40&Fabulous

40fabulous - 40&Fabulous

Deze week is Rory die jou verteld over het 40&Fabulous zijn. Zij heeft er zelf ook een aantal echt leuke blogs over geschreven, die raad ik je alvast aan.

40fabulous 600x222 - 40&Fabulous

Rory:

Maar 40 worden dus. Is het echt zo erg?
Nee, absoluut niet. Ik had meer moeite met 30 worden eerlijk gezegd. Toen ik 40 werd hebben we het met zijn tweetjes gevierd in New York. Een lang weekend (donderdag tot en met zondag) genieten van leuke en exclusieve restaurants (Spice Kitchen) en genieten van de mooie stad, rooftop bars en o ja, natuurlijk naar de Village Vanguard voor ‘live jazz’. Fantastisch. Ik heb er mooie herinneringen aan.rory 40fabulous 600x450 - 40&Fabulous
Ben je opeens oud?
Nou nee. Nu voel ik mij sowieso jonger dan ik ben. Niet omdat ik wanhopig jong wil blijven hoor. Al is het natuurlijk wel fijn om jonger te worden geschat. Ik denk dat een klein kind je jong houdt (komt goed uit met een peuterdochter van 3,5 jaar:) Ook hou ik van genieten, sporten, dansen en plezier maken. Het leven is heus niet altijd een feestje, maar ik probeer te genieten van iedere dag. In alles wat ik doe. Dat is niet altijd even makkelijk, maar het is wel mijn streven.
Wat verandert er dan?
Nou ja. Vrij weinig vind ik. Behalve dan dat je jezelf – door anderen – realiseert dat je geen twintig meer bent. Toch voelde ik het zelf niet zo. Nu ik 45 ben geworden merk ik meer dat er dingen veranderen. Nu ben je ècht geen meisje meer. Al blijf ik het zo toch wel voelen. Ja, af en toe draag ik kleding met een grote opdruk. Ja, ik hou nog steeds van lachen. Ja, ik gedraag mij af en toe nog als een meisje. En dat mag, vind ik.
Wat vind ik moeilijk of waar loop ik tegenaan?
Dat je ineens toch meer na gaat denken over wat ‘anderen vinden’ of ‘wat misschien niet meer kan’. Onzin. Weg ermee. Je bent wie je bent en dat probeer ik ook uit te dragen. Hoezo ben ik ineens te oud voor bepaalde dingen. Nee hoor. Ik voel dus wel wat weerstand zoals je leest. Ik heb er sowieso een hekel aan die hokjesgeest.
Wat vind ik beter?
Het ego is echt meer weg. Ik weet wie ik ben. Er is toch veel minder onzekerheid. O, als ik terugdenk aan toen ik nog in de twintig was… Dat zou ik niet meer willen hoor. Iedere leeftijdsfase heeft zijn eigen ‘bekoring’ (ouderwets woord, jaja, maar ik kon even niet op een ander woord komen) en alles beleven. Dat is mijn wens.
Rory

Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love

5 comments on “40&Fabulous

  1. Wat bedoel je precies met die erkenning Rochella? Wil je graag op leeftijd of ouder worden geschat en wat houdt dat precies voor je in? (pure nieuwsgierigheid).

    Ik weet nog dat een jongen op mijn 25ste ‘U’ tegen mij zei. Verschrikkelijk vond ik dat. Kijk, ik begrijp best dat ik geen 18 meer ben. Maar ik blijf mij wel kleden op een manier die bij mij past. Op de een of andere manier voel je dat vanzelf wel aan denk ik. Dus wel de sweater met opdruk. Of zoals vandaag een heel kort broekje, maar dan wel met 60 denier zwarte panty, een mooi zwart colbertje. En laarzen, maar dan wel weer met een 9 centimeter hak.

  2. Dankjewel Karen! Ja, die trui met opdruk;) Ik ben echt een hele tijd op zoek geweest naar een sweater met als opdruk: ‘champagne and DJ’s’. Ja, in hoofdletters ook nog. En het past gewoon zooooooo goed bij mij. Aldus na lang nadenken gewoon gekocht. En ik draag het ook nog. Superleuk ding!

  3. Ik kan er nog niet helemaal over mee praten hoor, maar ik wil juist die erkenning van het ouwer eruit zien. Ik ben 33. Ik twijfel vaak over mijn garderobe omdat ik er niet te jong wil uit zien. Wanneer ik met mijn kinderen op straat loop denken mensen dat ik hun zus ben. Raar hoe die dingen gaan. Maar ook truien met een opdruk zijn items waar ik van hou. Alleen draag ik ze met een mooie blouse eronder. 🙂 Ik ben nu lid van bloglovin en ik zou het erg leuk vinden als jullie mij volgen op bloglovin.

  4. Leuk om te lezen Rory. Ik kan me heel erg vinden in wat jij zegt. Zelfs in de truien met opdruk 🙂

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: