6 tips voor meer natuurlijk licht in huis

6 Tips voor meer licht in huis

Meer daglicht in huis: wie wil dat nou niet? Maar met de aankomende donkere maanden op komst, is dat nou eenmaal niet zo makkelijk. Gelukkig zijn er toch manieren om meer licht in huis te halen – zonder een fikse verbouwing. We geven zes eenvoudige tips en tricks, en vertellen je hoe een opstalverzekering je hierbij kan helpen.

Tip 1: In de sop

Niet iedereen heeft een lichtkoepel of plafondhoge ramen. Maak daarom het beste van wat je hebt. Vuile ramen en stoffige gordijnen maken je woning een stuk donkerder. Zet daarom al je ruiten, glazen deuren en gordijnen grondig in het sop, zodat deze zoveel mogelijk licht doorlaten.

Zorg daarnaast dat je over een passende opstalverzekering beschikt. Hiermee ben je verzekerd tegen ruitschade – door extreem weer, bijvoorbeeld. En dat is geruststellend, want glasschade kan je al snel klauwen met geld kosten. Wil je dat je meubels en andere spullen in huis ook goed verzekerd zijn? Sluit dan een inboedelverzekering af.

 

Tip 2: Snoei je groen voor licht in huis

Bekijk of er buitenshuis obstakels zijn die het daglicht blokkeren, zoals een grote struik of woekerende klimplanten. Snoei het groen rondom je ramen op tijd bij of kies voor lagere planten.

 

Tip 3: Uitzicht zonder obstakels

Verwijder ook eventuele lichtblokkades binnenshuis. Verruil dikke, donkere gordijnen voor rolgordijnen die je lekker hoog op kan rollen. Of kies voor een andere soort raambekleding die lichtdoorlatend is (of kan zijn).

licht in huis

 

Tip 4: Ontspullen maakt lichter

Een volle kamer oogt automatisch drukker en donkerder: grote meubels en veel spullen breken het binnenvallende licht en creëren op die manier meer schaduw binnenshuis. De oplossing? Schuiven en ontspullen!

Staan er hoge meubels voor of dichtbij je raam? Verplaats deze dan, zodat ze het licht niet dwarsliggen. Een hele verzameling aan bloempotten of andere accessoires op je vensterbank kunnen het daglicht ook flink in de weg zitten: wees selectief en laat alleen je favoriete items staan. Zo maak je meer ruimte in huis voor licht.

 

Tip 5: Spiegeltje aan de wand

Door spiegels oogt een ruimte niet alleen groter: ze verplaatsen en weerkaatsen ook licht. En dat is handig als je donkere hoekjes van je kamer wil oplichten. De beste plek voor een spiegel is tegenover een raam of glazen deur waar licht doorheen komt. Dat weerspiegelt het binnenvallende licht en maakt zelfs de donkerste plek in huis een stuk lichter.

 

Tip 6: Slimme kleuren

Ook lichte meubels, muren en vloeren weerkaatsen het binnenvallende licht. Maar vergeet eveneens de kleur van je kozijnen niet: met een goede lik witte verf vergroot je binnen een handomdraai de natuurlijke lichtinval.

 Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like