Meteen naar de inhoud

5 tips om jouw kraamtijd nog leuker te maken

5 tips om jouw kraamtijd nog leuker te maken 5 tips om jouw kraamtijd nog leuker te maken

Wanneer je zwanger bent kijk je er zo naar uit om jouw kindje voor het eerst vast te houden en te knuffelen. In je kraamtijd leef je dan ook echt vaak op een roze wolk. Belangrijk is om van deze tijd te genieten, want je maakt het maar één (of wanneer je meer kinderen hebt enkele keren) mee. Heel bijzonder dus! Om jouw kraamtijd nog leuker te maken geven wij jou vandaag 5 tips.

1. Kraamcadeaus uitstallen

Als je net bent bevallen worden jij en jouw baby overladen met kraamcadeaus. Heel leuk natuurlijk en vaak zit er ook een emotionele lading achter. En wat dacht je van al die hormonen die door je lijf gieren? Juist! Lekker sentimenteel zijn is helemaal niet erg. Kies ergens in huis, het liefst in de woonkamer omdat je daar het meeste zult zijn, een mooi plekje uit waar je jouw kraamcadeaus een plekje kunt geven. Vouw hydrofiele doeken bijvoorbeeld mooi op en stapel ze, zet cadeaubonnen in een gezellig bakje en andere cadeautjes leuk op en naast elkaar neer. Zo kun je er elke dag even naar kijken.

2. Kaarten ophangen

Naast cadeaus zul je ook kaarten ontvangen. Wellicht nog meer kaarten dan je vooraf zou denken, want soms krijg je van hele verre vrienden en oude kennissen een plotselinge geboortekaart. Superleuk natuurlijk! Je kunt al je kaarten door het huis ophangen aan draden die je spant, maar wil je het liever wat geordend houden kan dat natuurlijk ook. Kies bijvoorbeeld voor een betonraster van metaal dat je in een juiste maat laat zagen en hang hier met leuke knijpertjes of plakkertjes jouw kaarten op. Staat onwijs leuk op de kast!!

Tip!

Iedereen lijkt wel zwanger, tijd dus voor de leukste of handige babyshower cadeaus!

3. Kraamhulp

Tijdens jouw kraamperiode zul je vast en zeker hulp krijgen van een kraamhulp. Uiteraard alleen wanneer jij dat wilt. Wij adviseren om daar zeker gebruik van te maken en vooraf goed te bedenken wat je hiervan gaat verwachten. Zo kun je tijdens de kraamdagen goed bepalen of deze persoon de juiste persoon is voor bij jullie thuis. Mocht het ergens niet helemaal klikken, weet dan dat je dat kan aangeven en je iemand anders kunt krijgen. No hard feelings uiteraard, want jouw kraamperiode moet zeker leuk en gezellig blijven!

4. Voorbereidingen

Hoewel je je niet volledig kunt voorbereiden op jouw kraamtijd, kun je er wel iets aan doen om het gemakkelijker te maken. Zorg bijvoorbeeld dat je alles in huis hebt wat wenselijk is, zowel voor de baby als voor jezelf. Kies voor gemak en bezuinig niet, want doe je dit wel kan het stress gaan vormen en geloof ons…dat wil je niet tijdens je kraamdagen! Oh en je schoonmoeder die perse een x wil poetsen om zich nuttig te voelen? Laat haar. Dit is echt de periode om het 1 en ander los te laten. Schoonmaken en koken door een ander laten doen is echt fijn. Dit is ook een periode waar bijvoorbeeld een abonnement op Hello Fresh een goed idee is zodat er toch snel en gezond gekookt kan worden zonder dat jij daar over na hoeft te denken.

5. Bezoek

Ons advies is om het bezoek tijdens de eerste week weken minimaal te houden. Natuurlijk wil je je kersverse baby showen, maar wees je ervan bewust dat al dat bezoek enorm veel tijd en energie kost. Tijd en energie waar je misschien helemaal geen behoefte aan hebt. Kies voor de meest dierbare personen in je leven en laat hen de eerste twee weken komen en verspreid al het andere bezoek pas erna een keertje.

Veel succes met de kraamtijd!