Close
20240307 100353 0000 3 tips tegen ongedierte

3 tips tegen ongedierte

Heb je last van ongedierte? Dat is erg vervelend. Gelukkig kun je daar wel zelf iets aan doen. We hebben experts om een paar tips gevraagd, zodat je snel weer van ongedierte afkomt.

Algemene tips

Heb je last van ongedierte in huis? Dan is de kans groot dat je omstandigheden voor het ongedierte hebt gecreëerd, waar deze zich prettig bij voelt. Als je alle actie onderneemt om je huis ongediertevrij te houden, blijft het ook daadwerkelijk weg. Daarom is het belangrijk dat je in ieder geval deze vuistregels van de Ongediertebestrijding Amstelveen aanhoudt:

  • Laat nooit etensresten slingeren. Ruim je rommel direct op en laat je afwas niet staan.
  • Werk met afsluitbare potten waarin je je eten bewaart.
  • Laat geen kruimels op de grond, op tafel of op het aanrecht liggen, maar maak direct schoon.
  • Maak je huis elke dag grondig schoon met de stofzuiger – wissen is onvoldoende
Ongedierte in huis

Voor als je last hebt van muizen

Muizenplagen verdienen speciale aandacht. Heel veel mensen hebben hier namelijk last van. Als je ze wilt bestrijden, moet je eerst weten waar ze vandaan komen. Daar kom je achter door hun poep te volgen. Wanneer je het spoor van keutels volgt, kom je al snel uit bij de bron. Meestal is dat een gat in het huis waar ze zich nestelen. Je kunt dat gat opvullen met een staalspons. Voor muizen is het vreselijk om daar doorheen te moeten bijten.

Je kunt een muizenval gebruiken om korte metten te maken met muizen in je huis. Kies voor een diervriendelijke vorm, waarbij de muis in leven blijft. Zet hem buiten weer uit, maar welk op enkele kilometers van je huis. Anders loopt de muis gewoon weer terug naar je huis. Dat is namelijk een plek waar niet alleen jij je thuis voelt.

Zilvervisjes en papiervisjes bestrijden

In veel woningen kom je zilvervisjes of papiervisjes tegen. Ze lijken erg op elkaar, maar komen op andere dingen af. Terwijl zilvervisjes vooral afkomen op vocht, zijn papiervisjes juist gek op kleding, papier, boeken en behang. Je vindt deze beestjes allebei vaak op zolder of in kastjes. Wanneer je van deze visjes af wilt, kun je het best deze tips volgen:

Allereerst: ventileer je huis goed. Beide beestjes houden namelijk niet van kou en tocht. Houd de temperatuur in je huis zo koud mogelijk. Je kunt de diertjes ook bestrijden met kiezelgoer. Dat is fijn poeder van geplette en vermalen fossielen. Het tast de buitenkant van de zilvervisjes aan. Je kunt ook eens proberen met etherische oliën te werken. Daardoor kunnen ze minder goed voortplanten. Dit soort dingen kun je helemaal zelf doen. Maar als je bijvoorbeeld een wespennest wilt verwijderen, kun je beter een expert bellen.

lees ook Kom van de motten in huis af

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang