Healthy Lifestyle,  My Simple Life,  Persoonlijk

5x Tips bij een aanval van hormonen

Helaas, ik kan ze niet bij je wegnemen, maar misschien heb je wat aan de volgende 5 tips als je weer een aanval hebt van je hormonen.

De hormonen!

Wat ze precies doen, en waarvoor ze nodig zijn dat lees je hier. Waar ik zelf last van heb zijn de opstandige hormonen. Vooral tegen de menstruatie aan. Hinda verwoordde het leuk als Pissige Maand Syndroom. Ik kan echt op hol slaan, en dan wil je liever niet in de buurt zijn. Maar doordat het zo vreselijk werd, heb ik wat tips bij elkaar gezocht, waarvan deze tips het een stuk draaglijker maken.

  1. Verwen jezelf! Je voelt je al niet lekker en kribbig, probeer dan niet te veel te willen doen. Je weet zelf dat het niet gaat lukken. Neem een lekker bad of een hete douche met je lekkerste douchegel. Eet wat je lekker vind, maar pas op met suiker, want ook al voel je tijdelijk beter bij 3 repen chocola en een bak Ben&Jerry’s, het geeft een crash en burn effect, niet waar je op zit te wachten. De pure of rauwe chocola daarentegen zijn wel weer goed. Niet altijd zo verzadigend, dus persoonlijk doe ik gewoon wat blokjes in de warme melk…
  2. Geef er een paar uurtjes aan toe. Kijk een lekkere jankfilm en huil gewoon mee. Ga op je bed liggen met een warm kruikje en voel jezelf gewoon heel even zielig. Het mag, en je zult zien dat je daarna echt 100x beter voelt.
  3. Mijn favoriet is een half uur yoga. Deze vrouw is magisch, en geeft echt heel fijn les. Je voelt je heerlijk zen na de les.

     

    Trek iets leuks aan, doe je make up of ga naar de kapper. Vaak zit je tijdens de hormonen plaag niet echt lekker in je vel, en als je dan in de spiegel kijkt en je staat er troosteloos bij, word het alleen maar erger.

  4. Heel veel knuffelen. Het grappige is dat je daarmee je gelukshormonen opwekt, en dat zorgt voor wat extra balans. Je hebt er waarschijnlijk geen zin in, maar gewoon even doen, al is het met de hond. Het werkt echt!

Sterkte!

Volg mij!

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo
img 20180308 204700 300 - 5x Tips bij een aanval van hormonen
Volg mij!

Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen. 

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo

2 Reacties

Ik hoor graag wat jij van mijn blog vind, laat je een reactie achter?

%d bloggers liken dit: