Meteen naar de inhoud

5x Tips bij een aanval van hormonen

Wat te doen bij een hormonen aanval

Helaas, ik kan ze niet bij je wegnemen, maar misschien heb je wat aan de volgende 5 tips als je weer een aanval hebt van je hormonen.

Een aanval van hormonen!

Wat ze precies doen, en waarvoor ze nodig zijn dat lees je hier. Waar ik zelf last van heb is een aanval van hormonen. Vooral tegen de menstruatie aan. Hinda verwoordde het leuk als Pissige Maand Syndroom. Ik kan echt op hol slaan, en dan wil je liever niet in de buurt zijn. Maar doordat het zo vreselijk werd, heb ik wat tips bij elkaar gezocht, waarvan deze tips het een stuk draaglijker maken.5 Tips bij een hormonen aanval

  1. Verwen jezelf! Je voelt je al niet lekker en kribbig, probeer dan niet te veel te willen doen. Je weet zelf dat het niet gaat lukken. Neem een lekker bad of een hete douche met je lekkerste douchegel. Eet wat je lekker vind, maar pas op met suiker, want ook al voel je tijdelijk beter bij 3 repen chocola en een bak Ben&Jerry’s, het geeft een crash en burn effect, niet waar je op zit te wachten. De pure of rauwe chocola daarentegen zijn wel weer goed. Niet altijd zo verzadigend, dus persoonlijk doe ik gewoon wat blokjes in de warme melk… Nog beter zouden de tips van het anti-inflammatoire dieet – ontstekingsremmend dieet voor je zijn bij een aanval van hormonen.
  2. Geef er een paar uurtjes aan toe. Kijk een lekkere jankfilm en huil gewoon mee. Ga op je bed liggen met een warm kruikje en voel jezelf gewoon heel even zielig. Het mag, en je zult zien dat je daarna echt 100x beter voelt.
  3. Mijn favoriet is een half uur yoga. Deze vrouw is magisch, en geeft echt heel fijn les. Je voelt je heerlijk zen na de les.

     

  4.  Trek iets leuks aan, doe je make up of ga naar de kapper. Vaak zit je tijdens de hormonen plaag niet echt lekker in je vel, en als je dan in de spiegel kijkt en je staat er troosteloos bij, word het alleen maar erger. 
  5. Heel veel knuffelen. Het grappige is dat je daarmee je gelukshormonen opwekt, en dat zorgt voor wat extra balans. Je hebt er waarschijnlijk geen zin in, maar gewoon even doen, al is het met de hond. Het werkt echt!

Sterkte!

hormonen aanval

2 reacties op “5x Tips bij een aanval van hormonen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: