Close
4 Geniale boeken over de overgang die je gelezen moet hebben 1 4 Geniale boeken over de overgang die je gelezen moet hebben

4 Geniale boeken over de overgang die je gelezen moet hebben

Op al die slapeloze nachten moet je toch wat! Ik hou dan zelf van luister boeken over de overgang, of als het kan dan ga ik lekker even lezen. Hieronder zijn 4 geniale boeken over de overgang die je gelezen moet hebben (of geluisterd).

Boeken over de overgang

Boeken over de overgang zijn een aanrader! Waarom? Omdat het tijd is dat je hier niet in je eentje mee rondloopt, maar doorkrijgt dat er miljoenen vrouwen zoals jij zijn. Een stukje herkenbaarheid, tips, tricks en een klein beetje lachen kan geen kwaad…

1. “Wen er maar aan” – Maike Meijer

In *Wen er maar aan* neemt Maike Meijer, bekend van Toren C, de lezer mee op een hilarische en herkenbare reis door de wereld van de overgang. Met scherpe humor en een flinke dosis zelfspot beschrijft ze de fysieke en mentale veranderingen die gepaard gaan met deze levensfase. Meijer laat zien dat de overgang misschien niet altijd makkelijk is, maar dat er zeker ook ruimte is voor lachen en relativeren.

Maike Meijer slaagt erin om de overgang op een luchtige en komische manier bespreekbaar te maken. Haar eerlijkheid en humor (als in pijn in je buik van het lachen) zorgen ervoor dat je als lezer zowel kunt lachen als knikken van herkenning. Een verfrissende kijk op een onderwerp dat vaak als taboe wordt gezien.

2. “Het Verboden Woord” – Caroline Tensen

Caroline Tensen deelt in *Het Verboden Woord* (of het Caroline Tensen overgang boek zoals mijn arts het noemde) haar persoonlijke ervaringen met de overgang. Met haar kenmerkende warmte en openheid bespreekt ze de ups en downs van deze fase in het leven van een vrouw. Tensen schuwt geen enkel onderwerp en geeft eerlijke inzichten in haar eigen worstelingen en overwinningen.

Dit boek werd mij aangeraden door de reumatoloog.Dit omdat de reuma tijdens de overgang meer klachten kan geven, en alles bij elkaar is het natuurlijk helemaal niet te doen. Zij vertelde dat ze dit boek gelezen had en er veel van had opgestoken, al was het maar een stukje herkenbaarheid.  Caroline Tensen weet met haar boek een gevoelige snaar te raken. Haar eerlijkheid en kwetsbaarheid maken dit boek tot een waardevolle bron van steun voor vrouwen die zich in dezelfde fase bevinden. Tensen laat zien dat de overgang geen verboden onderwerp hoeft te zijn, maar juist besproken mag worden met begrip en humor.

Tijdens mijn slapeloze nachten vind ik lezen heel lastig, ik wil dan ook geen licht echt aan doen en de man wakker maken. Inmiddels ben ik lid van BookBeat, en kan ik lekker mijn koptelefoon opzetten en vertelt Caroline Tensen zelf haar verhaal. Heel fijn om naar te luisteren. 

4 Geniale boeken over de overgang die je gelezen moet hebben

3. “Ook Leuke Meisjes Worden Vijftig” – Maaike de Vries

Maaike de Vries neemt de lezer in *Ook Leuke Meisjes Worden Vijftig* mee op een vrolijke en optimistische reis door de overgang. Met een knipoog naar de clichés en vooroordelen rondom het ouder worden, laat De Vries zien dat vijftig worden helemaal niet het einde van de wereld hoeft te betekenen. Integendeel, het kan juist een nieuw begin zijn vol kansen en mogelijkheden.

Maaike de Vries weet met haar humoristische benadering van de overgang een frisse wind te laten waaien door dit onderwerp. Haar positieve insteek werkt aanstekelijk en zorgt ervoor dat je als lezer met een glimlach op je gezicht het boek doorbladert. Een aanrader voor iedereen die de overgang met een knipoog wil benaderen.

4. “Te Lijf: De Kunst van het Mooi Ouder Worden” – Isa Hoes

Isa Hoes en Medina Schuurman bundelen in *Te Lijf* hun krachten om vrouwen te inspireren en te empoweren tijdens de overgang. Met persoonlijke verhalen, praktische tips en deskundig advies laten ze zien hoe je deze levensfase kunt omarmen en er het beste van kunt maken. Van lichamelijke veranderingen tot mentale uitdagingen, alles komt aan bod met een positieve en realistische insteek.

Isa Hoes en Medina Schuurman weten met *Te Lijf* een compleet en inspirerend boek neer te zetten dat vrouwen helpt om de overgang met vertrouwen tegemoet te treden. Hun openheid en expertise maken dit boek tot een waardevolle gids voor iedere vrouw die zichzelf wil blijven tijdens deze transitie.

Denk ook nog even aan Hot& Happening van Elsbeth Teeling waarover ik hier een review heb geschreven. 

Welke boeken heb jij gelezen over de overgang die je aan zou kunnen raden?

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang