Close
Onafhankelijk en zakelijk - de vrouw van nu

5 Tips om een selfmade woman te worden

Ik ben Emma Verschure, blogger op AmbitiEmma.com en influencer op Instagram. Mijn blog richt zich op ambitieuze vrouwelijke ondernemers en op Instagram deel ik mijn lifestyle met een lading fashion erbij. De kennis die ik via Instagram verkregen heb deel ik op mijn blog. Daarnaast help ik ook (online) ondernemers met hun boekhouding en belastingen.

Ik ben van mening dat het van belang is dat een vrouw op haar eigen voeten kan staan. Daarom geef ik in dit artikel tips speciaal voor de selfmade woman. Mannen en vrouwen zijn gelijk aan elkaar. In mijn ogen is het achterhaald dat de man de hoofd kostwinner is en het enige recht van de vrouw het aanrecht is. Vrouwen zijn tot veel meer in staat dan het huishouden en kunnen ook geweldige bedrijven runnen. 

In de wereld kennen we slecht 88 vrouwelijke miljardairs, waarvan de rijkste hoofdzakelijk afkomstig zijn uit China en de Verenigde Staten. Deze vrouwen hebben bewezen dat wij veel meer kunnen dan het huishouden. Ook vrouwen kunnen in deze wereld genoeg succes behalen. Zolang jij dit zelf wilt bereiken gaat dit je lukken ook. De selfmade woman - ook jij kunt onafhankelijke zijn

Werk voor je geld

De nummer één tip voor een goede selfmade woman is, werk voor je geld. Hoe wil je een zelfstandige vrouw zijn als je vent al het werk doet? Als hij bij je weggaat betekend dit dat je in elk geval jezelf niet kan onderhouden, werkervaring ontbreekt. Ja dat wordt een lastig leventje. Maar ook al blijft je man (wat wel te hopen is), is het veel fijner om toch niet op zijn zak te hoeven leven? 

Heb tenminste een rekening die van jezelf is

Als je dan zelf geld verdient is het ook wel fijn als je dat ook echt (voor een deel) van jezelf hebt. Zo kan jij guilty free shoppen, je hebt het toch immers allemaal zelf verdiend. Wellicht kan je zo sparen voor dat ene gave designer item of iets wat echt van jou zelf is. Geen enkele euro heeft je man eraan mee betaald. Zou dat niet heerlijk voelen?

Selfmade- de zelfstandige vrouw

Werk aan je persoonlijke ontwikkeling

Er zijn zo veel goede boeken waarmee jij jezelf kan ontwikkelen. Zelfontwikkeling is echt super belangrijk en zou elke vrouw zou hieraan moeten werken. Er zijn heel veel verschillende zelfhulpboeken te vinden op bol.com waardoor jij persoonlijke groei zal maken. Mijn persoonlijke favorieten zijn: Nice girls don’t get the corner office, You are a baddass, De edele kunst of not giving a fuck en Babe you got this

Verzamel mensen om je heen met een gelijke mindset

Door mensen die hetzelfde denken als jij om je heen te hebben, blijf je gemotiveerd. Dit kan zowel in het echt leven zijn, ambitieuze vriendinnen en business partners, als inspirerende vrouwen op Instagram. Deze vrouwen zijn een voorbeeld van goede selfmade women: Fire For Women, Sterk Vrouwen Werk, Vrije Meid, New Female Leaders en echt nog wel heel veel meer.

Geloof dat jij ook zo’n selfmade woman met succes kunt zijn

Succes komt niemand zo maar aanwaaien, maar door te denken dat jij net zo succesvol kunt zijn als alle andere selfmade women ben je al een stap in de goede richting. Wie gelooft in zijn eigen successen zal succes ervaren. Je trekt aan in het leven waarin jij gelooft en daar handel je ook naar. En daarnaast, al jij al niet in jezelf geloofd, waarom zou een ander dan wel in jou geloven? 

Wij vrouwen zijn krachtig en wij kunnen mega veel bereiken. Laat je niks wijs maken, jij bent net zo’n power vrouw als elke andere vrouw dan ook. En jij bent een geweldige selfmade woman zolang je je best maar doet om te werken en beter te worden. You got this girl!

 

Wil jij meer lezen over de selfmade woman? Lees dan vooral de artikelen uit mijn ambitieuze meisjes serie (). 

 

Succes power vrouw!

 

Dikke kus, Emma

Met deze tips ben ook jij straks een selfmade woman

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang