3 Heerlijke varianten op de havermoutpap

havermoutpap - 3 lekkere varianten met recept

Havermout is een ongelooflijk gezond product. Er zitten heel veel voedingsstoffen in havermout, en de koolhydraten die er in zitten zijn zo complex dat je er heel lang mee kan doen. Er is dan ook een tijd geweest (heel toevallig de tijd van fitgirls) dat havermoutpap populair was en dat je het overal tegen kwam op internet. Tegenwoordig is er weer wat anders hip (pokebowls?), en zie je havermout wat minder. Jammer, want het is natuurlijk even gezond als altijd, en nog steeds super lekker!

Ik hoor om mij heen dat heel veel mensen weten dat havermoutpap heel gezond is om mee te ontbijten, maar geven aan dat het saai of zelfs ‘niet lekker’ is. Het hoeft geen bak beton te zijn, zoals veel mensen roepen, je kunt er echt de lekkerste dingen mee maken. Ik ontbijt bijna dagelijks met dit lekkere goedje, en heb dan ook wel een aantal recepten. Ik ben nog heel veel aan het experimenten, want ik houd nu eenmaal van afwisseling, maar nu deel ik mijn favorieten van dit moment.

Basis havermoutpap

Elk recept voor havermoutpap begin ik met dezelfde basis, die leg ik je hier even uit. De basis voor een ontbijtje bestaat uit 200 ml sojamelk (of andere plantaardige melk), 5 eetlepels havermout en een paar druppels vloeistof. Roer dit door elkaar en zet het voor ongeveer 3,5 minuut in de magnetron op de hoogste stand.

Choco-banaan

Is dit niet de lekkerste combinatie die je je als vrouw maar kan wensen? Deze havermoutpap is op en top zoet, alsof je een hele grote brownie naar binnen werkt. Zowel de cacaopoeder als de banaan zijn heel gezond, en daarmee heb je dan ook een prima ontbijt om lang op te kunnen teren. Voeg aan de basispap een eetlepels cacaopoeder toe en verwarm dit mee. Wanneer de pap in de magnetron staat snijd je de banaan in plakjes en die voeg je later toe. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen de banaan mee te verwarmen, maar persoonlijk vind ik dat minder lekker.

DSC 2168 - 3 Heerlijke varianten op de havermoutpap

Appeltaart zonder appel

Deze pap is ook al zo lekker! De pap is geïnspireerd op de appeltaart, maar bij gebrek aan appel heb ik er eens peer doorheen gedaan. Eigenlijk bleek dit veel lekkerder, en sindsdien eet is deze pap dan ook met peer. Maak de basispap, maar voeg hier ook wat kaneel en rozijnen aan toe. Terwijl de pap in de magnetron staat snijd je de peer in stukjes. Als de pap klaar is voeg je de peer toe en kun je aan tafel. Hetzelfde geldt als hierboven: je kunt de peer ook mee verwarmen, maar dan wordt het wel heel ‘snotterig’.

DSC 2166 - 3 Heerlijke varianten op de havermoutpap

Tropische havermout

Deze pap is echt te lekker en brengt je gelijk een vakantiegevoel! Maak de basispap en terwijl dit in de magnetron staat snijd je 1 of 2 perziken in kleine stukjes. Als de pap warm is voeg je de perzik toe, en bestrooi het geheel met wat kokosrasp. Heerlijk!

DSC 2206 - 3 Heerlijke varianten op de havermoutpap

Lees ook: banaan havermout muffins

Gezonde chocolade cake met topping

Mealprepping

havermoutpap 3 lekkere varianten met recept - 3 Heerlijke varianten op de havermoutpap

Oatmeal


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love