Meteen naar de inhoud

3 x belangrijke verzekeringen voor je huis

63B035FD 2C00 4980 99C8 F5258F4AF1E2 3 x belangrijke verzekeringen voor je huis

In het leven heb je altijd met risico’s te maken. Als je dit artikel zittend op je bank aan het lezen bent, loop je het risico dat je opeens door je bank heen zakt. Dit lijkt een onrealistische gebeurtenis te zijn, maar het leven kan soms erg onvoorspelbaar zijn. Alleen al om die reden is het aan te raden om de juiste woon verzekeringen af te sluiten.

Welke woonverzekering heb je nou écht nodig? En welke woonverzekeringen zijn minder van belang? In dit artikel vind je de drie belangrijkste verzekeringen voor je huis. Indien je deze verzekeringen afsluit, woon je met een gerust hart in je huis. Op het moment dat onverhoopt iets gebeurt, weet je immers dat je goed verzekerd bent.

Inboedelverzekering

Voor het inrichten van je woning heb je vaak een aardig zakcentje nodig. Kijk maar eens naar de aanschafprijs van een bank; voor een goede bank betaal je al een paar honderd euro. Indien je de aanschafprijzen van alle interieuritems optelt, kom je op een behoorlijk bedrag uit.

 

Het advies is daarom om een inboedelverzekering af te sluiten. Mocht er onverhoopt iets in je woning gebeuren, ben je verzekerd tegen alle schade aan de items in je woning. Hierbij is één belangrijk criteria: het gaat om alle items die niet aan je woning vastzitten.

Opstalverzekering

In je woning heb je altijd te maken met zaken die aan je woning vastzitten. Je kunt hierbij denken aan het dak van je woning, aan de keuken en aan de badkamer. Dergelijke zaken zitten nu eenmaal aan je huis vastgenageld, maar kunnen wel schade oplopen. Op het moment dat er sprake van schade is, wordt dit niet gedekt door een inboedelverzekering. Kies daarom óók voor een opstalverzekering.

 

Het criteria hierbij is duidelijk: alles dat nagelvast aan je woning vastzit, valt onder de opstalverzekering. De woonitems die níet nagelvast aan je woning vastzitten, vallen onder de inboedelverzekering. Het advies is in ieder geval om voor een combinatie van deze woonverzekeringen te kiezen.

Glasverzekering

Een minder bekende verzekering is de glasverzekering. Deze verzekering is prettig als er schade ontstaan aan de ramen van je woning. Indien dergelijke schade ontstaat, dekt zowel de inboedel- als de opstalverzekering deze schade níet.

 

Je doet er daarom verstandig aan om een glasverzekering af te sluiten. Deze verzekering hoef je niet los af te sluiten, maar kun je apart afsluiten bij een inboedel- of opstalverzekering. Wat exact de mogelijkheden zijn, verschilt wel van verzekeringsmaatschappij tot verzekeringsmaatschappij. Doe hier goed onderzoek naar en maak een goede vergelijking voor jezelf. Met deze drie woonverzekeringen ben je in ieder geval goed gedekt tegen mogelijke schade!

Tip/ Het belangrijkste bij verhuizen: dit moet op je checklist!