Close
met deze tips maak je een geweldige selfie

Met deze 5 tips maak je een geweldige selfie!

Iedereen kan een selfie maken, dat is duidelijk. Maar hoe komt het dat bij de een je er op staat alsof je 30kilo zwaarder en oververmoeid bent, en bij de ander als het nieuwste Maybelline super model? Met deze tips lukt het altijd!

De selfie au naturel

Kijk, naturel is nu helemaal de trend. Dat is het mooiste, meeste natuurlijke en het meest eerlijke. Op het moment dat we allemaal weer back to nature gaan, is dat ook vooral bij de selfie heel populair. De foto’s met #nofilter slaan je om de oren. Nu kun je er vanuit gaan dat de meeste van de #nofilter, misschien geen filter hebben, maar toch wel zijn bewerkt met flink wat licht.

De eerste tip is dan ook: LET OP HET LICHT!

Probeer het zonlicht een beetje van opzij te krijgen in plaats van pal in je gezicht. Je kunt ook tegen het licht in staan en dan flitsen voor een zacht effect. Is het wat donkerder buiten, zet dan de iso iets hoger. Op de meeste telefoons heb je nu ook een stand om dat direct via je telefoon te doen.

Duckface is a no go

Die duckface kennen we nu wel. Dit is echt niet sexy, niet charmant, en al zeker niet naturel. Een mooie glimlach of je mond een heel klein stukje open (niet alsof je gaapt maar dat er ongeveer een lucifer tussen zou passen), staat altijd mooi. Probeer met je ogen een beetje te lachen om zo wat sprankeling aan je gezicht te geven. Hou de camera recht voor je gezicht of iets hoger. Niet van onderen omdat we dan met zijn allen je neusgaten inkijken. Niet sexy. Iets opzij is ook altijd mooi als je het hoofd ook een beetje scheef houd. Niet te scheef want dat staat weer raar. Probeer altijd van verschillende kanten te fotograferen, zo vind je vanzelf wat jouw goede kant is.

Filters

Een goede filter zorgt al vaak voor een heel ander gezicht. Probeer de foto iets op te lichten, zet wat contrast aan en geef het wat warmte. Daarna is bijna elk filter wel mooi. Bij zwart wit is het mooi om de foto een hoge contrast te geven voor die fashion look.

Gebruik apps

Heb je vlekjes, pukkeltjes, kringen en andere dingen in het gezicht die je liever niet wilt delen met de wereld? Dan zijn apps heel handig. Met YouCamMakeup kun je van je net uit bed gezicht een glam diva gezicht maken. Je kunt jezelf dan heel nauwkeurig opmaken, zonder ook maar je bed uit te gaan.

Met de app BeautyPlus kun je kringen en vlekjes verwijderen, je skin tone aanpassen, of  je ogen wat feller maken. Ook kun je daar jezelf wat langer en slanker maken, of de ogen groter. Die zou ik zelf laten liggen, maar verder is het echt een hele fijne app.

Maak meerdere foto’s

Klinkt heel logisch, maar veel mensen doen dat niet. Omdat je dan de spontaniteit kwijt bent. Dat is wel een beetje waar, maar de eerste “spontane” foto is niet altijd de beste.. Gewoon een paar keer proberen, en dan de leukste uitkiezen.

Een goede telefoon

Met veel telefoons maak je een leuke selfie, maar de Samsung accessoires maken er een hele pro camera van. Leuk om even te snuffelen bij Mytrendyphone. Overigens staan de Samsung S8 en de iPhone 7 nu gelijk aan goede foto’s, zeker voor een goede selfie heb je dan echt een plus punt!

Handige selfie infographic

Ontdek hoe de perfecte selfie te maken

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

10 thoughts on “Met deze 5 tips maak je een geweldige selfie!

  1. Leuk om te lezen! Een aantal jaar geleden maakte ik super veel selfies maar nu heb ik er geen zin meer in ofzo hahah

  2. Handig zeg! Op de enige selfie die ik ooit maakte heb ik zo’n 3 onderkinnen. Mijn dochters lachen me altijd hartelijk uit. Met deze tips gaat het vast beter!

  3. Wat een fijn artikel, vooral door alle grafieken en plaatjes. Duckface is zeker weten een no go. Ik ga er wat meer op letten, zeker als het gaat om belichting en bewerking.

  4. Wat een handige tips! Leuke grafieken ook om alles duidelijk te maken. Ga ik eens proberen!

  5. Handige tips! Ik ga ze mijn dochter laten lezen; die maakt tegenwoordig de heel dag selfies 😉

  6. Handige tips! En die duck face. ik zie nog kennissen die het doen en ik durf niet te zeggen dat ze er niet uitziet op die manier… 😉
    Nog een tip: flitsen als het heel zonnig is, haalt de heftige schaduwvlakken weg… 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang