Ga naar de inhoud

6 Fashion regels voor de bruidegom

IMG 0703 6 Fashion regels voor de bruidegom

Dinsdag zijn wij 2 jaar verloofd. En ergens dit jaar zullen wij dan eindelijk in het huwelijksbootje stappen. Al moet ik zeggen dat wij echt genieten van de voorpret. Zoals bijvoorbeeld over wat we aantrekken. Ik zocht vast wat regels voor hem op. De fashion regels voor de bruidegom.

Kleding van de bruidegom

We hebben het eigenlijk altijd over de bruid, daar ligt alle focus op. Maar wil jij nou net als ik wel naast een leuke bruidegom lopen, lees dan snel even verder.

IMG 0693 6 Fashion regels voor de bruidegom Regel 1: Zijn kleding moet passend zijn bij de situatie

Zijn kleding moet passen bij de situatie. Ga je trouwen op het strand of in een chique hotel? Voor het eerste draag je misschien iets relaxter en lichte kleding, voor de tweede is een donker pak of zelfs een formeel trouwpak echt gewenst. In de kerk draag je wat klassieker als dat je bijvoorbeeld trouwt in het park.

Regel 2: Kleding coördinatie

Het lijkt heel logisch, maar dat is het niet altijd. En alhoewel je niet allebei in hetzelfde spijkerpakje hoeft, het is wel mooi als jullie kleding een beetje op elkaar afgestemd zijn. Iets van de kleuren terug laten komen, of een zelfde stijl. Ga jij in een hele ouderwetse prinsessen jurk, dan kan hij niet in jeans. Ga jij in all leather dan is zijn look ook wat stoerder gewenst.

IMG 0693 6 Fashion regels voor de bruidegomRegel 3: Zijn lichaam bepaalt het pak

Om er echt gelikt uit te zien, is het belangrijk dat hij zich kleed naar zijn frame. Een skinny pants staat niet bij hele dunne mannen, of hele dikke mannen. Een slim fit staat over het algemeen altijd wel goed, mits hij een hele dikke buik heeft. Dan kun je beter gaan voor wat donkere kleuren, en misschien een strak tshirt onder een mooi iets getailleerd jasje. Met bowtie. Mega sexy. De wat kleinere mannen kunnen beter niet meer dan 2 knopen op hun jasje hebben, dit om te voorkomen dat het lijkt of je het jasje van je grote broer aan hebt.

Regel 4: De fit moet perfect zijn

Wat ik al zei. De slim fit staat bijna iedereen goed. Jop heeft nu bijvoorbeeld een Arrow overhemd geprobeerd. Dit is een klassieke slim fit. Staat altijd mooi onder een pak, en kleed echt goed af. Vooral als je vent een beetje op zijn figuur let, is een slim fit echt heel sexy. Een slim fit houd overigens niet in dat het loeistrak over zijn lichaam moet zitten. Maar gewoon wat strakker om het figuur meer vorm te geven.

Voor advies kun je ook altijd even naar de overhemden specialist.

Tips!

  • De rand van het jasje moet iets boven de pols komen, zodat het overhemd er nog een paar centimeter uitsteekt.
  • De onderkant van het jasje hoort net tegen de rand van zijn kont te vallen. Als hij zijn jasje dicht doet hoort dit dan niet te knellen, en als hij openspringt is het zeker te strak.
  • De broek hoort comfortabel te zitten als je staat of zit, en mag nergens knellen. De pijpen horen net op je schoenen te vallen.

Regel 5: Zijn look moet passen bij de bruidsmeisjes en bruidsjonkers

Natuurlijk hoeft niet iedereen hetzelfde aan. Maar het is wel mooi als iedereen dezelfde stijl aan heeft. Dus denk aan de kleuren, of bijvoorbeeld als de meiden vintage jurkjes aan hebben, dat de mannen leuke gilletjes dragen met een goed shirt eronder. Gewoon een beetje aan elkaar aanpassen.

 

Regel 6: Zijn accessoires

Met accessoires kan hij zijn eigen unieke stijl creëren. Heeft iedereen 2 kleuren dan kan hij ze bijvoorbeeld net andersom dragen. Of een unieke bow tie. Om hem zijn eigen stijl te laten behouden kun je bijvoorbeeld cuff links erbij uit zoeken. Is het een mega nerd, en houd hij van Star Wars, dan kun je die gewoon bestellen. Zo heeft hij op de bruiloft toch nog iets wat hem even anders maakt dan de rest.

Natuurlijk bepaald iedereen zijn eigen bruiloft, en mag iedereen zelf weten wat hij aantrekt. Deze regels zijn geen wetten, maar tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: