Close
6 dieet trends

6x Dieet trends om nu mee te beginnen!

Nu we in 2020 heel wat coronakilootjes zijn bijgekomen is het in 2021 tijd om dat gewicht eraf te werken. Hoewel we ons natuurlijk iedere dag in het zweet kunnen werken op tientallen fitness machines kan je er ook voor kiezen om een dieet te volgen. Er zijn echter honderden diëten die je kan volgen met elk een andere structuur, andere dingen die je kan eten of net helemaal niet kan eten. Daarom hebben we hier alvast de 6 beste dieet trends voor 2021 op een rijtje gezet. 

Laten we voorop stellen dat je alleen op dieet gaat om de gezondheid of omdat je niet lekker in je vel zit. Ik probeer niemand te fatshamen, maar aangezien veel bezoekers hier komen om juist die herkenning te vinden, kan ik net zo goed wat tips geven toch?   Zelf probeer ik al 2 jaar 15kg af te vallen, en zover heb ik die er alleen maar bij en wil ik niet eens weten hoeveel er nu nog af moet om mij gezonder en lekkerder in mijn vel te voelen. 

Afvallen gebeurt niet zomaar en voor de 1 is het 100x zwaarder dan de ander. Denk aan aanleg, onderliggende klachten, depressie, medicijnen en noem maar op. Een keer wat lekkers eten betekent niet dat je geen wilskracht hebt. Ik heb vriendinnen die zeker 20kg zwaarder zijn dan ik, en toch fitter. Want ook dik zijn betekent niet dat je niets doet.

Natuurlijk is het wel zo dat je 100 diëten kunt volgen, maar als je niet beweegt zul je veel klachten nog steeds houden. Ook kun je dagelijks sporten maar als je niets aan je voeding doet kun je vooruitgang of beterschap in de weg staan.

Houd er rekening mee dat bij het ene dieet je na een week resultaten ziet en bij de ander pas na een maand. Ook kan het zijn dat je na een paar maanden op plateau komt. Wissel dan wat af door meer te sporten, meer groentes en minder vlees te eten. Dan zet je vanzelf je lichaam weer harder aan het werk.

Intermittent Fasting 

Intermittent fasting is een dieet waarbij je tijdens bepaalde uren van de dag niet mag eten. Bij de meeste intermittent fasting diëten kan je 6 uur per dag eten terwijl je tijdens de andere 18 uur enkel water en ongezoete thee of koffie kan drinken. 

Intermittent fasting is een redelijk makkelijk dieet gezien er geen restricties zijn op wat je mag eten. Tijdens het vasten dalen je insuline levels, normaliseren je suiker levels en begin je met het verbranden van vet na 10 uur vasten. dieet trends

Keto Dieet

Het keto dieet is een dieet waarbij je voedsel eet met weinig koolhydraten en voedsel dat erg veel vet bevat. Zo kan je bijvoorbeeld geen aardappelen en pasta eten maar wel vet vlees en spek. Ik moet er bij zeggen dat als je clean keto wilt doen dan eet je bijvoorbeeld wel olijfolie of kokosolie, maar kies je voor kip, vette vis of mager vlees. 

Hoewel het keto dieet een van de meest populaire en meest effectieve diëten is, is het dieet ook helemaal niet nieuw. Zo werd er begin jaren 1900 reeds onderzoek gedaan naar het Keto dieet, hoewel het toen vooral gebruikt werd om aandoeningen zoals epilepsie te genezen. 

Mediterrane Dieet 

Het Mediterrane Dieet wil zeggen dat je, zoals de naam doet vermoeden, vooral groenten, fruit en noten eet. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je minder rood vlees eet. Dit dieet was erg populair in 2018 en lijkt nu in 2021 een comeback te maken, vooral omdat er heel wat gezondheidsvoordelen verbonden zijn aan het Mediterrane dieet. Zo kan het mediterrane dieet niet enkel helpen met gewichtsverlies, maar eveneens de kans op hartaanvallen, Parkinson’s en beroertes verminderen.  afvallen 2021

 

Whole30 diet

Het Whole30 dieet is een dieet waarbij jij je voeding als het ware reset. Gedurende 30 dagen mag je geen suiker, eten, geen alcohol drinken, maar ook geen granen, legumes en melkproducten. In plaats eet je best vis en zeevruchten, eieren, groenten, fruit en natuurlijke vetten. 

 

WW Dieet 

De Weight Watchers zijn al tientallen jaren een vaste waarde binnen het dieet landschap. Ook in 2021 is het Weight Watchers dieet erg populair. Het Weight Watchers dieet draait helemaal om het aannemen van gezonde voedingspatronen. Binnen dit dieet kan je op zich alles eten. Je hebt een bepaald aantal Weight Watchers punten die corresponderen met gerechten, snacks, groenten, fruit, of zelfs de voorbereide maaltijden aangeboden door Weight Watchers zelf. Over het algemeen is het WW dieet erg makkelijk te volgen en heb je een grote flexibiliteit binnen dit dieet wanneer het aankomt op wat je kan eten. 

De Mayr Methode

De Mayr Methode is gebaseerd op de de  “Mayr Cure,” van Dr. Franz Xaver Mayr, een arts uit Oostenrijk, zo’n 100 jaar geleden. Mayr geloofde dat de meeste mensen zichzelf ziek maakten met de voeding die ze aten en hoe ze aten. Het doel was dus om de gezondheid te bevorderen via de spijsvertering. 

Het is een aanpak om intoleranties te voorkomen, suiker te verminderen en meer pure producten te eten. Ook wordt er verwacht dat je langzaam kauwt en je niet laat afleiden terwijl je eet. Je eet voornamelijk voeding met een hoge alkaline waarde zoals groente, verse vis en schapenmelk. 

Rebel Wilson is met dit dieet (en elke dag minimaal 30 minuten lopen, zwemmen, of fitness) zo ontzettend afgevallen, dat het vast en zeker de moeite waard is!corona kilos afvallen


Lees ook:

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang