Close

5 Tips om warm te blijven in huis | Zon – Sneeuw – Warm – Koud in 1 dag..

Het weer buiten kan stevig veranderen, of het nu zomer, winter, herfst of lente is. Zo kun je de dag beginnen in een heerlijk warm zonnetje en binnen de kortste keren in een zware regenbui komen te staan. Met deze tips houd jij het in huis lekker warm, zonder dat je daarvoor steeds aan de verwarming hoeft te draaien.

 

Tip 1: Gebruik je gordijnen slim

Met deze tip bedoelen we dus niet dat je ze iedere ochtend opent, en weer sluit als je naar bed gaat. Gordijnen hebben namelijk een nog veel sterkere functie dan zonlicht tegenhouden en jou beschermen tegen pottenkijkers als je naakt de douche uitloopt. Zwaardere gordijnen kunnen sterkere tocht van buiten tegenhouden, maar als het zonnetje schijnt, kun je ze weer opendoen. De truc is om ze weer te sluiten als de zon weer verdwijnt, ook als dit overdag gebeurt.

 

Tip 2: Bak een taart

Dat smaakt en ruikt niet alleen lekker, de oven zorgt er ook nog eens voor dat je keuken lekker warm wordt! Je hoeft natuurlijk niet alleen een taart te bakken, het gaat erom dat je je over op volle toeren kan zetten. Het mooie ervan is dat je hem kort aan hoeft te zetten voor lang aanhoudende warmte, én je hebt er een lekkere maaltijd bij!

 

Tip 3: Kleed je huis aan

Hiermee bedoelen we dan ook letterlijk een ‘kleed’. Een kleed of tapijt zorgt ervoor dat de vloer niet alleen lekker warm aanvoelt aan je voeten, maar de vloer ook werkelijk warmer maakt. Bovendien houdt het de warmte die de verwarming afgeeft veel beter vast en gaat er geen energie verloren. Het staat trouwens ook erg gezellig!

Extra tip! Energie vergelijken bij een energievergelijker spaart je ook nog eens geld uit!

 

Tip 4: Sluit alle ramen deuren

Nee, nee, dit is geen noodsituatie. Het gaat erom dat je niet voor de buitenwereld stookt. Door alle ramen én deuren (vooral van ruimtes die je niet gebruikt) af te sluiten, houdt je kou en tocht buiten. Het beste is dan nog om de kieren af te dichten met speciaal daarvoor bedoelde tocht strips. Heb je dat niet? Een handdoek werkt net zo goed!  Zo houdt je de kou op alle manieren buiten op een hele makkelijke en goedkope manier.

 

Tip 5: Laat de kaarsjes branden

Haal de gezelligheid én warmte in huis door de kaarsjes aan te steken. Je hebt allerlei verschillende soorten kaarsen, van eenvoudig wit tot in allerlei vrolijke vormen en kleuren. Je kunt het zo gek niet bedenken. Vergeet ze alleen niet uit te blazen als je weggaat, zo warm wil je het huis nu ook weer niet hebben, als je begrijpt wat ik bedoel…

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

2 thoughts on “5 Tips om warm te blijven in huis | Zon – Sneeuw – Warm – Koud in 1 dag..

  1. Ik vind dit ook best een lastige periode qua weer en temperaturen. Enerzijds sta je met een voet in het voorjaar, anderzijds is het nog heel erg koud. Dank voor de tips.

  2. Handige tips die ik zelf ook toepas. Toen we vorig jaar zijn gaan samenwonen kocht ik goeie, dikke en zware gordijnen. In de winter houden ze de warmte echt goed binnen. Kaarsjes zijn hier bijna elke avond aan. Een tip van mij is om een deurrol te leggen aan deuren waar de tocht makkelijk onder kan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

pink press 2024
Tips bij opvliegers Q&A over de overgang