19 punten zijn wel dusdanig interessant dat ik wel echt op mijn magnesiuminname zou willen letten.

Magnesium binnenkrijgen via magnesiumolie

Over magnesiuminname gesproken, er zijn dus verschillende manieren om magnesium binnen te krijgen. De eerste is voeding: magnesium zit in veel producten en is daarom relatief makkelijk via voeding binnen te krijgen. Het belangrijkste is misschien cacao, dat bevat veel magnesium. Een reep chocolade eten én aan je gezondheid werken, leuker kunnen we het niet maken.

Wel makkelijker, want magnesium zit ook in kant-en-klare tabletten. Deze zijn bij de drogist verkrijgbaar voor een paar euro. Het schijnt echter zo te zijn dat magnesium het beste wordt opgenomen via de huid, en precies om die reden is er nu magnesiumolie op de markt. Magnesiumolie zou dus de beste manier zijn om te gebruiken.

Ik gebruikte de sport magnesium olie van MagnesiumOnline.nl na het sporten. Dit schijnt fijn te zijn bij vermoeide spieren, en ook tegen kramp. Het is zeker heel erg fijn bij vermoeide spieren, en de volgende dag heb je toch wel minder spierpijn. Judith gebruikte in haar zwangerschap en daarna magnesium olie voor restless legs en was daar heel enthousiast over.

Heb jij al eens magnesium olie geprobeerd? 

foto’s van magnesium zijn van ShutterstockVriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like