Close
Ga voor bamboe

6 Voordelen van bamboe kleding!

Bamboe kleding wordt steeds populairder. Dat is niet heel gek want kleding gemaakt van bamboe is heerlijk zacht en ademend. Daarnaast is bamboe milieuvriendelijker dan katoen. Klaar om je kledingkast duurzamer in te richten? Lees dan hier alle voordelen van bamboe kleding!

Als je dit blog leest, begrijp je bijna niet waarom bamboe niet veel populairder is!  Ik geef graag een overzicht van de belangrijkste voordelen van bamboo kleding.

Bamboe is duurzaam

Bamboe is een plant die wordt gecategoriseerd als een gras, geen boom, en is het snelst groeiende gras op aarde. Bovendien heeft een Bamboe plant geen bestrijdingsmiddelen nodig. Wanneer bamboe wordt gekapt, groeit hij direct weer aan waardoor er geen sprake is van ontbossing, pesticiden bij de teelt ervan of overmatig watergebruik. Door het kweken van de bamboeplant wordt de bodem verbetert en daarnaast neemt bamboe veel CO2 op uit de lucht. Dit betekent dat bamboe telen een zeer milieuvriendelijke en duurzame manier van teelt is.Bamboe basics - duurzame mode

Bescherming tegen UV stralen

De bescherming tegen ultraviolette straling is een van de andere voordelen van bamboe kleding. Een voordeel die misschien wat minder bekend is. Wist je dat bamboestof 98% van de schadelijke UV stralen filtert?! Je huid beschermen tegen UV straling is ontzettend belangrijk, met bamboe kleding zit je dus goed!

Nooit meer strijken

Wanneer je net als ik een hekel hebt aan strijken, is bamboe kleding de perfecte uitkomst. Bamboe kleding hang je rustig op aan het wasrek en hoef je nadien niet te meer te strijken. Opvouwen of aan een hanger en dan zo de kast in. Laat de ijzerboer die strijkijzer maar ophalen. Freedom!

De structuur van de bamboevezel zorgt ervoor dat de stof namelijk heel flexibel is. Hierdoor valt het materiaal prettig om je lijf en draagt het ook zeer comfortabel. Wat mij betreft is nooit meer strijken één van de allergrootste voordelen van bamboe kleding, wat jij?!

Gevoelige huid? Kies voor bamboe kleding!

Bamboe kleding is hypo allergeen en dat maakt deze stof ideaal wanneer je te maken hebt met een gevoelige huid. Daarnaast is bamboe anti bacterieel en zeer zacht waardoor de huid veel minder snel geïrriteerd raakt. Wanneer je dus last hebt van huidirritaties of eczeem, is bamboe kleding echt een aanrader.

Super zacht

Eén van de meest aangename voordelen is de zachtheid van bamboe kleding. Bamboe voelt echt heerlijk aan op je huid! Hoe dit komt? Door de structuur van de bamboevezel. De structuur is rond en glad en daardoor perfect geschikt voor de huid. Onderkleding, wasbare luiers, babykleding en lakens worden om die reden tegenwoordig ook veel gemaakt van bamboe.

Ademend materiaal

Een van de andere voordelen van bamboe kleding is dat het zich onderscheidt door de ademende kwaliteit. Bamboe kleding zorgt voor optimale ventilatie zodat je lichaam warmte en vocht goed kan blijven afvoeren. Hierdoor blijft je lijf beter in balans.

In de zomer blijf je lekker koel en in de winter wordt je juist lekker verwarmd. Bamboe kleding is dus ook perfect voor sporters. De bamboevezel heeft namelijk veel meer microgaatjes dan andere materialen. Daardoor absorbeert de stof zeer goed en blijf je dus ook langer fris. Je zweet in bamboe veel minder dan andere stoffen en het vocht wordt direct opgenomen door het materiaal. Bye bye tegen die vieze zweetsokken!

Ontdek nieuwe basics

Nu je dus alle voordelen hebt gelezen over bamboe, snap ik dat je over wilt stappen. Gelukkig zijn er veel dames basics te krijgen. Die zijn een mooi begin. Wat fijn is dat het ook echt mooi zit. Dus een simpel hemdje onder een blazer met een jeans staat al snel heel minimalistisch en fashionable. Juist in deze tijd gaan we voor wat simpelere mode. Een shirt met lange mouwen van bamboe zit als een tweede huid. Draag deze op een lange rok, met een warm vest en een lekker dikke muts, en je hebt nog een stylish maar zachte outfit.

Wist je trouwens dat er ook mondkapjes zijn van bamboe? Ik hoef je niet te vertellen dat dit veel fijner zit dan katoen.

Nu je de voordelen van bamboe kleding weet, ga je het ook doorvoeren in je kleding kast?

Fris en antibacterieel - de bamboe basics

 

About Cassandra

Cassandra | 31 | Heeft een gamende man en 6 jarige dochter | Helpt ondernemers met het creëren van content @Cassistent.nl & blogt er op los: @momambition.nl & Interiorqueen.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang