Close

40 En dansen op een festival | Done of not done?

40 en dansen en sjansen op een festival; done or not done ? Tja, de waarheid liegt niet; ik ben 40 jaar en ben gek op festivals. Dansen en sjansen. Uren struinen over het festival terrein en de volgende dag pijn in mn knieen van het dansen. Heerlijk.

Mijn dochter van 15 kan niet wachten tot ze mee kan. Ik geloof ook niet dat ze het echt storend vindt dat ik nog ‘feest’; ze hoort graag mijn verhalen aan.

AUW! Mijn oren!

Er zijn wel een aantal aandachtspunten waar ik soms bij stilsta: drugs en gehoorbescherming. Zelf ben ik aan een oor zo goed als doof. Niet doof genoeg voor een gehoorapparaat (gelukkig), maar doof genoeg om in rumoer geen normaal gesprek te kunnen voeren. In ieder geval niet zonder mijn rechterkant van mijn hoofd naar je toe te draaien, zonder mijn zicht op jouw lippen te verliezen; de combinatie rechteroor en liplezen zorgt er vaak voor dat ik enig idee heb waar het gesprek over gaat.

Dat gehoor is ook de reden dat ik niet graag naar een kroeg of club ga; ik versta dan gewoon niemand. Op een festival is de ruimte groter en gaat het geluid wat meer andere kanten op.

Dance festival in Rotterdam

Afgelopen weekend ging ik naar Toffler; een dance festival in Rotterdam. Ik was gewapend met twee paar oordoppen van Fisaprotect. Dit ging mij een reductie van 16-20 db opleveren. Nou; 0 gehoor minus 20 decibel; dat beloofde een rustige avond te worden…… Persoonlijk vind ik oordoppen niet ‘cool’. Het voelt een beetje aslof ik Mini-Mouse oren op had gezet; dat niemand mij zag, zonder mijn doppen op te merken. Overigens; zo kijk ik dus niet naar ander mensen die voor gehoorbescherming kiezen. Ik vind hen alleen maar heel verstandig. Ha! En verstandig ben ik ! Soms……. Zoals zaterdag.

De oordoppen waren prettig; aanzienlijk minder harde geluiden, maar nog steeds voldoende herrie om lekker te kunnen dansen ! Ik voelde me cool: wat een verstand op een festival. Dat het er ‘debiel’ uitziet, liet ik al snel achter me; wat een rust aan mijn oren en wat voelde het goed dat ik mijn gezondheid in bescherming nam. Het deed niets af aan de fun die we hadden en de zere knieën de volgende dag; gedanst tot ik er bijna bij neerviel !

Drugs, drank en rock&roll

Als het gaat over mijn andere ‘zorg’ mbt festivals, drugs, zal ik altijd een ‘verstandige’ blijven. Ik heb zoveel mensen onder invloed van pillen oid gezien; het leek of wij de enigen waren die blanco en bleu binnenhuppelden. Persoonlijk ben ik nooit nieuwsgierig geweest naar gebruik van drugs en heb dus ook nooit iets gebruikt of getest. Ik oordeel niet over mensen die dat wel doen of deden; dat mag iedereen zelf weten van mij.

Wat ik wel zorgwekkend vindt is dat het gebruik zo enorm toeneemt; lijkt dit zo omdat ik ouder ben en anders de wereld in kijk of is het simpelweg een stuk goedkoper om een pil te kopen dan een dagje drankjes te bekostigen op een festival ? Dat laatste moet haast wel……. De verbazing van velen is groot als ik met mn flesje water ronddans; ‘ohhh jij drinkt natuurlijk water omdat je wat hebt genomen?’…… Uhm nee; ik drink water omdat ik dat lekker vind.

Uitgaan voor bejaarden

Is dit uitgaan voor bejaarden; dat ik met oordoppen en water een soort vreemde eend in de bijt aan het worden ben en mijn plekje langzaam maar zeker moet afstaan aan de jongere generatie ? Of heb ik nog steeds recht op een plekje op het festivalterrein en ben ik gewoon een ‘verstandige’ festivalganger; met zorg voor mn gezondheid? Ik blijf rustig verder dansen; het liefst tot ik echt niet meer kan. Ik vind het een geweldige leuke manier van uitgaan en feestvieren. De oordoppen zitten vanaf nu standaard in mn festivaltasje. Naast mn Festicap; een universele dop voor een flesje water; dan hoef ik dat niet binnen 5 minuten leeg te drinken……

Welk festival ga jij heen dit jaar?

About Linda

2 thoughts on “40 En dansen op een festival | Done of not done?

  1. Ik houd niet zo van drukke plekken, en zal dus niet gauw een festival bezoeken. Maar van dansen houd ik wel : ) En dat kan ook nog best gelukkig.

  2. Vind dat het nog gewoon moet kunnen hoor. En weet t niet met betrekking tot de drugs. Vroeger was dat geloof ik ook wel op de dance festivals maar misschien is het nu toch makkelijker verkrijgbaar? Of is het recreatief gebruik van mdma meer richting de stad verhuisd? Doe het zelf iig ook niet. Hoef niks te gebruiken om het leuk te hebben. Die oordoppen snap ik ook wel zou ze moeten hebben maar diezelfde reden houdt me toch tegen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang