Close
glow botanica tummy butter

6x Tips bij een aanval van hormonen

Helaas, ik kan ze niet bij je wegnemen, maar misschien heb je wat aan de volgende 6 tips als je weer een aanval hebt van je hormonen.

Een aanval van hormonen!

Wat ze precies doen, en waarvoor ze nodig zijn dat lees je hier. Waar ik zelf last van heb is een aanval van hormonen. Vooral tegen de menstruatie aan. Hinda verwoordde het leuk als Pissige Maand Syndroom. Ik kan echt op hol slaan, en dan wil je liever niet in de buurt zijn. Maar doordat het zo vreselijk werd, heb ik wat tips bij elkaar gezocht, waarvan deze tips het een stuk draaglijker maken.

  1. Verwen jezelf! Je voelt je al niet lekker en kribbig, probeer dan niet te veel te willen doen. Je weet zelf dat het niet gaat lukken. Neem een lekker bad of een hete douche met je lekkerste douchegel. Eet wat je lekker vind, maar pas op met suiker, want ook al voel je tijdelijk beter bij 3 repen chocola en een bak Ben&Jerry’s, het geeft een crash en burn effect, niet waar je op zit te wachten. De pure of rauwe chocola daarentegen zijn wel weer goed. Niet altijd zo verzadigend, dus persoonlijk doe ik gewoon wat blokjes in de warme melk… Nog beter zouden de tips van het anti-inflammatoire dieet – ontstekingsremmend dieet voor je zijn bij een aanval van hormonen.
  2. Geef er een paar uurtjes aan toe. Kijk een lekkere jankfilm en huil gewoon mee. Ga op je bed liggen met een warm kruikje en voel jezelf gewoon heel even zielig. Het mag, en je zult zien dat je daarna echt 100x beter voelt.
  3. Heel fijn is een half uur yoga. Gewoon lekker via YouTube of in mijn geval online lessen via mijn sportschool. Zwemmen en hardlopen staan ook hoog op mijn lijstje.
6x Tips bij een aanval van hormonen

4. Een nieuwe favoriet waar ik heel rustig van wordt is de tummy butter crème van Glow Botanica. Je smeert het zachtjes op je onderbuik,  en dan voel je het een soort van warm worden.

Tummy Butter, een typische supplementcrème, met micro-ingekapselde natuurlijke actieve stoffen, helpt bij PMS en menopauze-ongemakken. Rijk en geruststellend, het absorbeert snel om krampen, een opgeblazen gevoel, opvliegers en stemmingswisselingen te verlichten. Het is een gemakkelijke aanvulling op uw huidige behandeling. Samengesteld door farmacologen. Vrij van oestrogeen, progesteron en hormoonontregelende chemicaliën.  (BRON: Glow Botanica)

5.Trek iets leuks aan, doe je make up of ga naar de kapper. Vaak zit je tijdens de hormonen plaag niet echt lekker in je vel, en als je dan in de spiegel kijkt en je staat er troosteloos bij, word het alleen maar erger.

6. Heel veel knuffelen. Het grappige is dat je daarmee je gelukshormonen opwekt, en dat zorgt voor wat extra balans. Je hebt er waarschijnlijk geen zin in, maar gewoon even doen, al is het met de hond. Het werkt echt!

Sterkte!

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

2 thoughts on “6x Tips bij een aanval van hormonen

  1. Haha hele goede tips zo! Mijn kerel komt gewoon met een heerlijke reep Tony’s aan als ik vervelend ben. Werkt ook, maar je valt er niet van af. Voortaan kies ik wel voor Yoga. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang