Close
Lissabon

Mijn 5 top reisbestemmingen voor 2018!

Nu we zo bezig waren met een huwelijksreis voor 2018, moest er natuurlijk een lijstje komen. We hebben al een keuze gemaakt, maar dit is onze top 5!

Top 5 reisbestemmingen

Er zijn nog zoveel plekken waar ik graag heen wil! Voor ik kinderen had was ik eigenlijk altijd wel op reis. Ik had mijn thuis op Ibiza, maar was vaak maanden van huis. Het liefst ging ik dan ook nog eens alleen zodat ik veel mensen kon leren kennen, en met niemand rekening hoefde te houden. Nu vind ik het heerlijk om samen met mijn gezin weg te gaan. Of bijvoorbeeld een weekend weg met mijn dochter.

Omdat wij in 2018 gaan trouwen, hebben we natuurlijk gezocht naar de perfecte reisbestemming!

Las Vegas

Ik ben al een aantal keer in Las Vegas geweest, en ik kan niet wachten om Jop mee te nemen! Hoewel er best wel veel te doen is voor kinderen zoals een pretpark in een hotel, vind ik het toch leuker om echt met zijn tweetjes te gaan. Las Vegas is 24/7 en dat is met kinderen gewoon minder leuk.

We willen daar ook nog een keer trouwen (of renewing our vows, omdat je maar 1x mag trouwen) en de casino’s in. Uiteraard ook naar de pawnshops, stripclubs en de enorme malls die je daar hebt. We hebben er nu al zin in!

Las Vegas

Lissabon

Dit jaar ben ik voor het eerst in Portugal geweest, en ik vond het er FANTASTISCH! De mensen zijn super vriendelijk, het eten is er heerlijk, en normaal gesproken is het weer ook nog eens fantastisch. behalve dat ene weekend toen ik er was. Toen hadden ze een heel weekend regen. Dus wil ik daar echt een keer terug. Misschien voor een rondreis langs de kust, of een weekendje Lissabon.

Het is er super modern, en toch nog mooie oude gebouwen. De restaurants zijn zelfs de duurste gewoon betaalbaar en stuk voor stuk fantastisch. Wat mij vooral opviel was dat er overal gratis WiFi is, zelfs in de bus of op straat! Je hebt er in sommige stukken een soort van dat hippe Berlijn vibe, en op andere weer echt familie, en weer andere voor de shopaddicts.

Lissabon

Ierland

Eigenlijk ben ik alleen in Dublin geweest en dat is zo goed bevallen, dat wij graag nog een rondreis zouden maken. Een week of twee rondreizen en logeren in 1 van de vele bed en breakfasts. Het is daar ook zo enorm groen, je kunt zwemmen met dolfijnen of los gaan in de Baileys bar. Shoppen tot je er bij neervalt of luisteren naar live muziek met een pint Guinness.

Dublin

Tip! Kies voor een uitgebreide reisverzekering bij Centraal Beheer

Kenya

Mijn schoonzusje woont in Kenya. Een paar jaar terug is Jop al een weekend geweest, en ik ooit als kind. Maar nog nooit samen en zouden daar echt nog wel een week of 2 heen willen. Het leuke is dan dat je ook woont bij de “locals”. Hoog op mijn lijst staat dan mijn kleine nichtje naar school te brengen, dat is dus al een safari op zich met overstekende olifanten en langs rennende zebras. Hoe geweldig is dat?

Het eten is ook echt heel anders dan wat ik ken. Kijk Portugees of een bacon and eggs, en een hamburger, ja dat ken ik wel. Maar Echt Afrikaans eten? Nee niet echt. Daar ben ik dus super nieuwsgierig naar. Mijn schoonzusje raad ook Chale island aan met zijn prachtige witte stranden en aapjes die tussen de bomen rondvliegen. Het is niet ver vliegen vanaf Nairobi, dus echt de moeite waard als je er dan toch bent.

Kenya

Ibiza

Eigenlijk zouden we ook wel weer naar Ibiza willen gaan. Ik heb daar zo lang gewoond, en mijn zus woont er nog met haar gezin. Ook tantes van Keira wonen daar. Zij is daar geboren en deels opgegroeid. We hebben daar dus gewoon veel vrienden en familie die we erg missen. Wist je dat Ibiza buiten het seizoen ook echt super is om te bezoeken?

De discotheken en veel van de toeristenplekken zijn misschien dicht. Maar het centrum van Ibiza stad is best nog levendig in het weekend. Ook zijn er vele markten en speeltuinen waar je heen kunt gaan. Het strand is misschien niet om lekker te bakken, maar heerlijk om rond te rennen en te spelen. Er zijn best wel wat strandtentjes gewoon open voor een deken, en lekker warme chocomel bijvoorbeeld. Super chill met een muziekje erbij de sunset (dan aan de andere kant van het eiland) te bekijken. De mensen hebben ook meer tijd dus het eten is overal veel lekkerder, goedkoper en de staff is een stuk vriendelijker dan in de zomer. Hou je van yoga en mediteren, dan hoef je bijna maar een strand op te lopen of er word wel een les ergens gegeven!

Ibiza

 

Voor de top 10 bestemmingen van 2018 kun je ook kijken op Lonely Planet.

Waar zou jij wel heen willen gaan in 2018?

De reisfoto’s zijn van Shutterstock en Pink Press

11 thoughts on “Mijn 5 top reisbestemmingen voor 2018!

  1. Leuke top 5.. je inspireert me er ook een samen te stellen 🙂

  2. Mijn man is twee jaar geleden een weekend geweest haha, dus het kan! Ik vind Vegas echt geweldig, ben er nu zo een 8x geweest hahaha

  3. Wat een toffe bestemmingen. Kenya lijkt me prachtig! Hoe bezoek je dat in een weekend? Ik ben deze zomer ook in Las Vegas geweest en vond het tegenvallen haha.

  4. Ik zou heel graag terug naar Malaga gaan. Las Vegas en Ierland lijken me fantastische ervaringen. Kenya is de favoriete bestemming van de meter van mijn vriend. Ze keert er jaarlijks naar terug.

  5. Wij hebben voor dit jaar New York op de planning staan, een tripje voor het eerst in 10 jaar zonder kinderen

  6. Heerlijk!! Heel veel plezier op deze prachtige bestemmingen en gefeliciteerd met jullie huwelijk alvast 🙂

  7. Las Vegas… hoewel ik echt helemaal over de top vind, lijkt het me best gaaf om daar eens rond te gaan kijken. Bij ons gaat het alle kanten nog op van terug naar bekende plekken zoals Oostenrijk of Frankrijk naar het ontdekken van nieuwe plekken zoal bv Kroatië.

  8. Ik heb echt zin om te gaan reizen. Helaas moet de bestemming nog gekozen worden. We zijn er bijna uit. Wij blijven in ieder geval op Europees grondgebied, haha. Op mijn droomlijstje staat Peru.

  9. Mooie bestemmingen! Ik heb er ook al een par gehad. Zou bijvoorbeeld heel graag terug willen naar New York rond kerst (vorig jaar voor kerst geweest en was ZO gaaf!), Miami, Las Vegas en LA/Venice Beach 💗💗 Zou overigens graag in Miami gaan wonen, voel me op de een of andere manier zo thuis in USA.

Comments are closed.

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang