Close

3 tips om je woonkamer een mini make-over te geven

De woonkamer wordt vaak gezien als het ‘hart’ van het huis – een fijne plek waar je kunt genieten met vrienden en familie én natuurlijk om zelf languit te ontspannen! Tenminste, natuurlijk wel als je wat comfortabele meubels hebt. Ben je het zat dat je woonkamer er hetzelfde uitziet? Ben je toe aan een mini make-over, maar weet je niet waar je moet beginnen? Zoek niet verder! Hier zijn drie tips om je woonkamer nieuw leven in te blazen, ook als je een klein budget hebt. Laten we beginnen. 

#1 Geef je muren een nieuwe kleur 

Zeg gedag tegen je klassieke witte muren. Kies voor kleuren zoals grijs of blauw of juist meer gedurfde tinten als rood of okergeel. Zo geef je je woonkamer een fantastische mini-make over binnen no-time. Je kunt kiezen voor een nieuw laagje verf of gebruik wat stijlvol behang om je woonkamer een frisse uitstraling te geven. Als je niet helemaal zeker bent of je huis juist een muur-upgrade nodig heeft, dan zijn planten – zoals de pilea – altijd een goed idee. Ze voegen niet alleen een knal van kleur toe, maar helpen ook de lucht te zuiveren en je humeur op te krikken. Dus, ga je gang en maak er plezier mee!

#2 Geef je meubels een upgrade

Het is tijd voor wat nieuws. Of tenminste, een simpele upgrade. Als je meubels in de woonkamer er een beetje ‘verouderd’ uitzien, probeer ze dan een opknapbeurt te geven met een paar nieuwe overtrekken of kussens. En ja, veel mensen denken dat het bijwerken van de meubels in hun huis een dure onderneming is. Maar dat hoeft natuurlijk niet! Kies voor nieuwe scharnieren, verf metaal of laminaat stukken en geef ze een finishing touch door ze te verblijden met mini plantjes

#3 Gezellige versiering

Om je woonkamer echt een oppepper te geven, voeg je wat finishing touches toe, zoals knusse dekens, geurkaarsen of stijlvolle lampen. Of denk aan een fijn kleed en wat warme kussens voor een fijne ontspanning. En we hebben het al vaker benoemd, maar vergeet niet om wat groen geluk toe te voegen. Niks gezelliger dan dat! Een paar mooie planten zijn de perfecte toevoeging om met een klein budget je huis een stuk gezelliger te maken. Of je nu kiest voor wat grote planten, om een planten-jungle te creëren of kleine mini plantjes, ieder stukje groen is en mag er zijn! Het is tijd om je woonkamer om te toveren tot een gezellig paradijsje waar je graag tijd in doorbrengt.

 

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang