5 tips voor het lekker spelen in eigen tuin

speeltuin in eigen tuin

Buitenspelen is onwijs goed voor kinderen en helaas doen sommige kinderen het nog te weinig. Ook wanneer het wat kouder is is buitenspelen fijn. Nu in de zomer zijn gelukkig de meeste kindjes wel buiten te vinden en een leuke tuin helpt daar zeker bij. Als ouders kun je jouw tuin namelijk zo inrichten dat het ook voor kinderen aantrekkelijk is om erin te spelen. Hoe? Wij geven wat leuke tips!

1. Een speeltoestel in eigen tuin

Het allerleukste dat je als kind in je eigen tuin kunt hebben is natuurlijk een speeltoestel. Gelukkig zijn speeltoestellen niet meer enkel iets voor de speeltuinen, want ze zijn heel goed verkrijgbaar voor in jouw eigen tuin. Kies je er eentje met een huisje bovenop, eentje met een glijbaan aan of een schommel? Of doe je het meteen goed en ga je voor alles? De speeltoestellen van Wickey zijn van hoogwaardige kwaliteit, wel zo veilig met kinderen. Eén ding is zeker, de kinderen zullen dit geweldig vinden!

2. Basketbalring

Heb je niet zo heel veel plek in je tuin, maar wil je wel iets leuks voor de kinderen hebben? Hang dan een basketbalring op. Dat kan tegen de muur van het huis, maar ook tegen het schuurtje. Blijf overigens van de schutting af, want er zal geregeld misgegooid worden en dan ligt de bal om de haverklap bij de buren.

Speeltoestel van Wickey!

3. Trampoline

Heb je nog kleine kindjes thuis of kinderen die lekker veel actief zijn? Laat ze al die energie eruit springen op de trampoline. Voor trampolines zijn er meerdere opties, want je kunt ze bijvoorbeeld laten ingraven in de grond, maar ze zijn er ook op pootjes. Kies bij dat laatste geval wel voor een goed net, want als je kindje er van die hoogte van af valt kan hij of zij zich pijn doen. Veiligheid geldt immers voor alles. Let op: een trampoline is verslavend en heerlijk om lekker samen te doen of om zelf in shape te komen.

4. Gras en ballen

Vaak is het meest simpele nog de beste keuze. Zo is een stukje gras en wat goede ballen om mee te voetballen al heel goed. Laat je kindjes met buurtkinderen en/of vriendjes een balletje trappen. Koop er een paar inklapbare goals bij en jouw eigen voetbalveld is klaar. Het competitieve stukje helpt kindjes vaak om net dat stapje te maken en toch buiten te gaan spelen.

Hoe leuk is dit speeltoestel van Wickey?

5. Duikelstang

Tot slot nog de duikelstang. Ook dit neemt niet heel veel plek in beslag, maar je moet er wel ruimte rondom heen vrij houden om te kunnen duikelen. Plaats hem dan ook niet meteen bij de schutting, want dan kan het niet gebruikt worden. Kies voor een paar goede dikke en stevige palen en zet die vast in het cement. Zo weet je zeker dat er veilig gespeeld kan worden en die duikelstang lekker lang meegaat.

Voor de wat mindere dagen

Kijk een uitbouw is natuurlijk ideaal om nog even lekker in je eigen tuin te kunnen blijven zitten, ook al is het slecht weer. Maar je kunt bijvoorbeeld ook zo een houten partytent opzetten. Daar zet je wat stoelen onder, of juist een zachte grasmat om daar op te kunnen spelen. Dit is ook fantastisch om in de ochtend een half uurtje yoga te doen, of voor de kinderen om lekker wat te knabbelen en een boekje te lezen.

Veel plezier samen!Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

Laat hier een opmerking achter, vind ik leuk!