Close
Kinderkamer

5 tips om de kinderkamer op te leuken!

Niets is zo veranderlijk als een kinderkamer. Dat is ook logisch, want jouw kindjes maken heel veel fases mee waarbij hun kamertje mee kan veranderen. Nu is het gelukkig niet zo dat we bij elke fase de kinderkamer helemaal onder handen nemen, maar wel kun je met wat kleine aanpassingen de kamer zo veranderen dat het een andere look & feel krijgt. Hoe? Wij geven jou vandaag 5 tips!

1. Muurstickers

Wist je dat je met mooie muurstickers een kamertje al helemaal kunt opleuken? Het fijne hiervan is dat het makkelijk is. Het is geen tijdrovende klus en met de juiste gereedschappen ben je zo klaar. Ga je voor een grote muursticker? Dan kun je het beste om hulp vragen om zo lijntjes oftewel rimpels te voorkomen. Ook kun je kiezen voor leuke patronen, waardoor je bijvoorbeeld een hele muur kunt aanpakken. Een leuke muursticker kinderkamer is in allerlei soorten en thema’s verkrijgbaar, dus er is altijd wel iets bij dat bij jouw kindje past.

2. Nieuw beddengoed

Net zoals dat voor jouw slaapkamer geldt, geldt dat ook voor de kinderkamer: nieuw beddengoed doet wonderen. Lag er bijvoorbeeld op het begin nog Woezel en Pip op, kun je nu gaan voor een superheld of bijvoorbeeld Barbie. Het leuke hiervan is dat je hiermee ook kunt wisselen, want je wast het regelmatig. Kies daarom voor 3 leuke sets om mee af te wisselen. Zo heeft jouw kindje altijd iets leuks om onder te liggen.

Kinderkamer

3. Lampjes

Lampen dienen natuurlijk praktisch te zijn, maar ze kunnen ook heel erg sfeerbepalend zijn. Laat eens een leuke wandlamp op maat maken met de naam van jouw kindje op. Of ga voor een stoere safari lampenkap om op te hangen. Heeft jouw kindje een nachtlampje? Ook daarin zijn allerlei leuke varianten verkrijgbaar. Lampjes kun je ook altijd goed wisselen, dus maak daar zeker gebruik van!

4. Posters

Is jouw kind fan van een bepaalde zanger of zangeres? Misschien is K3 het wel helemaal? Of kijkt hij of zij alleen maar Star Wars? Van al deze thema’s zijn te leuke posters verkrijgbaar. Plak ze op de deur van de kinderkamer of hang ze op aan de muur. Als je voor stijlvol wilt gaan kun je ze ook inlijsten.

 

5. Raamdeco

Staat er wat voor het raam op de kinderkamer? Grote kans van wel! Kijk hier bewust naar en laat het matchen met de rest van de kamer. Kies bijvoorbeeld voor hetzelfde thema als de kamer een thema heeft of ga voor iets in hetzelfde kleurenschema. Wissel ook regelmatig hiermee af!

Wellicht vind je Interieur: Van kinderkamer naar tienerkamer of ook leuk om te lezen!

About Jolanda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang