Close

5 onmisbare tips waarmee jij er stralend uit blijft zien

Soms kijk je ‘s ochtends in de spiegel en zie je dat er weer een rimpel bij is gekomen. Zo ook mijn vriendin Claudia. Ze belt mij in paniek op: Petry, kun jij mij helpen? Ik word gek! Van die rimpels, maar ook van mezelf. De stemmetjes in mijn hoofd die zeggen: ‘wat een oude kop’ of ‘kijk nou, weer een rimpel erbij’ of ‘pffff… wat zie jij eruit’. En Petry, jij ziet er zo goed uit, zo jeugdig en vrolijk, altijd een glimlach en aardig voor iedereen. Zo wil ik ook zijn. Nou lieve Claudia, dat kan. Het is namelijk een keuze.

 

Ik help graag andere vrouwen die aan zichzelf willen werken, dus dat komt goed uit!

35 jaar en blijven stralen

Toen ik 35 werd, waren mijn zoons 7 en 4 jaar en waren we net terug in Nederland. Net zoals je in het programma ‘Ik vertrek’ kunt zien, waren wij ook geëmigreerd, maar wij hebben toch besloten om weer terug naar Nederland te gaan. 

 

Vanaf mijn 20e verjaardag kijk ik elke verjaardag ‘s morgens in de spiegel en heb ik een goed gesprek met mijzelf. Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar ik voel me daar goed bij. Ik bespreek dan met mezelf hoe ik het afgelopen jaar heb ervaren en hoe ik het komende jaar in wil gaan. Wat wil ik bereiken, wat wil ik doen en wat ik wil gaan leren.

Zo ook op mijn 35e verjaardag. Die keer besloot ik dat hoe oud ik ook ben, ik wil blijven stralen. Ik wil er goed uit blijven zien, goed voor mezelf zorgen, dingen doen die ik leuk vind, mijn grenzen goed aangeven en gezond blijven. Tot nu toe is dat aardig gelukt!

 

Ik deel graag mijn beste tips met jou, zodat jij er ook stralend uit kunt blijven zien.

 

  1. Water drinken – zoals je weet is voldoende water drinken goed voor je lichaam. Het regelt je lichaamstemperatuur, het speelt een belangrijke rol bij de opname en transport van voedingsstoffen. Het beschermt je vitale organen en voert de afvalstoffen weer af. Als jij je lichaam in optimale conditie wilt houden dan drink je 6 – 8 glazen water per dag. 

 

 “Bij extreme hitte of inspanning kan het waterverbruik oplopen van 1 tot 2 liter water verlies per uur!”

 

Ook voor je huid is het erg belangrijk dat je voldoende water drinkt. Een huid die goed gehydrateerd is zal er stralend uit zien.

 

  1. Stop met roken – soms zie je al van een afstand dat iemand is gestopt met roken. Je huid krijgt weer een gezonde en frisse kleur. De huid veroudert minder snel. Rook bevat koolmonoxide, een gas dat de plek van zuurstof in je bloed inneemt. Daarnaast vernauwt nicotine de bloedvaatjes in je huid. Dit zorgt voor minder bloed en zuurstof in je huidcellen. Op het moment dat je stopt met roken, herstelt dit weer. Ook vertraag je het ontstaan van nieuwe rimpels en je huid wordt weer elastischer en steviger.

 

  1. Eet je huid mooi – dagelijks 2 stuks fruit en groente zoveel als je lust. Zorg ervoor dat je alle kleuren van de regenboog eet. Alle kleuren fruit en groente hebben eigen vitaminen en mineralen. Zo weet je zeker dat je alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgt. Ook bevatten fruit en groenten veel antioxidanten die je lichaam nodig heeft in de strijd tegen de vrije radicalen. Deze vrije radicalen vallen je DNA aan en zorgen voor vroegtijdige veroudering. 

Eet voldoende goede vetten, deze zijn te vinden in vette vis, olijfolie, avocado, noten, pitten en zaden.

 

En als laatste eet pure chocolade! Voor de chocolade liefhebbers is dit natuurlijk geen straf. Maar eet wel de extra pure variant. Cacao zorgt ervoor dat er een dubbele hoeveelheid zuurstof door het bloed naar je huid vervoerd wordt. En hoe puurder de chocolade, hoe meer flavonoïden (antioxidanten) erin zitten.  

 

  1. Stop met stressen – een beetje stress houdt ons scherp, daar is 

helemaal niks mis mee. Onder invloed van stress maakt het lichaam cortisol aan, een hormoon zoals adrenaline. Cortisol zorgt ervoor dat energie die in ons lichaam opgeslagen zit, snel vrij komt. Zo kunnen we snel handelen of presteren onder druk, spanning of bij gevaar. Dat is natuurlijk handig in sommige situaties, maar het moet niet te lang duren.

 

Het hebben van chronisch verhoogde cortisolwaarden is erg ongezond. De hormoonbalans raakt verstoord, evenals de bloedsuikerspiegel, cholesterolwaarden en vetstofwisseling. Langdurige stress veroorzaakt zoveel schade aan hart en vaten, we komen aan en worden vermoeider. Maar voortdurende hoogspanning trekt ook zichtbare sporen, in de huid. Het natuurlijke proces van celvernieuwing komt onder druk te staan. De huid wordt doffer en droger. 

 

Stress doet nog meer. Stress maakt oud. Dan heb ik het niet alleen over een vermoeide uitstraling of grauwe gelaatskleur. Stress versnelt letterlijk het verouderingsproces. Chronische stress pleegt een aanslag op de aanmaak van collageen en elastine vezels, die de huid soepel en elastisch houden. Het zorgt ook voor meer vrije radicalen en een versnelde afbraak van het genetisch materiaal. Hierdoor stopt de cel eerder met delen en verouderen we.

 

Dus bedenk je nog maar eens als je rent en vliegt tussen baan en gezin, van oppas naar de sportschool, van zieke moeder naar volle supermarkt, van laptop naar telefoon, om vervolgens aan het einde van de achtbaan weer veel te laat je bed in te duiken…

 

  1. Doe dagelijks Gezichtsgymnastiek – het goede nieuws is dat je ook daadwerkelijk iets kunt ondernemen om de huidveroudering te vertragen. Door dagelijks oefeningen te doen met de spieren van het gezicht, krijgt je gezicht een een jeugdige uitstraling, de rimpels zullen minder diep worden en nieuwe rimpels zullen minder snel worden gemaakt. Sommige spieren in je gezicht zitten aan de huid vast, zodat de huid ook direct voordeel heeft van deze oefeningen.

Door de spiertraining wordt de doorbloeding in je huid beter en het voordeel daarvan is dat er waardevolle voedingsstoffen voor de huid worden aangevoerd en afvalstoffen worden beter afgevoerd. Je huid gaat hierdoor stralen. 

 

De spieren worden door de training korter en dikker en daardoor wordt de huid weer opgevuld. De rimpels worden hierdoor minder diep en minder zichtbaar.

 

Het leuke van deze gezichtsgymnastiek oefeningen is dat je er geen extra tijd voor hoeft uit te trekken. Je kunt ze overal en altijd doen! Zelfs in de supermarkt als je staat te wachten in de rij bij de kassa!

 

Gezichtsgymnastiek is de beste investering in je toekomst

Op mijn youtube kanaal kun je veel oefeningen vinden. Abonneer je op het kanaal, dan weet je meteen wanneer er weer een nieuwe oefening of andere leuke video online komt.

 

Je kunt deze oefening prima doen als je weer eens gestrest staat te wachten in de rij bij de kassa van de supermarkt :).

 

Op de Superstralend website kun je het gratis e-book ‘het 5-stappenplan voor minder rimpels’ downloaden, ook hier zit een video bij met een mini-facelift.

 

Laat je even weten als je met de gezichtsoefeningen begonnen bent en wat je ervaringen zijn? Ik hoor het graag!

 

Liefs,

Petry

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang