saaie muur 3d behang

Maak een saaie muur uniek met 3D behang

3D behang is de laatste jaren aan een opmars bezig, dat is ook niet zonder reden; 3D behang kan van een saaie muur namelijk een echte blikvanger maken.

Wat is 3D behangpapier?

Om te beginnen zullen we al eens verduidelijken wat 3D behang is; 3D behang is behang dat levensecht lijkt, met het papier kan je verschillende effecten, patronen, figuren of materialen nabootsen. Wie zegt dat behangpapier ouderwets is, is dus helemaal fout! Er is wel echt een verschil tussen Luxe behang en toch wat goedkoper behang. Ik heb beide in huis, en het verschil in kleur, kwaliteit en diepte is best wel waarneembaar.

Thema’s en stijlen

Er zijn heel wat thema’s en stijlen; we hebben hieronder de meest populaire op een rijtje gezet.

Steenbehang

Steenbehang is zoals je het aan de naam kan horen behang dat lijkt op steen, met het behang lijkt het dat je een muur met een mooie steen hebt. Het behang is normaal gesproken goedkoper dan de stenen zelf; een perfect alternatief dus! Er zijn verschillende stenen die je kan nabootsen; je kan bijvoorbeeld behang dat bakstenen of natuurstenen nabootst, vinden.

Visuele effecten

Je kan ook 3D behang dat voor visuele effecten zorgt vinden, het is wel best dat je niet overdrijft met dit behang en je focust op één muur per kamer. Doe bijvoorbeeld op 1 muur een stylish Arte behang en aan de andere kant strak wit. Of wat heel mooi in de slaapkamer past is een Blauw behang met voor een serene diepte, en dan creme wit als contrast op de andere muren.

Andere thema’s 

Er zijn nog vele andere thema’s; denk maar aan bloemen, steden, dierenprints etc. Je kunt echt hele speciale effecten creëren in huis met een 3D behang. Vaak is het geen goed idee om deze thema’s te “mixen” in één kamer.

saaie muur 3d behang

Waar moet je rekening mee houden bij de aankoop van 3D behang?

Wanneer je behang gaat kopen zijn er een aantal zaken waar je op moet letten, we hebben de belangrijkste hieronder op een rijtje gezet.

Afmetingen
Voor je behang kan kopen moet je natuurlijk de afmetingen van de muur die je wilt behangen kennen, zodat je niet teveel of te weinig behangpapier hebt; indien je twijfelt kies je best voor iets grotere afmetingen, zo ben je zeker dat je geen half behangen muur hebt.

Kijk naar de kleuren en de kwaliteit
In een kleinere kamer kun je beter lichtere kleuren gebruiken, en in een grotere kamer kun je een wat rustigere print nemen om niet meteen een mega muur op je af zien komen.

saaie muur 3d behang


Lees ook:

Vriendelijke disclaimer: De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

Je bent nooit te oud om te leren rolschaatsen! Lekker dansen en fit worden op Just Dance 2021