Close
het uitgebreide huis en tuin blog

Het uitgebreide huis en tuin blog

Een lekker uitgebreid blog vol met links naar alle inspiratie blogs op deze site. Daarbij geeft ook StijlvolStyling.com je 5 insider tips, waarmee jij in huis en in de tuin verder kunt.

5x insider tips over: interieur & tuin

1. Als je jouw huis wilt schilderen (of een leuk behang wilt uitzoeken) dien je altijd te kijken hoe het daglicht te kamer binnen valt.
Hiermee bedoel ik of de kamer op noorden, oosten, zuiden of het westen ligt. Dit namelijk mede bepalend of de kleur straks donkerder
of lichter op de muur uitvalt voor je gevoel. Licht beïnvloed kleur.
2. Bekijk je kleurstaal uit de bouwmarkt altijd in de ochtend, de middag en in de avond.
Hou hem hierbij tegen de muur die je wilt gaan schilderen. Zo zie je hoe de kleur zal uitpakken op de verschillende momenten van de dag.
Verfmerk Flexa bied op haar website de mogelijkheid op XL kleurstalen te bestellen, dit is erg fijn want deze zijn een stuk groter en zo
kun je nog beter bekijken of de kleur bij de ruimte past. Tevens hebben ze ook een handige app waarmee je de kleur van visualiseren op je muur.
 5x weetjes die je niet wist
3. Woon je klein en wil je een ruimtelijker effect? Kies dan voor meubels op pootjes die wat hoger van de grond af komen.
Waarom? Je ziet meer vloerruimte en kunt eronder door kijken.
Hoe meer vloer je ziet hoe ruimtelijker het gevoel. Kasten aan de muur bevestigen waardoor er ruimte onder de kast ontstaat is ook een mogelijkheid.
Tip! Je kunt ook energie vergelijken voor de groenste energie leverancier. 
4. Heb je een klein balkon maar wil je toch tuinieren. ‘Verticaal tuinieren’ is de manier. Hierbij stapel je potten op, het merk Elho heeft o.a.
hele handige potten genaamd Corsica waarmee je dit kan realiseren. Ze zijn ook geschikt voor de moestuin.
Verticaal tuinieren kan natuurlijk ook gewoon in de tuin of op het terras. Staat leuk met bijvoorbeeld aardbeienplantjes of kruidenplantjes erin.Fuchsia 06 WEB
5. Botanisch wonen is weer helemaal hip en daar horen natuurlijk ook mooie planten en bloemen bij.
Planten en bloemen zorgen niet alleen in de tuin of op balkon voor een fijn en natuurlijk gevoel. Ook in huis zijn planten en bloemen heel belangrijk!
Wist je dat planten in huis stress verlangend werken? Ze beïnvloeden je humeur, dit komt niet alleen door het natuurlijke effect maar ook omdat groen een rustgevende kleur is. Ook zijn er luchtzuiverende plant die ook nog eens goed zijn voor je gezondheid.
Ben je nu een hele slechte plantenverzorger?
Tegenwoordig is dit geen probleem meer, er zijn heel veel planten die
maar 1x in de 2 weken water hoeven te krijgen. Er zijn zelfs planten die leven van ‘lucht’ zoals de Tillandsia.
Vind je het lastig hoe je moet omgaan met planten en bloemen op mijn woonblog Stijlvol Styling besteed ik regelmatig aandacht aan tips

voor ‘groen wonen’ met mooie planten en bloemen, dit geld voor zowel je interieur als de tuin.

5x weetjes die je niet wist
Pioenen
—-

Over Susanne van Stijlvol Styling – Woonblog:

Stijlvol Styling – Woonblog is een interieur en tuin blog in één. Interieurontwerper en styliste Susanne(’85)  blogt dagelijks op haar woonblog over haar passie voor wonen. Op Stijlvol Styling kun je o.a. terecht voor de laatste woontrends, stijlvolle ‘binnenkijkers’ en handige tips voor het inrichten en stylen van huis en tuin.
In het bijzonder besteed Susanne ook geregeld aandacht aan seizoenstyling zoals met de feestdagen, en groen wonen met planten en bloemen inspiratie. Ook voor de allerkleinste ‘bewoners’ vind je natuurlijk op Stijlvol Styling genoeg wooninspiratie zoals voor de babykamer en/of kinderkamer.

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

5 thoughts on “Het uitgebreide huis en tuin blog

  1. Hele leuke en handige tips! Die komen zeker ooit van pas! Vooral van dat bekijken van kleuren. Daar had ik nooit bij stil gestaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang