3 Stappenplan voor een zachte, verzorgde en gladde huid!

3 stappenplan voor een gladde, zachte en verzorgde huid

Het is wat met die zon! Ik zag hem helemaal nog niet aankomen, maar daar is hij dan elke dag de hele dag.. Gelukkig was ik voorbereid, en is het ook voor jou niet te laat met dit 3 stappenplan!

Langzaam maar voorzichtig kun je de shorts weer uit de kast halen. Ze kunnen weer lekker gedragen worden zonder panty eronder. Het is tijd voor blote benen! En dan wel gladde benen…

Scrubben!

Een huid is echt makkelijker te scheren en te bewerken als je hem eerst even lekker gescrubt hebt. Ik ben zelf dol op de sugar scrubs van Kneipp, omdat daar ook een soort van olie in zit. De huid is daarna boterzacht. Mocht je een laser gebruiken, dan raad ik aan om even een scrub te gebruiken zonder olie.

De huid is door scrubben veel egaler, en vlekjes en bultjes worden vaak minder. Zo ziet de huid er een stuk mooier uit. Ik doe het zelf ongeveer 1x per week.

Ontharen!

We lachen er wel om, maar er zijn echt vrouwen die soms gewoon de hele winter niet ontharen. Ik weet dat mijn man mijn benen weinig bloot in het daglicht ziet, maar voor mijn gevoel vind ik hairy legs echt niet prettig. Om over de rest nog maar te zwijgen..

En als we het daar toch over hebben, ik heb bijna nooit nagellak op, zo lijkt het. Mijn teentjes zijn altijd netjes bedekt. Dat is dus echt voor mijzelf. Ik vind tenen anders echt te lelijk voor woorden.

Ik weet dat veel vrouwen graag mishandeld worden met hars, waxen – Ik moest vroeger altijd harsen van mijn moeder, ik had een major mustache en een unibrow. Maar helaas heb ik nu van die oude vrouwen wenkbrauwen, en is de snor gewoon nog aanwezig.. -of een epilady, maar ik schoor gewoon liever.Haarvrij de zomer in

GoSmooth

Sinds kort gebruik ik de IPL laserkit van GoSmooth. Om hem uitgebreid te testen kreeg ik hem al maanden geleden, en schrijf ik er nu pas over.

Mijn resultaat is de haren komen zacht terug, en voor mij duurt het ongeveer een maand tot 2 maanden voor ik weer moet. Vooral voor mijn gezicht is het fijn. Het scheelt een dag met een rode mond rondlopen, en het blijft lekker lang weg (bij mij 2 maanden, maar het gemiddelde is een maand).

Ik dacht zelf nooit van mijn scheermesje af te stappen, maar dat is nu eindelijk gebeurt. De laser is vrijwel pijnloos, en je bent misschien even wat langer bezig, maar dan heb je ook wat. Vooral mijn dochter (met wat donkerdere en stuggere haren) heeft er veel profijt van. Ook zij hoeft maar 1x per maand te ontharen en kan zonder zorgen een paar shorts aan.

Wat is IPL?

Met IPL worden lichtpulsen op de huid afgegeven en geabsorbeerd door de haarwortel. Daarna stimuleren deze lichtpulsen de haarzakjes om in een rustfase te gaan. Dit gebeurt omdat het haarzakje het licht vasthoudt en omzet in warmte. Als gevolg hiervan valt het haarzakje uiteindelijk op natuurlijke wijze uit en wordt nieuwe haargroei voorkomen. (bron: GoSmooth)

Verzorging

Maar alleen met ontharen en scrubben ben je er nog niet…

Een selftanning lotion helpt vaak wel tegen de melkflessen, en ook zie je dan adertjes en andere oneffenheden een stuk minder. Ik mix de selftanning lotion samen met een hele fijne crème of huidolie. Mix je het samen dan word je ook niet zo snel geel of oranje, maar je krijgt gewoon iets van een tintje. wel goed je handen wassen erna.

Wil je geen selftanner, gebruik dan gewoon een lekker rijke creme of lotion voor op de pas onthaarde huid. Je huid zal je dankbaar zijn.

Voordat je in je slippers stapt, lees dan nog even de tips voor zachte voeten na van Esther!

Het 3 stappenplan in het kort:

  1. Scrubben! Begin eerst met de huid te scrubben. Zo is je huid meteen lekker zacht en is het ontharen veel makkelijker.
  2. Ontharen. Zoals ik zei gebruik ik nu de laserkit van GoSmooth. Hier moet je dus eerst even scheren, de benen insmeren met hun zachte aloe vera gel, en dan kun je de IPL laser gebruiken.
  3. Verzorgen. Smeer de benen in met een lekkere verzorgende crème. De huid heeft dit echt nodig. Mocht je een kleurtje willen, mix dan de crème met een selftanner.

Tip! Doe het ontharingsritueel niet vlak voor je de zon in gaat. Soms heb je last van irritatie, en de huid is sowieso gevoeliger na een ontharing. Je kunt het beter de avond ervoor doen.

Nog een tip! Voor je de zon in gaat echt goed smeren met een SPF! Zoals ik al eerder zei is de huid na het ontharen (welke manier dan ook) gewoon net wat gevoeliger, en je wilt niet op de blaren moeten zitten..

Wat gebruik jij om te ontharen?

 

Een zachte gladde huid met de IPL laserVriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

  1. Judith

    Ja zeker weten, de huid is echt wat gladder en de haren blijven echt langer weg. Ik heb het nog nooit in een salon geprobeerd dus weet niet het verschil daarmee natuurlijk.

  2. kvdhelder

    Merk je al verschil met IPL?

%d bloggers liken dit: