Close

5 Tips voor startende ondernemers

Als startende ondernemer kan het een uitdaging zijn om alles op orde te krijgen. Waar moet je nu beginnen? Of, hoe zorg je dat je goed overkomt op je zakenrelaties? Dit zijn vragen die iedere startende ondernemer bezighoudt. Om je op weg te helpen geven we je 5 tips voor startende ondernemers.

1. Laat de wereld weten dat je ondernemer bent

Onderschat nooit de kracht van een professionele website en sterkte aanwezigheid op sociale media. In het huidige digitale tijdperk zijn beide onmisbaar voor elk bedrijf – groot of klein. Door hier vanaf het begin in te investeren, kun je je vanaf de eerste dag opmaken voor succes.

Dit is ook noodzaak als je business niet online is, en wel een fysieke locatie heeft. Niet alleen aankoopbeslissingen, maar ook merkbekendheid wordt veelal gedreven via sociale media.

Ben je niet zo handig met social media? Zorg dat je professionals om hulp vraagt waar nodig. Social media vergt meer dan een studenten bijbaan of een stagiaire. Overweeg marketingadvies te vragen om onderzoek te doen naar jouw ideale klant. Je kunt hiervoor een reclamebureau benaderen of freelancers.

2. Een Tech survivalset

 

Het maakt niet uit in welke branche je actief bent, als ondernemer moet je altijd voorbereid zijn op het onverwachte. Daarom is een Tech Survivalset een must have voor iedere ondernemer. Stel een kit samen waarmee je onvoorziene omstandigheden voor bent. Denk aan verschillende soorten laders, powerbanks, flashdrives en reservebatterijen. Wil je een duurzame onderneming zijn, let dan op dat je zoveel mogelijk gebruikmaakt van natuurlijke energiebronnen zoals zonne-energie.

3. De beste tools & applicaties

 

In de digitale wereld van vandaag zijn er talloze apps en tools beschikbaar om je leven als ondernemer gemakkelijker te maken. Het is belangrijk om het jezelf makkelijker te maken waar mogelijk, je hebt namelijk al genoeg te doen. Van een virtuele assistent tot projectmanagement apps en organisatietools. Handige apps kunnen praktisch zijn voor zowel jou als je bedrijf.

Tips voor ondernemers
4. Je werkplek is je basis

Ongeacht waar je het beste werk doet, een goede werkruimte is belangrijk. Als je vanuit huis werkt, creëer dan een speciale ruimte die vrij is van afleiding. En als je het budget ervoor hebt, dan kan investeren in een apart kantoor ook een verstandige beslissing zijn. Je werkruimte is tenslotte waar de magie gebeurt. Werk je online? Dan is een kantoor niet nodig, dan kun je ook overwegen om te werken waar je maar wilt. Belangrijker is dat je alle benodigdheden hebt: een ergonomische bureaustoel, een goed beeldscherm, genoeg drinkwater en toegang tot elektriciteit.

5. De eerste indruk maak jij!

Tot slot is het heel belangrijk dat je zelf ook goed voor de dag komt. Bij een professionele uitstraling is een goed gestylede garderobe van essentieel belang. Afhankelijk van je doelgroep, zoek je kleding waarin je er zelfverzekerd uitziet en waarin je je zelfverzekerd voelt. En onthoud: de eerste indruk is alles. Heb je een zakelijke doelgroep? Speel daar dan op in, draag een mooi pak of een pantalon met een klassieke blouse, maar heb je klanten uit een ander segment, zorg dan dat je je daarvoor passend kleedt.

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang