Close
Dalarna Zweden

3 x ‘Back to Nature’ in hartje Zweden

De regio Dalarna (Zweden)introduceert deze zomer drie nieuwe Back to Nature ervaringen in de Zweedse wildernis. Vakantiegangers kunnen onder meer in een boomhut overnachten, met een professionele gids op vis-expeditie of op pad door de Zweedse natuur op een railfiets. Er is geen betere manier het bosrijke Midden-Zweden te beleven dan zo dicht mogelijk bij de natuur te verblijven. Daarbij draait het om terug naar de basis en tijd doorbrengen in de frisse buitenlucht, want dat is immers goed voor de gezondheid, zowel fysiek als mentaal.

In het hart van Zweden ligt de provincie Dalarna, vooral bekend om zijn rode huisjes, uitgestrekte berglandschappen, Sami cultuur en lokale wildlife met rendieren en elanden. Dalarna biedt daarnaast vele outdoor- en kampeermogelijkheden, slechts omringd door ruige natuur zover het oog reikt. Ontdek de drie nieuwe natuurbelevenissen in deze regio:

1. Slaap op hoogte in een boomhut in Furudal

In Furudal, gelegen in de buurt van het Siljan meer, slaap je letterlijk middenin de natuur en op grote hoogte: in een boomhut.

Hier overnacht je omringd door ongerepte natuur in een verrassend comfortabel bed en onder heerlijk zacht beddengoed. De boomhut biedt een lounge, fornuis en kleine koelkast. Met ontspannende wellness- en natuuractiviteiten letterlijk voor de deur: kom tot rust in de sauna en hottub. De dag wordt in stijl afgesloten met lokale Zweedse vis en vlees-gerechten en de volgende morgen wacht een heerlijk ontbijt. De nieuwe Furudal Glamping ervaring is vanaf nu geopend voor boekingen.

2. Vang je eigen vis in Älvdalen

Leer onder leiding van lokale gids Michael Nyberg de kunst van het visvangen in Älvdalen. Met deze professionele gids een ‘puur natuur’ Zweedse vis-ervaring opdoen, is meer dan vissen alleen. De filosofie die hij wil overbrengen is een gevoel van hier en nu: de echte vis-belevenis.

Het noordelijke deel van Dalarna is één van de meest authentieke natuurgebieden van Zweden; denk aan ruige wildernis en uitgestrekte bergen, kristalheldere bergmeren en kronkelende rivieren. Ervaar vliegvissen op de vlagzalm en forel of ga op zalm vissen in wilde bergwateren. Dalarna biedt een grote verscheidenheid aan vis; in bijna elk water zijn snoek en baars te vinden. Het noordelijke deel van de regio heeft daarnaast grote hoeveelheden zalm, forel en vlagzalm. De expeditie omvat naast leren vissen, ook een stukje cultuur. De vangst van de dag wordt bereid op een kampvuur, terwijl gids Michael meer vertelt over de lokale cultuur en taal in Älvdalen. Alle maaltijden en een overnachting zijn inbegrepen.

Lees meer over deze nieuwe vis-belevenis midden in de Zweedse natuur.

3. Ga railfietsen & overnacht in een tipi tent in Zweden

Op 30 km ten zuiden van Vansbro biedt Station Sågen een unieke manier om het bosrijke gebied van Dalarna te ontdekken: railfietsen over niet meer gebruikte spoorrails. Een oude, verlaten spoorlijn biedt het unieke decor voor een avontuurlijke natuurbelevenis in de Zweedse bossen. Vul een picknickmand en neem het hele gezin mee op railfietsavontuur door de Zweedse wildernis.

Railfietsen in Zweden is geschikt voor alle leeftijden en kan in elk seizoen (tenzij er sneeuw ligt). Onderweg zijn er prachtige plekken voor een verfrissende duik, dus neem zeker zwemspullen mee. Volg letterlijk het gebaande pad en bepaal zelf de duur van een fietstocht: een paar uur, een dag of een meerdaagse tocht, inclusief overnachting. Een knusse, ruime tipi tent is een comfortabele manier voor een overnachting hier. Rol een slaapzak uit, installeer jezelf bij een warm vuur, en rooster heerlijke worstjes voor het diner in Zweedse-stijl. Station Sågen heeft verschillende aanbiedingen die vanaf nu online te boeken zijn, waarbij een railfiets, alle maaltijden en een overnachting in een tipi tent zijn inbegrepen.

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang