Close
7 sieraden trends in het voorjaar van 2021

7 sieraden trends in het voorjaar van 2021

Iedereen die ooit de iconische film uit de jaren 60 Gentlemen Prefer Blondes met Marilyn Monroe en Jane Russell heeft gezien, kent waarschijnlijk op zijn minst een paar woorden van het nummer ‘Diamonds Are a Girl’s Best Friend’. Ik merkte dat ik het niet alleen recentelijk voor mezelf neuriede, maar het heeft ook een milde obsessie met sieraden teweeggebracht. Ik ben niet alleen gehuld in gedachten over diamanten verlovingsringen of Swarovski sieraden, maar in het bijzonder over alledaagse sieraden trends.

 

Sieraden verlopen immers de tijd. Het kan de sieradentrends van het moment vastleggen of worden doorgegeven aan toekomstige generaties. En of je smaak nu is dat sieraden traditioneel of trendy zijn, de lente / zomer-sieradentrends van 2021 zullen ongetwijfeld de BFF-status in je leven maken (aangezien ze het volledige spel runnen). Blijf lezen om erachter te komen welke trends je de komende lente wilt dragen, en waar je nu alvast voor kunt winkelen bij je favoriete sieraden webshop.

 

Statement sieraden

 

Statement sieraden zijn natuurlijk geen nieuwe trend. Dikke kettingen domineerden de herfst en winter van 2020, en super grote hoepels waren afgelopen lente groot. Maar in de lente van 2021 zul je zien dat hardware, kettingen en hoepels nog verder evolueren en het oversized rijk betreden. Van Victoria Beckham tot Hérmes, de catwalk was gevuld met sieraden van zwaar metaal die aan hardware deden denken, wat bewijst dat volgend jaar groter misschien beter is (als je oorlellen er tegen kunnen).

Parels!

Als het vooruitzicht van het opstapelen van statement-sieraden je aanspreekt, maar je nek niet van plan is om zware kettingen te dragen, dan wil je misschien kiezen voor een van de meer tijdloze sieraden trends van de lente 2021: parels. Parels hebben sinds afgelopen voorjaar een heropleving meegemaakt, maar laat je niet misleiden: dit zijn niet de sierlijke kerstballen van je grootmoeder of zelfs de kostbare parels van het verleden van het seizoen. Het verrassingselement voor de trend dit jaar ligt in de styling van gelaagde en niet bij elkaar passende parels zoals te zien op de catwalks. Uiteindelijk is het toepassen van het party-adagium ‘hoe meer, hoe beter’ hoe je van je zomerse parels een onvergetelijke aangelegenheid maakt.

7 sieraden trends in het voorjaar van 2021

De enkele oorbel

Laat het duidelijk zijn dat de sieraden trend waar in 2021 niet op geslapen zal worden de enkele oorbel is. Dit is een trend die al een tijdje om de schijnwerpers smeekt, en met nieuwe opnames van Fendi, Alberta Ferretti, N21 en nog veel meer, is dit een trend (net als die Tinder-wedstrijd) die een tweede kans verdient.

Armbanden

Bij het doorzoeken van de collecties van ontwerpers voor lente / zomer 2021 deed zich een verrassend besef voor: overal hingen armbanden subtiel alsof ze uit ons achterhoofd waren ontsnapt. Of het nu gaat om armbanden die tot aan de rand zijn opgestapeld (zoals die bij Chloé zijn gespot), bijpassende paren , of enkele statement-exemplaren, het bewijs heeft heel duidelijk gemaakt dat armbanden weer back in business zijn. 

Ball & Chain

We zijn al een paar seizoenen niet in staat om aan een paar trends te ontsnappen: kettingen, zilver, hardware-achtige stukken. Het is dus geen verrassing dat een hoogtepunt van trends (met een vleugje kubisme) ons heeft gebonden aan de volgende sieraden trend in de lente / zomer 2021: bolvormige stukken. Deze zware metalen, geometrische elementen werden overal gespot, van Sportmax ‘collectie tot Robdejer en zijn te vinden op chokers, armbanden, hangende oorbellen en nog veel meer, waardoor ze het soort trend zijn dat gemakkelijk te binden is aan de lente.

Lange kettingen

Vergeleken met de afgelopen seizoenen gevuld met chokers uit de jaren 90, was het verfrissend om te zien dat lange kettingen weer opborrelden in de lente- en zomercollecties van 2021. Iedereen, van Chloé tot Dior tot Tory Burch, had zijn eigen vormen van lange kettingen, die de wedergeboorte van het hoofdbestanddeel van sieraden inluidden.

IJzige diamanten

 

Misschien is het omdat we allemaal The Crown hebben gebinged, of misschien is het de obsessie om ‘ijzig’ te zijn, maar de catwalks van de lente en zomer waren gevuld met diamanten sieraden in elke vorm. Van met juwelen bezette hoofddeksels bij Simone Rocha tot slabbetjes van Chanel tot volledige oordopjes bij Hérmes, de catwalks bewezen opnieuw dat diamanten de sieraden trend zijn die voor altijd zal blijven. 

About Cassandra

Cassandra | 31 | Heeft een gamende man en 6 jarige dochter | Helpt ondernemers met het creëren van content @Cassistent.nl & blogt er op los: @momambition.nl & Interiorqueen.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang