40&Fabulous

40fabulous - 40&Fabulous

In deze super gelezen serie is vandaag het woord aan Marja. Blijkbaar herkennen jullie je ook wel in de schrijfsters en het 40 worden. Super vind ik dat. Ik vind Marja echt een voorbeeld van hoe ik 40 zie. Een periode van drastische omschakelingen. Nu of nooit. Zo iets. 

40fabulous 600x222 - 40&Fabulous

Veertig worden. Dat is voor mij al even geleden, inmiddels ben ik al 13 jaar 40.

Ik weet nog als de dag van gisteren dat het oud klonk en dat voelde ook echt oud. Vreemde is dat 50 worden minder erg was. Van 39 naar 40 voelde echt oud, en ik hoor het van meer mensen in mijn vrienden kring. Een uitgebreid feest heb ik niet gegeven ik was er nog niet klaar voor.

Soms lees je 40 is het nieuwe 20…….daar ben ik het niet mee eens. 20 is piep en mag je ineens veel meer, 40 is 40 en je moet nog steeds alles en mag nog niets minder, je bent tenslotte nog jong zeggen en denken ze dan. Ik weet nog dat ik dacht: 40 jaar oud, alles moet nog zelfs iets meer, ook weet ik nog dat ik niet wilde ruilen met iemand die 20 was.
Boos kon ik worden als de verkoopster in de drogist mij adviseerde om nu maar eens een anti veroudering crème te kopen. Het was niet aan mijn gezicht te zien, ze vroeg om mijn leeftijd vandaar haar reactie. Ik gebruikte toen allang deze crème maar het ging om het idee. Omdat je ineens 40 bent moet je…..

40 was voor mij wel een ommekeer, ik besloot te gaan scheiden nu was ik nog in staat om voor mezelf te zorgen. Ik begon mijn eerste eigen bedrijf, en 5 jaar later mijn tweede eigen bedrijf. Ik durfde en wist ook dat ik het nu kon. Rijper en minder materialisaties als jaren geleden. Nu ben ik 53 en heb nog steeds 2 goedlopende bedrijven, 40 worden was voor mij het keerpunt in mijn leven.

Marja de Krosse,
nagelstyliste en blogger voor
www.mooivoordevrouw.nl waarvan ik tevens eindredacteur ben.


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love