5x waarom luisterboeken voor kinderen fijn zijn!

5x waarom luisterboeken voor kinderen fijn zijn 5x waarom luisterboeken voor kinderen fijn zijn!

Je hebt er vast wel eens over gehoord…luisterboeken. Misschien heb je het al eens zelf gebruikt? Wist je trouwens dat luisterboeken voor kinderen ook heel fijn zijn? Het heeft een boel aan voordelen wanneer je je kind af en toe naar een luisterboek laat luisteren. Welke voordelen dit zijn vertellen wij je vandaag!

Sinds wij luisterboeken voor kinderen ontdekt hebben en zo echt leuke kinderboeken hebben gevonden, is zelfs de kleine “ik haat lezen” om. Het helpt enorm om kinderen die niet van lezen houden, snel afgeleid zijn, en liever een spelletje doen bijvoorbeeld, om met een luisterboek samen te lezen.

1. Luisterboeken helpen bij het leren lezen

Kinderen die luisterboeken gebruiken kunnen dit goed gebruiken bij het leren lezen. Zo kunnen ze lekker meelezen met het luisterboek en zo nieuwe woorden ontdekken. Ook de uitspraak van woorden, zoals de lettergrepen en de klanken leren ze zo beter. En wat dacht je van het in de praktijk brengen van punten en komma’s? Leren lezen met een luisterboek is dus zeker een goed idee.

2. Ideaal voor kindjes met ADHD of dyslexie

Luisterboeken zijn ideaal voor kinderen met ADHD of dyslexie, want juist deze kinderen zijn sneller afgeleid waardoor het lezen van een boek wat moeizaam kan zijn. Om de tekst goed mee te krijgen en het verhaal goed te begrijpen kan een luisterboek fijn helpen. Zet voor hun ook een koptelefoon op, zodat ze zich goed op de tekst kunnen focussen en niet afgeleid worden door eventuele omgevingsgeluiden.

3. Luisterboeken zijn eens wat anders

Een andere reden waarom luisterboeken zo leuk zijn is dat ze gewoonweg eens wat anders zijn dan een standaard boek. Voor kinderen is het leuk om nieuwe dingen te leren ontdekken en dit soort luisterboeken horen daar ook bij. Nog leuker is het wanneer kinderen ook daadwerkelijk kunnen meelezen in een fysiek boek.

Tip: Leuke kinderboeken!

4. Ze zijn fijn voor in de auto

Wanneer je langere ritjes maakt of misschien wel eens vaker met de auto op vakantie gaat is een luisterboek heel handig voor op de achterbank. Je kunt tijdens het rijden namelijk je kindjes niet altijd helpen met woorden uit hun boeken. Geef ze meteen hun koptelefoon zodat ze lekker in hun verhaal zitten en sla een paar luisterboeken op waaruit ze zelf kunnen kiezen!

5. Voor het slapengaan

Lees jij voor het slapengaan een verhaaltje voor? Het is heel goed voor de taalontwikkeling van je kind om dagelijks je kindje voor te lezen. Ook kun je een luisterboek inzetten voor het slapengaan. Door het luisteren naar het verhaal wordt je kind misschien wat slaperig (het is tenslotte aan het einde van de dag als ze toch al wat moe zijn) en valt hij of zij makkelijk in slaap.


ageology banner 5x waarom luisterboeken voor kinderen fijn zijn!

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

Reacties

  1. Pingback: Wat is toch die air up die iedereen wilt hebben? • PINK PRESS

Reacties zijn gesloten.