Close

5x chill voor jou en leuk met kinderen!

Soms is het gewoon lastig om iets leuks te bedenken met de kinderen. De vele vrije dagen en de vakanties komen er weer aan en om ze nou de hele vakantie te laten gamen, of met ze in een schreeuwpaleis te hangen? Ik ben geen fan. 

Dus ik heb wat plannen bedacht om te doen met de pre-puber. Niet te veel, niet te vaak, want ook zij heeft inmiddels haar eigen leven en uitgebreide vriendinnenkring. Ook is die vriendenkring niet gelimiteerd naar klasgenootjes en buurmeisjes, ze is erg goed in gamen en zit dus ook in een team van jongens en meiden die even net wat feller spelen, competities houden en andere gezellige dingen. Hartstikke leuk, maar we gaan nog meer doen. 

1: De trampoline in de tuin

Mijn dochter speelt veel buiten, sport veel, en toch heeft ze vaak ontzettende last van haar benen. Van de fysio kregen we de opdracht om haar beentjes goed te trainen. Onder andere door te zwemmen, hardlopen en dus bijvoorbeeld trampoline springen. En hoe we eerst naar het trampoline park gingen, hebben we nu een grote trampoline besteld voor in de tuin. Buiten dat dit voor haar (en voor mij!) ontzettend goed is voor de conditie, spieren en je maakt een hoop serotine aan waar je blij van wordt. Je kunt dit op elk moment van de dag rustig een half uurtje doen. In de zomer lekker in bikini, wordt je ook nog eens gelijkmatig bruin.

2: De bioscoop

Wij zijn beiden dol op de bioscoop. Lekker in het donker zitten/liggen (het zijn ligstoelen hier in Ede), een grote bak popcorn, M&M’s en een flesje ice tea green. Dat is toch heerlijk? Even afsluiten van de wereld. Telefoon uit en lekker naast elkaar genieten van de film. 

3: Samen een hapje eten

Dit doe ik sinds kort ook wat regelmatiger met de tiener in huis. We zoeken een leuk tentje op en gaan lekker lunchen of ergens eten. Zo waren we gisteren met zijn vieren lekkere tapas eten, en laatst met zijn tweetjes bij een nieuwe creperie LaVendel in Ede. Zo gezellig is dat! De jongste leert zo ook nieuwe dingen kennen. Of gewoon bekende dingen natuurlijk. Op de planning staan in ieder geval het restaurant van Jandino, en we willen ook nog naar Molly’s Arena in Amsterdam. Dat is een gamehal met alles op Pokemon gebaseerd, en hebben ze ramen en fluffy pancakes. Gezellig ergens picknicken valt hier natuurlijk ook onder!

4: Lekker sporten

Bij ons op de sportschool mogen ook kinderen mee (er is eventueel ook een opvang, maar ja dan ben je niet samen wat aan het doen en dat was de bedoeling van dit blog). Wat wij dan samen doen zijn of losse oefeningen, maar de laatste tijd doen we meer lopen/hardlopen en roeien. Daarna gaan we lekker zwemmen en in het bubbelbad. Dat is toch mega relaxed? Je kunt ook buiten hardlopen of wandelen samen, er zijn best wel wat bossen en parken waar ook een soort van parcours is, dit is erg leuk om samen te doen.

5: Spelletjes doen

We hebben hier 4 verschillende Monopoly spellen. Vooral de jongste is hier echt dol op. Dit doen we dan ook regelmatig. Hapjes erbij, lekker wat drinken, en dan gezellig kletsen en het spelletje doen. Omdat we nogal snel zijn afgeleid doen we tussendoor wat anders als het echt te lang duurt. Voor ons is dat hoe dat fijn werkt. Ieder zijn eigen regels. Ook bijvoorbeeld samen gamen kan erg leuk zijn. We doen wel eens een potje wordfeud (lesje spelling!), Mario Kart racen of ze vertelt mij alles over Fortnite en kijk ik hoe zij speelt. Wordt ze erg blij van.

Zo zie je dat er genoeg te doen is, zonder dat je zelf tussen 100 schreeuwende kinderen hoeft te zitten, of dat zij jou saai vinden.

Heb jij plannen die je zou willen delen?

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang