4 Redenen waarom je cosplay eens geprobeerd moet hebben..

Op het eerste gezicht lijkt het op een groot verkleedfeest, maar cosplay is veel meer dan dat! Deze vorm van performance art wordt steeds populairder, met name bij volwassenen. Ontdek ook hoe leuk het is om in de huid van een ander personage te kruipen met cosplay en rollenspellen voor volwassenen.

Verkleden en rollenspelen, dat hoeft helemaal niet voor kinderen te zijn. Cosplay is een vorm van kunst en performance, waardoor je aan de hand van kostuums een karakter kunt spelen. Er komt meer bij kijken dan alleen een beetje verkleden. Het is namelijk één grote show!

Van ARROW!

Cosplay; wat is dat?

Deze bijzondere en vaak ook onbegrepen hobby vergt veel tijd en energie. De ‘bedoeling’ ervan is dat je je verkleed als een bepaald karakter en je ernaar gedraagt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stripfiguren of de Aziatische anime/manga figuren. Wat veel mensen niet weten is dat het veel meer is dan alleen een verkleedfeest. Naast het verkleden speel je namelijk gedurende het feest ook echt je rol. Het is dus eigenlijk een groot live theater, maar dan helemaal gebaseerd op eigen improvisatie.

Creatieve hobby

Als cosplayer ben je een creatief persoon. Naast dat je vaak je eigen kostuum ontwerpt en draagt, speel je ook een bepaalde rol. Je moet dus wel een beetje creatief aangelegd zijn, wil je deze kunst van theater zo goed mogelijk overbrengen. Maar de hoofdgedachte van cosplay is natuurlijk plezier hebben en je passie delen.

Heroes Dutch Comic Con

In principe kun je cosplay vergelijken met een concert. Het publiek dat ernaar toe gaat heeft dezelfde passie en kleed zich ernaar. Bij concerten zie je ook vaak kledingstukken die bij het concert passen. Zo is dat dus ook bij cosplay.

Cosplayers komen samen op cosplay conventies. Dit zijn evenementen die speciaal voor cosplayers wordt georganiseerd. Daar kom je de mooiste en meest unieke versies van jouw favoriete stripfiguren en filmkarakters tegen. Het bekendste Nederlandse evenement is Heroes  Dutch Comic Con. Hier komen jaarlijks wel 20.000 bezoekers samen.

Vriendschap en plezier

Cosplay converenties zijn ideale plekken om nieuwe vrienden te maken met dezelfde interesses. Hier kun je je hart luchten over comics, anime, manga, games en natuurlijk cosplay. Kruip in de huid van je favoriete karakter en maak vrienden voor het leven met cosplay!

Ga jij wel eens naar een event als de Heroes Dutch Comic Con?

 


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

3 gedachten over “4 Redenen waarom je cosplay eens geprobeerd moet hebben..”

 1. Hmm.. Ik denk dat ik niet weggelegd ben voor Cosplay, maar vind het wel echt heel leuk om andere mensen in hun creaties te bekijken!

 2. Ik ben er nog nooit geweest, maar misschien moet ik dit toch eens doen. Ik hou wel van verkleden en schminken, dus wie weet kan ik nog een vriendin strikken om mee te gaan.

 3. Ik ben helemaal weg van het wereldje dat Cosplay en conventions is. Ik ben zelf niet zo zeer van het omkleden bij conventions. Ik ben meer van het genieten van de sfeer van buiten af. En meer van video’tjes schieten. (Iets wat door persoonlijke omstandigheden naar mijn smaak enorm te kort is geschoten aan mijn kant, maar dat is een heel ander verhaal.

  Mijn ergernis van conventies zoals DCC, is dat zij absoluut geen idee hebben waar ze mee bezig zijn. Het is meer wat meer geld en bezoekers trekt dan een ECHTE conventie neer te zetten. En dat is enorm zonde, want de potentie is er wel degelijk. De cosplay wedstrijden in Nederland zijn bijvoorbeeld een drama. Ik ken hier en daar wat mensen die inzicht hebben wat er achter de schermen gebeurd. Deelnemers worden verwacht “hun ding” op het podium te doen en klaar. Maar als je naar Amerika kijkt, iedere conventie van Comic Cons, Philcons (sinds 1936), Mechacons of brandconventies als Bronycon, GI Joecon, BotCon, Chicago TARDIS, Star Trek Las Vegas, Star Wars Celebrations, and the list goes on… Iedere conventie heeft zijn eigen regels, zijn eigen classificaties, enzovoort. Bij de een gaat het om het ontwerp, de ander om de handwerk, de ander om de act die gehouden wordt. In Nederland worden deelnemers het podium op geduwd zonder te vertellen waar ze op gejureerd worden. Als op een lopende band komt de ene act na de ander, met lange pauzes tussen iedere act want iedereen doet weer wat anders. Terwijl in het buitenland de jury vragen stelt aan de deelnemers, terwijl de volgende act klaar wordt gezet, zodat je weet wat de inspiratie was, hoe lang het maken heeft geduurd, ect… Zo ontzettend zonde. Vooral sinds het zo mooi kan zijn.

  By the way… Wat van mijn panel video’tjes in de link below ^_^

  https://www.dailymotion.com/playlist/x5okv5
  https://www.dailymotion.com/playlist/x4li5o

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: