Close

6 Leukste plekken voor een romantisch weekend weg

Het is altijd belangrijk om aan je relatie te werken en een romantisch weekend weg kan daar altijd bij helpen. Een romantisch weekend samen weg is daarom eens per jaar echt een aanrader. Zorg dat de kinderen bij opa en oma blijven voor een weekend en ga er gezellig samen op uit. Maar waar ga je dan naartoe? Er zijn super veel opties en daarom deel ik vandaag de 6 leukste plekken voor een romantisch weekend weg.

Parijs

Natuurlijk mag Parijs in dit lijstje niet ontbreken, de stad van de liefde is zeker een leuke bestemming voor een romantisch weekendje weg. Je kunt met de Thalys gemakkelijk voor een aantal dagen naar de stad reizen. Alle romantische plekken bezoeken is erg leuk. Alleen al het taaltje maakt dat een romantisch weekend gegarandeerd is.

Antwerpen

Ook een bestemming in het zuiden, maar een stuk dichter bij huis. Antwerpen is een sfeervolle stad, die erg leuk is voor koppels. Je kunt er namelijk geweldig genieten van de prachtige statige gebouwen en ’s avonds van de verlichting door de hele stad heen. Een leuke tip is om naar de MAS te gaan, hier kun je gratis helemaal naar boven en heb je een goed uitzicht over de stad.

Istanbul

Deze prachtige grote stad ligt in Turkije. De ene helft van de stad ligt in Europa en de andere helft in Azië. Hoe bijzonder! Je vind hier een mega grote bazaar met duizenden winkeltjes en marktkraampjes. Je kunt overal lekker eten van heel intiem tot groots en overdadig. Het is er modern maar ook nog heel authentiek. Ook heb je er 3 voetbalclubs. Jij naar de bazaar en hij naar het stadion. Vergeet niet dat je een Visa voor Turkije nodig hebt om naar Istanbul te kunnen gaan.

Ik raad je aan om hier te kijken voor actueel reisadvies naar Turkije.

Maastricht

Limburg geeft mij altijd een optimaal vakantie gevoel, de heuvel, het bourgondische eten en de heerlijke biertjes op het terras. De eeuwenoude gebouwen in Maastricht zijn een goede achtergrond voor een romantisch weekendje weg.

Veluwe

Midden in het land hebben we ook een prachtige bestemming voor een romantisch weekendje weg. Je kunt uren samen wandelen of fietsen tijdens een goed gesprek. Voor veel mensen is de Veluwe ook op goede afstand, je hoeft natuurlijk niet iedere keer naar Parijs. Op de Veluwe is ook genoeg te doen voor tijdens een romantisch weekend weg.

Texel

De Waddeneilanden zijn natuurlijk erg uniek en ook daarom erg leuk om te bezoeken tijdens een romantisch weekend weg.  Mijn persoonlijke favoriet is Texel, het eiland is te bereiken met de auto maar je kunt er ook geweldig fietsen. De stranden op het eiland zijn heerlijk en zorgen ervoor dat je even helemaal tot rust kunt komen.

About Betty

7 thoughts on “6 Leukste plekken voor een romantisch weekend weg

  1. Naar Parijs en Texel zijn we al eens geweest. Ik heb nog een belevenisbon liggen voor een nachtje weg naar keuze, ik ga nu snel wat uitzoeken voordat ik het weer vergeet.

  2. Dat zijn stuk voor stuk leuke bestemmingen Mijn man en ik wandelen vaak aan het eind van de dag eventjes over de zandweg naar de ‘eerste brug’. Ook leuk!

  3. Leuk, ik kom zelf uit Maastricht. Absoluut een geschikte stad. ; ) Zelf staat Texel wel weer eens op mijn lijstje. En welke stad ik je ook kan aanraden die tof is, romantisch én in de buurt is Lille!

  4. Parijs zijn we toevallig afgelopen december nog geweest; heerlijke plek, al was het wel minder dan aantal jaren geleden…
    De Waddeneilanden staan hier nog op het lijstje om te gaan bezoeken.

  5. Heerlijke locaties voor een romantisch weekendje weg. Wij zoeken het dit jaar iets verder op en gaan voor het eerst in 10 jaar zonder kinderen op vakantie naar New York

  6. Leuk! Parijs en Texel staan nog op mijn wishlist, de rest al geweest en kan beamen dat het de moeite waard is!

  7. Oohh ik krijg spontaan zin om weg te gaan 🙂 Toevallig gaan wij dit weekend naar Den Bosch. Zal vast ook wel romantisch zijn toch? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang