Close

Met deze 5 tips lukt het prima om duurzaam te leven!

Duurzaam leven wordt steeds belangrijker in onze samenleving. We willen de aarde goed achterlaten voor onze kinderen en hun kleinkinderen. Daarom is het belangrijk dat we bewust leven en kiezen voor duurzaamheid. Hoe doe je dat, duurzaam leven? Lees in dit artikel 5 goede tips om duurzamer te leven.

Tip 1: Schakel over naar zonne energie 

Zonne energie is de toekomst. Steeds meer bedrijven en huishoudens stappen over op deze duurzame energie. Waar de prijzen van zonnepanelen een aantal jaren geleden nog heel hoog waren, wordt het steeds betaalbaarder. Wist je dat er zelfs zonnepanelen subsidie is? Hierdoor wordt het laten plaatsen van zonnepanelen nog aantrekkelijker.

Tip 2: Ga bewust om met water 

Wist je dat je per minuut douchen wel 10 liter water gebruikt? Als je 10 minuten doucht gebruik je dus flink wat water. Kies daarom voor een waterbesparende douchekop en wees ervan bewust hoe lang je doucht. Er is ook ruimte voor verbetering in de ketel die het water in huis opwarmt. Er zijn tegenwoordig zeer zuinige cv-ketels op de markt die weinig energie verbruiken. Het is zeker de moeite waard om je te verdiepen in een nieuwe ketel.

Tip 3: Sluit de gordijnen als het donker is 

Ook al heb je dubbel glas, er komt vaak toch wat koude lucht door je ramen naar binnen. Doe daarom de gordijnen dicht als het donker wordt. Je gordijnen werken als een soort isolatie en zorgen ervoor dat er geen kou door je ramen naar binnen komt en geen warmte naar buiten gaat. Staat je radiator tussen je ramen en je gordijnen? Let er dan op dat je de gordijnen achter de radiator stopt. Anders kan de warmte uit de verwarming niet je kamer in en blijft het hangen tussen je radiator en ramen.

Tip 4: Kies ook voor tweedehands 

Vaak willen we dingen nieuw kopen, terwijl dat helemaal niet nodig is. Er zijn veel dingen die best nog hergebruikt kunnen worden. Kies daarom vaker voor tweedehands spullen of geef je oude kast een nieuwe lik verf in plaats van een nieuwe te kopen.

Tip 5: Zet de thermostaat wat lager

Door je thermostaat standaard 1 of 2 graden lager te zetten bespaar je eenvoudig op je energieverbruik en energierekening. Je kan je thermostaat ook zo instellen dat de temperatuur naar beneden gaat als je niet thuis bent. Voordat je thuiskomt gaat de verwarming weer wat hoger en kom je niet thuis in een ijskoud huis.

Met deze 5 tips zorg je ervoor dat je duurzamer leeft en liever bent voor de aarde. Zo genieten al je nakomelingen van al het moois dat de aarde te bieden heeft. Heb jij nog goede tips?

Volgende week schrijf ik een blog over de Vegan lifestyle. Ook een vorm van duurzaam leven. Heb jij nog tips of vragen?

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

8 thoughts on “Met deze 5 tips lukt het prima om duurzaam te leven!

  1. Goede tips. Over de douchekop die ga ik eens even bekijken.
    Ik verspil bijna niets. Ik zet nooit de verwarming aan ook niet in de winter. Geen kranen aanlaten als je even weg bent. Kamer uit licht uit. Ik drink water uit een flesje. Ik douche wel dagelijks maar draai de kraan dicht als ik er niet onder sta.

  2. We overwegen om volgend jaar zonnepanelen op het dag te laten zetten. In onze gemeente kun je daarvoor een subsidie aanvragen geloof ik, maar dan moet je dat wel aan het begin van het jaar doen, want dit potje is snel leeg altijd

  3. Tips over vegan heb ik niet voor je. Duurzaam leven proberen wij ook, al blijft gebruiksgemak toch wel voorop staan. Trouw loop ik met onze lege potjes naar de glasbak. Gelukkig komen we er langs op weg naar school

  4. Zelf let ik niet zo op duurzaam leven, maar ik let bijvoorbeeld wel op het water zoals je inderdaad benoemt. Ik heb daarnaast ooit ergens gehoord dat het ook slecht voor het milieu is om hele warm te douchen, dus ik douche kouder 🙂 Alle beetjes helpen denk ik dan maar, haha!

  5. Ik wist niet dat je als je de gordijnen dicht deed dat je dan kou buiten hield! Top tips 🙂

  6. Voor tweedehands gaan doe ik al. Wat zonne energie betreft: dat zou ik wel heel graag willen. Maar zonnepanelen zijn helaas zo duur.

  7. Douchen vind ik ook moeilijk om op te besparen, niets lekkerder dan een uur onder de douche staan

  8. De meeste punten zijn wij ook bewust mee bezig. Gordijnen gaan met schemering dicht thermostaat gebruiken we weinig tot niet maar het douchen is wel een dingetje was twee keer per week volledig me haren en die zijn vrij lang met het hele riedeltje shampoo conditioner masker wel even bezig ben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang