Close

4 tips voor duurzame relatiegeschenken

We proberen met z’n allen steeds duurzamer te leven. Dit doen we door bijvoorbeeld ons huis ecologisch verantwoord te verbouwen of door biologische producten te eten. Toch zijn er veel manieren om bij te dragen aan een groenere wereld. Wist je dat er bijvoorbeeld veel mogelijkheden zijn om duurzame relatiegeschenken te geven? In dit artikel lees je hoe jij je personeel of zakenrelaties kunt verrassen met een duurzaam cadeau. 

 

Geef een plant

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om letterlijk een groen cadeau te geven. Planten zijn altijd een goed idee als geschenk; ze staan mooi in huis en daarnaast zijn ze nog handig ook. Planten zuiveren namelijk de lucht en produceren extra zuurstof. Daarbij kan degene aan wie je de plant geeft er langer van genieten dan van een bos bloemen (mits hij of zij groene vingers heeft natuurlijk!). Je personeel kan er dan daarnaast nog voor kiezen om de plant op hun bureau neer te zetten, dan fleurt het kantoor ook nog een beetje op!

duurzame relatiegeschenken

 

Houten producten

Soms ben je met het kiezen van een cadeau van het juiste materiaal al een heel eind op weg. Er zijn bijvoorbeeld heel veel producten die van duurzaam hout zijn gemaakt. Vaak zijn dit hele mooie handgemaakte dingen; erg leuk om te geven dus. Op internet vind je verschillende websites die gespecialiseerd zijn in deze duurzame houten producten. Denk bijvoorbeeld aan vogelhuisjes, plantenbakken of lectuur- of wijnrekken. Twijfel je of het wel om duurzaam hout gaat? Check dan of het product een FSC- of PEFC-label heeft; in dat geval komt het uit een omgeving waar gekapt mag worden. Daarnaast is gerecycled hout ook altijd een duurzaam alternatief. 

 

Customized gifts

De customized gifts zijn de laatste tijd erg in trek. Dit zijn cadeaus die je online besteld en naar je eigen voorkeuren kunt aanpassen met bijvoorbeeld een naam of bedrijfslogo. Naast dat ze een hele leuke persoonlijke touch hebben, kun je bij deze cadeaus ook vaak voor duurzaam materiaal kiezen. Denk bijvoorbeeld eens aan katoenen tassen bedrukken met een naam of logo erop. Je kunt ook voor een gepersonaliseerde Dopper, de duurzame drinkfles, kiezen. Of je die nou aan een mogelijke zakenrelatie geeft of aan je personeel; het is handig voor iedereen! Customized gifts zijn daarom erg leuk als duurzame relatiegeschenken. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor bedrukte notitieboekjes van gerecycled materiaal of biologisch afbreekbare pennen met het bedrijfslogo erop. 

 

Geef een ervaring als cadeau

Hoewel het nu een beetje lastig is, kun je er voor kiezen om een leuk uitje cadeau te geven. Etentjes en theatervoorstellingen zijn voor nu niet mogelijk. Toch zijn er veel andere mogelijkheden als je even rondkijkt op internet. Zo zijn er veel restaurants die meedoen aan een culinaire wandelroute in hun stad, wat erg leuk is om cadeau te doen. Je zou dan kunnen kijken of je dit misschien samen met je personeel kunt doen, als coronaproof uitje. In deze tijden is het sowieso leuk om een ervaring cadeau te doen omdat we daar de laatste tijd wat minder mogelijkheden voor hebben. Je personeel of zakenrelatie zal dit dan extra waarderen.


Lees ook:

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang