Close
thuis op vakantie

7 Tips voor een staycation | thuis op vakantie!

Heb je een duur jaar achter de rug, met grote uitgaven of een prijzige vakantie, maar wil je er toch even lekker tussenuit in de herfstvakantie? Dan is een staycation wellicht dé oplossing.

 

Deze nieuwe trend is misschien wel net zo leuk als een reis naar een tropisch oord. In ieder geval net zo ontspannend. De grap is dat je er even helemaal uit bent, zonder dat je daadwerkelijk op reis gaat.

Wel even opletten

Als je een paar dagen vrij neemt, zonder dat je op vakantie gaat, is het verleidelijk om allerlei klusjes te doen. Er is altijd wel achterstallig onderhoud aan je huis, een boekhouding die nog bijgewerkt moet worden, of dat ene mailtje van je werk dat je toch even wil beantwoorden. De kunst is om daar niet aan toe te geven. Als je een vliegvakantie hebt geboekt kun je immers ook de buitenboel niet gaan schilderen. Als je doet wat je ook zou doen als je op vakantie bent, ben je zo ontdaan van alle stress en kom je weer helemaal tot jezelf.

7 tips

Ontbijten in je stad

Stort je niet gelijk op je ontbijt als je ‘s ochtends uit bed rolt, maar ga naar het centrum van de stad waar je woont, en schuif aan in een leuk eettentje. Zo ervaar je je eigen stad als toerist, en ben je er even helemaal uit.

Een dagje naar de sauna

Ontspannen is je hoofddoel in de vakantie. Met een dagje sauna kom je gegarandeerd volledig tot rust, en kom je ‘s avonds totaal ontspannen weer thuis.

Uitstapjes

In Nederland stikt het van de mooie, leuke, en interessante musea. Verzin het en er is een museum van. Heb je de Nachtwacht nog niet gezien? Dan is dít je kans! Je kunt ook aapjes gaan kijken in de dierentuin of uitwaaien in de achtbaan van een attractiepark.

Onderga een stijltransformatie

Het kan heerlijk verfrissend zijn om lekker te vernieuwen en alles eens helemaal anders te doen. Ga naar de kapper voor een nieuw kapsel en duik de stad in om een dagje flink te shoppen. Zoek die winkels uit waar je normaal niet naar binnen zou stappen en laat je verrassen.

Lekker uit eten

Je kunt uitgebreid gaan tafelen in je favoriete restaurant. Dan zit je sowieso gebakken. Ben je avontuurlijk aangelegd? Kies dan eens een keuken die je niet zo goed kent en laat je verrassen door nieuwe ingrediënten, geuren en smaken. Zo ontdek je weer favoriete adresjes en wordt je wereld een beetje groter, zonder ervoor naar het buitenland te gaan.

Ga de natuur in

Niets is zo ontspannend als een lange strandwandeling met je voeten in de branding. In de herfst kun je bij het vallen van de avond gaan kijken en luisteren naar burlende herten. Met zo’n ervaring laat je gegarandeerd de stress van je werk helemaal los.

Plaats een zwembad in je tuin

We hebben al een prachtige zomer achter de rug, en wie weet hebben we nog een warme nazomer in het verschiet! Met een zwembad creëer je als vanzelf een vakantie gevoel. Een grote tuin is mooi meegenomen, maar die hoef je niet te hebben. Je hebt ze in alle soorten en maten. Zo kun je al snel op een warme dag lekker dobberen in je bad en heerlijk tot rust komen.

Met deze tips heb je misschien wat inspiratie gekregen voor een vakantie in en rond je eigen huis. Dit zijn slechts een paar voorbeelden, maar je kunt nog heel veel meer bedenken, en lekker gaan doen.

thuis op vakantie

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang