Close

40&Fabulous

De tweede alweer in de serie 40&fabulous. Nou had ik al gezegd dat ik het kort wilde houden, maar daar zijn we allemaal niet goed in, dus ik doe gewoon elke week een nieuwe:) Wil je ook mee doen en vertellen over het 40 worden/zijn, dan kan dat altijd!

40fabulous

Esmeralda:

Rond mijn 39ste begon ik toch wel een onbehaaglijk gevoel te krijgen. Ik vond het een lange tijd echt verschrikkelijk om dan ook echt de 40aan te tikken, een tijdje werd ik er ook echt verdrietig van. Het is dan wel maar een getal, maar toch het beviel mij totaal niet. Nu ik inmiddels 41 ben, ben ik er aan gewend, je moet wel. Just go with the flow want je kan er toch niets aan veranderen. Nee je bent niet ineens oud, alhoewel sommige er wel zo over denken, wauw ben jij AL 40? Hoe bedoel je AL? Gelukkig schatten ze mij altijd jonger dus dat scheelt een hoop.

Is 40 zijn de nieuwe 20? Nee hoor voor mij niet helaas, ik merk toch echt wel dat mijn energielevel stukken minder is en in plaats van avondjes uit maak je mij toch echt heel erg blij met een doodgewoon avondje thuis op de bank, ik trek het gewoon niet om een nachtje door te halen. Waarschijnlijk omdat toen ik 40 werd ook meteen werd overvallen door hevige hormoonschommelingen. Helaas heb ik de genen van mijn moeder en zij kwam ook vervroegd in de overgang, nu zit ik nog niet volop in de overgang maar het is wel hard aan het rommelen. Er gaan weken voorbij dat ik me redelijk goed voel maar er zijn ook weken dat ik er helemaal doorheen zit. Ik wil niemand bang maken, want wat ik heb hoeft een andere vrouw als vroege veertiger niet te krijgen natuurlijk.
Veertig worden moet je zien als een nieuw hoofdstuk in je leven. Er veranderen dingen, zowel lichamelijk als geestelijk. Je bent ouder maar ook wijzer, de kleine dingen waardeer je meer en je staat steviger in je schoenen hoe raar het ook klinkt. Dingen of mensen die er niet toe doen daar neem je makkelijker afscheid van, je sluit af en opent weer nieuwe deuren.
Wat ik wel moeilijk vind is om een goede balans te vinden in mijn hormoonhuishouding dat is echt het enige wat stagneert in het veertig zijn. Ik ben heel veel bezig met lezen over de hormoonhuishouding en binnenkort krijg ik onderzoeken om te kijken om het weer een beetje op peil te krijgen zodat ik mij hopelijk weer een beetje mezelf kan voelen.
Meer lezen van Esmeralda? Dat kan op SavetheMama!

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

1 thought on “40&Fabulous

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang