40&Fabulous

40fabulous - 40&Fabulous

Deze keer in 40&Fabulous een gesprek met 1 van mijn favoriete blogsters en zou heel goed stiekem een zusje kunnen zijn. Wij denken en reageren best wel hetzelfde over dingen, en kunnen rustig een discussie aangaan om daarna weer over koetjes en kalfjes te kunnen praten. Fijn!! 40fabulous 600x222 - 40&FabulousKaren, vertel eens… 40; is het echt zo erg?

Nee, het is niet eigenlijk helemaal niet erg, maar voor mij was het wel een psychologische drempel waar ik overheen moest. De vriendinnen uit mijn beste vriendinnengroepje zijn allemaal 5 jaar jonger, dus ik was ook nog eens de eerste die 40 werd. En zij maar klagen dat ze 35 werden 😉

Ben je opeens oud?

Ik vond 40 veel ouder klinken dan 30. Bij 40 lijkt het echt of je al op de helft bent, terwijl in mijn familie iedereen na zijn 90ste pas het loodje liet, dus ik hoop dat ik op mijn 45e pas op de helft ben.


Wat is er voor jezelf veranderd, wat vind je moeilijk en wat juist beter?

Gelukkig zie ik er nog vrij jong uit. Ik heb niet echt veel rimpels en ik voel me ook hartstikke goed. Wat ik fijn vind van ouder worden, is dat je je onzekerheden toch steeds meer laat varen. Je bent wie je bent en het is niet meer zo dat je continu bezig bent met je omgeving. Iets waar ik toen ik bijvoorbeeld eind 20 was, me nog wel heel druk over kon maken.

Ook vind ik het lekker dat mijn leven wat minder gejaagd is geworden. ‘Vroeger’ werd ik zenuwachtig als ik op vrijdagavond nog geen plannen had. Nu vind ik het heerlijk om het hele weekend niets in de agenda te hebben staan.

Wat voor mezelf wel lastig was, was dat het nog niet gelukt was om kinderen te krijgen. 40 was ergens toch een soort van deadline en veel mensen zien dat ook zo. Zelfs van heel dichtbij heb ik te horen gekregen dat je na je 35e maar niet meer moest proberen. Heel kwetsend vond ik dat. Terwijl ik me toch echt hartstikke jong voel, altijd jonger wordt ingeschat en nog energie voor 10 heb. Waarom zou leeftijd dan een grens zijn? Ik zie vrouwen van 30 die al helemaal uitgeblust zijn, last hebben van ontzettend veel overgewicht en er al uitzien alsof ze 50 zijn? Niemand vertelt hun geen kinderen meer te krijgen?
Maar naar mezelf toe vond ik het daarom ook moeilijk om 40 te worden. Maar nu ben ik 41 en gaat het toch echt gebeuren. We hebben toestemming gekregen een kindje te adopteren en binnen nu en anderhalf jaar komt er hier gezinsuitbreiding. Ik kijk er ontzettend naar uit.

Ik had het anders in mijn hoofd en bedacht dat ik jong moeder zou worden, maar dat is gewoon niet zo gelopen. Aan de andere kant heb ik nu niet meer de gejaagdheid van vroeger en kan ik lekker gaan moederen.

Ik ben hartstikke gelukkig met mijn leven en wat mij betreft hebben ze gelijk hoor. Het leven begint bij 40!

Je vind Karen op http://dejlig.nl/ en https://www.facebook.com/dejlig.nl


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love

3 comments on “40&Fabulous

  1. Haha, hartjes voor jou blogsister! <3 En dat ik dan net vandaag mijn artikel over grown-up fails gepubliceerd heb.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: